25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μπάμπης Μουρατίδης στο Basketa: «Τώρα δείχνουμε την πραγματική μας αξία»

Το Αγρίνιο «σκότωσε» άλλη μία ομάδα κορυφής του Βορρά της Β' Εθνικής, με αντίπαλο την Καβάλα, και ο Μπάμπης Μουρατίδης μίλησε στο Basketa.gr για το κίνητρο του ιδίου και των συμπαικτών του, τονίζοντας πως η απόδοση των Αιτωλοακαρνανών από την ημέρα που ήρθε ο Γιάννης Διαμαντάκος, αποτελεί τις αληθινές τους δυνατότητες.

Το κακό ξεκίνημα του Αγρινίου στην φετινή χρονιά για τον Βορρά της Β' Εθνικής, μέχρι την απομάκρυνση του Χρήστου Μυριούνη μετά την 7η αγωνιστική, μοιάζει με μια πολύ μακρινή ανάμνηση πια. Από τότε, με τον Γιάννη Διαμαντάκο στο «τιμόνι», η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας άλλαξε ρότα και παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, ισάξιο με τους στόχους πρωταθλητισμού που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς, κερδίζοντας ακόμη και πρωτοπόρους ομάδες, με τελευταίο «θύμα» την Καβάλα προ ολίγων ημερών, την οποία υπέταξε στο «σπίτι» του.

Ο Μπάμπης Μουρατίδης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Αγρινίου, αποτελώντας άλλωστε ένα από τα κεντρικά του πρόσωπα αγωνιστικά όλο τον τελευταίο καιρό, και μίλησε στο Basketa.gr για την αληθινή σημασία του τελευταίου θριάμβου της ομάδας του, καθώς επί της ουσίας τη δεδομένη στιγμή δεν «κυνηγά» κάποιο στόχο, με το κακό ξεκίνημα να απαγορεύει κάτι τέτοιο. Εξηγεί την αλλαγή εικόνας που υπήρξε, μετά την έλευση του κόουτς Διαμαντάκου, ενώ έδωσε το «σύνθημα» για ένα δυναμικό φινάλε.

Πώς μπόρεσατε να δείξετε αυτή την τόσο ανταγωνιστική εικόνα απέναντι σε μια ομάδα σαν την Καβάλα;

Δούλεψαμε πολυ καλα όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις. Εστιάσαμε κυρίως στις αδυναμίες της Καβάλας, ακολουθώντας πιστά το πλάνο και τις αρχές μας ως ομαδα και, σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που δείξαμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, καταφέραμε να πάρουμε την νίκη.

Θεωρητικά δεν κυνηγάτε πολλά στη βαθμολογία, οπότε τι είναι αυτό που σας δίνει το κίνητρο ακόμη και με αντιπάλους ισχυρούς;

Παίζουμε για την νίκη ανεξάρτητα την βαθμολογική μας θέση. Η αγάπη μας για το μπάσκετ και ο σεβασμός προς τους εαυτούς μας και για την προσπάθεια που κάναμε καθημερινά στις προπονήσεις, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι, παιχνίδι με παιχνίδι, αποτελούν στοιχεία που από μόνα τους μας δίνουν κίνητρο.

Συμφωνείς με όσους θεωρούν πως νίκες σαν αυτές που έχετε με πετύχει με ομάδες σαν την Καβάλα και τους Ίκαρους Σερρών νωρίτερα, δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές σας δυνατότητες;

Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Έχω πει και σε παλιότερες δήλωσες, πόσο εχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας με τις κακες εμφανίσεις. Είναι πολύ σημαντικό το ξεκίνημα σε μια ομάδα και εμείς δεν είχαμε το ιδανικό, κάτι που μας έβγαλε από την τροχιά πρωταθλητισμού, που ήταν ο αρχικός μας στόχος. Εμφανίσεις, όπως με την Καβάλα και τους Ίκαρους, δείχνουν την πραγματική μας αξία.

Τι είναι αυτό που άλλαξε στην ομάδα με την έλευση του κόουτς Διαμαντάκου και τι θεωρείς πως ευθυνόταν για τα αρνητικά σας αποτελέσματα νωρίτερα;

Με τον ερχομό του κόουτς δούλεψαμε περισσότερο στις λεπτομέρειες σε άμυνα και επίθεση, καθώς και στο πώς θα μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα, για να δέσουμε ως ομάδα. Πιστεύω, ότι αυτό φαίνεται με τη μέχρι τώρα πορεία μας. Εχουμε βελτιωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Είναι ένας προπονητής μεθοδικός και δουλεύουμε  σε πρότυπα Α1, ενώ προσωπικά εχω μάθει αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού που δεν γνώριζα και είμαι χαρούμενος για αυτό.

Η δική σου απόδοση επίσης έχει ανέβει εδώ και αρκετό καιρό. Πάνω σε τι το εξηγείς αυτό;

Δουλευω αρκετά σε ατομικό επίπεδο και προσέχω τη ζωή μου εκτός γηπέδου. Προσπαθω σε κάθε αγώνα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίσει η ομαδα. Κάποιες φορές το καταφέρνω και άλλες οχι, αλλά σημασια έχει η ομάδα να κερδίζει. Κάπως έτσι, παίρνει μεγαλύτερη αξία και η απόδοση ενός αθλητή.

Ποια είναι πλέον η υποχρέωση του Αγρινίου;

Εχουμε ήδη τρεις νίκες σερί και μας απομένουν τέσσερα παιχνίδια. Θέλουμε να τελειώσουμε το πρώταθλημα χωρίς ήττα, συνδυάζοντάς το με καλές εμφανίσεις, όπως την τελευταία με την Καβάλα.

Εφόσον η σεζόν κλείσει καλά και στην επόμενη τεθούν ξανά οι στόχοι που είχαν τεθεί το περασμένο καλοκαίρι, θα ήθελες να συνεχίσεις;

Είναι κάτι, που ακόμα δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να απαντήσω. Αυτό που προέχει και με ενδιαφέρει, είναι να κάνουμε τέσσερις νίκες για να τελειώσουμε όμορφα την χρόνια. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι θα βρίσκομαι στη διάθεση του προπονητή και της διοίκησης για περαιτέρω συζητήσεις.

Photo Credits: Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ