23.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Μπάικς: “Απίστευτη εμπειρία το ντέρμπι”

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μία από τις δυσκολότερες αποστολές της σεζόν. Αύριο αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο και καλύτερη ομάδα φέτος στην Ευρωλίγκα, Αναντόλου Έφες, στο δικό της σπίτι. Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής ο Ντουάιτ Μπάικς αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τη νίκη των "ερυθρόλευκων", αλλά και τον Σέιν Λάρκιν.

"Ήταν απίστευτη η εμπειρία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν απίστευτο και μόνο που βρισκόμουν εκεί και ήμουν μέρος αυτής της αναμέτρησης. Είναι πραγματικά μοναδικό. Οι φίλαθλοί μας ήταν εκεί για εμάς και μας υποστήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις. Σίγουρα ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή".

Από τα νέα πρόσωπα της ομάδας ο Μπάικς ρωτήθηκε για τις εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό και το που πιστεύει πως μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδας: "Έχουμε τα… κομμάτια. Έχουμε σπουδαία ομάδα, μα πάνω από όλα λειτουργούμε ως ομάδα και όλοι ακολουθούμε το σύστημα προκειμένου να παίξουμε με τον σωστό τρόπο.  Θεωρώ πως έχουμε ότι χρειάζεται και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να ‘τερματίσουμε’ δυνατά, με την ελπίδα να φτάσουμε και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στα playoffs. Η Ευρωλίγκα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς: Να είμαστε σε κάθε αγώνα ανταγωνιστικοί, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να βγούμε όλοι μπροστά για την ομάδα. Πιστεύω πως έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Ο Μπάικς θα βρεθεί απέναντι στον κατά πολλούς MVP της σεζόν, τον Σέιν Λάρκιν: "Είναι σπουδαίος παίκτης. Έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη και παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Για μένα αυτό είναι το σημαντικό. Να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό, όμως, που θέλω πάνω από όλα είναι να βγω στο παρκέ και να κάνω ότι χρειάζεται για να πάρει η ομάδα μου τη νίκη. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και καλό παιχνίδι. Όμως, όλοι μας είμαστε παίκτες υψηλού επιπέδου και όλοι μας θέλουμε τη νίκη".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ