29.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Μπάνε, πόσα απίδια βάζει ο σάκος;

Δύο Αμερικανοί παίκτες του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε αποχή τις τελευταίες δύο μέρες και θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους αν δεν τη συνεχίσουν μέχρι να πληρωθούν. Δεν ήταν άλλωστε μια προειδοποίηση η μη συμμετοχή τους στις προπονήσεις αλλά μία στάση που μεταφράζεται “ως εδώ και μη παρέκει”. Δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν η αποχή του Χάτσερ και του Γκάρετ που από καιρό είχαν πάρει αυτήν την απόφαση και τη μετέφεραν από εβδομάδα σε εβδομάδα, μέχρι που έκαναν αυτήν την κίνηση που έβγαλε το πρόβλημα του μπασκετικού ΠΑΟΚ στην επιφάνεια.

 


Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ούτε η αποχή των δύο, ούτε ακόμη και το φινάλε της σεζόν έχουν μεγάλη σημασία. Μπορεί να φαίνεται κυνικό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι σαν να καίγεται το δάσος και να δείχνεις τον θάμνο. Μετά από μία δεκαετία με διοικήσεις πρωτοδικείου, με τον Μπάνε Πρέλεβιτς να είναι στο “τιμόνι” στα οχτώ από αυτά, φαίνεται ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μην έχει κανείς αμφιβολίες, υπάρχουν ομάδες με προβλήματα μεγαλύτερα κι από του ΠΑΟΚ, όμως για τον Δικέφαλο δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο η ώρα των αποφάσεων.

 


Το να στέκεται κανείς στα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, είναι σαν να θέλει να αποφύγει τις ευθύνες για το παρόν και το μέλλον. Με το τέλος της τρέχουσας σεζόν δεν θα υπάρχει καμία, μα απολύτως καμία σταθερά για τον ΠΑΟΚ. Το συμβόλαιο του Ηλία Παπαθεοδώρου τελειώνει και έχει δείξει με τον τρόπο του ότι έχει φτάσει στα όρια του. Κάποια συμβόλαια παικτών επίσης τελειώνουν αλλά και γι' αυτούς που δεσμεύονται και για την επόμενη σεζόν, δεν μπορεί κανείς να πάρει όρκο ότι θα δεχτούν να μείνουν δέσμιοι αυτής της κατάστασης.

 


Η μεγαλύτερη σταθερά όμως του ΠΑΟΚ επί σειρά ετών, από το 2011 όταν και ανέλαβε να βγει μπροστά, είναι ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Το είπε το καλοκαίρι και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μπορεί να του αλλάξει την απόφαση, ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την προεδρία. Καιρός να μάθουμε “πόσα απίδια βάζει ο σάκος” λοιπόν. Θα κινητοποιηθεί ο όποιος οργανισμός του ΠΑΟΚ; Θα εμφανιστούν αυτοί που ενδιαφέρονται αλλά αισθάνθηκαν ότι αδικήθηκαν; Ποιος θα δεχτεί να αναλάβει την προεδρία μιας ακόμη διοικούσας επιτροπής και να βάζει την υπογραφή του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε μία εταιρία που ξοδεύει περισσότερα από αυτά που βγάζει; Μία ομάδα χωρίς ιδιοκτήτη και με την παρέμβαση του κόσμου της να εξαντλείται στα social media. Με την ευκαιρία, το εγχείρημα “keep paok alive” έχει βαλτώσει εδώ και καιρό. Υπήρξε μία κινητοποίηση τι πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του αλλά εκμηδενίστηκε πια. Όλοι έχουν την εντύπωση πως όταν το πράγμα φτάνει στο απροχώρητο όπως τον Μάρτιο, θα απλώσει το χέρι του ο Ιβάν Σαββίδης και θα βγάλει το κεφάλι πάνω από την επιφάνεια του νερού, για να ανασάνει. Μέχρι να βρεθεί και πάλι κάτω από αυτό.

 


Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ μοιάζει με ένα χαμόσπιτο που αρχίζει να μπάζει από παντού και απέναντι του έχει ένα παλάτι που διαρκώς μεγαλώνει. Την Κυριακή ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ θα γιορτάσει το Πρωτάθλημα και μία μέρα πριν ο μπασκετικός ΠΑΟΚ θα έχει ένα ακόμη “μνημόσυνο”. Μεταξύ συγγενών και φίλων που όλο και λιγοστεύουν. Δεν θα ασχοληθεί κανείς εκτός κι αν έρθει, λόγου χάρη, μία ήττα από τον Κολοσσό. Αυτή θα είναι ντροπή για την ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα, οι απλήρωτοι παίκτες, προπονητές, υπάλληλοι είναι ανεκτά ίσως και αδιάφορα. Όχι όμως η ήττα.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ