Ο Εύαθλος έκανε την υπέρβαση, σταματώντας στο Πολύκαστρο τη Δόξα Λευκάδας και ο ήρωας, Μπάμπης Ημερίδης, μίλησε στο Basketa.gr για τα τελευταία δευτερόλεπτα, που έφεραν τη σφραγίδα του με το σπουδαίο του τρίποντο, την ηγετική του παρουσία στο σύλλογο και την πορεία του στα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Γ’ Εθνική, εκπροσωπώντας κάτι σπουδαίο για διάφορους λόγους.
Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το Πολύκαστρο ως… το γαλατικό χωριό του Βορρά της Γ’ Εθνικής. Ένα γαλατικό χωριό περίπου 10 χιλιάδων ατόμων (σε όλη την έκταση του Δήμου), που μέσα σε ένα πρωτάθλημα με αρκετές δυνάμεις, είτε από τη Θεσσαλονίκη είτε από την επαρχία, αντιστέκεται, παίρνει μεγάλα αποτελέσματα και διαγράφει αξιοπρόσεκτες πορείες στην κατηγορία. Ένα από τα σπουδαία αποτελέσματα, είναι και αυτό με τη Δόξα Λευκάδας, μια ομάδα που, μόνο το όνομα και το ρόστερ της αν κοιτάξεις, την χαρακτηρίζεις αυτόματα φαβορί για τη Β’ Εθνική.
Οι παίκτες του Γιώργου Παπαδόπουλου, όμως, είχαν άλλη άποψη. Και πολύ περισσότερο ο Μπάμπης Ημερίδης, που πήρε την ευθύνη πάνω του, σούταρε για τρεις και… έγιναν όλοι μαζί ένα κουβάρι. Μια παρέα είναι αυτή, άλλωστε, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια φέρνει μόνιμα επιτυχίες στην περιοχή, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο ηγέτης της ομάδας αυτής, όμως, ξεχωρίζει και ακόμη ένα λόγο, ψυχολογικό, που αυτή η νίκη ήταν τόσο σημαντική. «Ήταν ένα ματς, που ξεκίνησε καλά για εμάς και βλέπαμε, ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την νίκη, καθώς όπως είδαμε, κρίθηκε στην τελευταία προσπάθεια. Παίζαμε με αντίπαλο μια ομάδα, που έχει αγωνιστεί στην Basket League και είναι πάντα μεγάλο κίνητρο να παίζεις με τέτοιους αντιπάλους. Πρέπει να σου πω, ότι μια συζήτηση που είχαμε μεταξύ μας προς το τέλος, ήταν ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Γ’ Εθνική ήμασταν πάντα ανταγωνιστικοί με τέτοιες ομάδες, αλλά χάναμε στις λεπτομέρειες και λέγαμε μέσα μας “πάλι θα μας τύχει;”. Ε, αυτή την φορά η τύχη μας βοήθησε (γέλια)», ανέφερε με χιούμορ στο Basketa.gr, για να τονίσει πως κανείς δεν είχε «θαμπωθεί» από το αήττητο της Δόξας σε εκείνο το σημείο, όπως και οτιδήποτε άλλο, λέγοντας συγκεκριμένα, ότι «για να πω την αλήθεια δεν το σκεφτήκαμε, αν και παίζαμε με την ίσως καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Θέλαμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το ματς απλά, ίσως να το σκεφτόμασταν αν είχε ένα ρεκόρ της τάξης του 15-0 ή του 20-0».
Η συζήτηση, για να μην χαθεί άλλο ένα ματς στις λεπτομέρειες, πάντως, είχε μονοπωλήσει το τελευταίο τάιμ άουτ στην αρχή. Μετά, όμως, όλα μπήκαν στη θέση τους και ο Μπάμπης Ημερίδης μας περιέγραψε τι συνέβη. «Αυτή ήταν ακριβώς η συζήτηση, που κάναμε στο τάιμ άουτ, γιατί δε θέλαμε πάλι με τέτοιο αντίπαλο να χάσουμε στις λεπτομέρειες. Είναι σκέψεις στιγμιαίες, όμως, και στη συνέχεια ακούσαμε τον κόουτς, που έβγαλε για μένα ένα σύστημα της στιγμής. Το σχεδίασε τότε, δηλαδή, δεν το είχαμε δουλέψει νωρίτερα. Πήρα, λοιπόν, το σουτ, θέλοντας να το κάνω με τις καλύτερες προϋποθέσεις και… ο θεός βοηθός».
Ο έμπειρος σκόρερ, λοιπόν, βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στον Εύαθλο Πολυκάστρου, επισημαίνοντας σχετικά με την παρουσία του αυτή στην ομάδα, ότι «η περιοχή αυτή δεν έχει κάτι πολύ καλύτερο, που να μπορεί να με καλύπτει σε σχέση και με τη δουλειά μου. Το μπάσκετ είναι ένα χόμπι, που αγαπώ πάρα πολύ και θα παίζω, ότι με βαστούν τα πόδια μου. Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορώ να φύγω πιο μακριά, ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, για να συνδυάσω αυτά τα δύο, καθώς ακόμη κι εκεί είναι δύσκολες οι προϋποθέσεις για μετακίνηση».
Κάπως έτσι, μένει πιστός σε ένα πρότζεκτ που υπάρχει, για να κρατά στον «αφρό» των εθνικών κατηγοριών την ομάδα του. Πώς βλέπει, όμως, με τα δικά του μάτια, την πορεία αυτή και το μέλλον της; «Αυτά τα έξι χρόνια φτιάξαμε έναν κόρμο, που στη βάση του αποτελείται από εμένα και τον Κούτουλα, μαζί με άλλα τρία παιδιά που ήταν μαζί μας στον Αετό Κιλκίς, τον Παπαδόπουλο, τον Σιδηρόπουλο και τον Τσελέκη. Στη συνέχεια, επενδύουμε με κάποιες μεταγραφές ή παιδιά από τις ακαδημίες και, αν παρατηρήσεις στην αρχή δεν έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μετά είναι, που βελτιωνόμαστε, όταν οι νεότεροι αντιλαμβάνονται το πώς λειτουργούμε. Όσον αφορά το μέλλον, γνωρίζουμε πως το Πολύκαστρο είναι μια μικρή κωμόπολη 10 χιλιάδων ατόμων, σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου, και οι σκέψεις για οποιοδήποτε πλάνο είναι δύσκολες, όταν βλέπεις τα παιδιά, μετά την τρίτη λυκείου, σε μια στιγμή που μπορούν όντως να βοηθήσουν, να αποχωρούν για σπουδές», σχολίασε, κρατώντας την ελπίδα της διαδοχής στο μέλλον.
Μιλήσαμε, πριν, για γαλατικό χωριό. Ναι, με τα συγκεκριμένα οικονομικά και αγωνιστικά δεδομένα του Ευάθλου, άλλη ομάδα μπορεί να μην κατάφερνε να μείνει τέσσερα χρόνια τόσο ανταγωνιστική σε αυτή την απαιτητική κατηγορία. Και το καλύτερο; Ο Εύαθλος έχει κερδίσει και τον κόσμο της περιοχής; Εκεί στέκεται ο Μπάμπης Ημερίδης, που υπογραμμίζει πως «αυτό είναι κάτι που φαίνεται και είναι πολύ σημαντικό. Όταν ξεκινήσαμε στο Β’ Τοπικό, το γήπεδο ήταν άδειο. Σιγά σιγά και, ιδιαίτερα από την πρώτη χρονιά στη Γ’ Εθνική, άρχισε να γεμίζει με περίπου 200-300 άτομα κάθε αγωνιστική από πολλές περιοχές και όχι μόνο το Πολύκαστρο, κάτι που δείχνει πόσο σπουδαίο είναι να εκπροσωπούμε το σύλλογο στις εθνικές κατηγορίες. Αυτό είναι και το κέρδος όλων αυτών των χρόνων».