21.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μπάγερν-Εφές 83-71: Στο τρίγωνο του Μονάχου (pic, vids)

Το καλό φεγγάρι το οποίο διανύει, επιβεβαίωσε η Μπάγερν αφού επικράτησε της Εφές στο Μόναχο με 83-71. Ήταν η τέταρτη νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια για τη γερμανική ομάδα που άφησε πίσω της τους πρωταθλητές της περασμένης σεζόν. Ήταν μία επιτυχία που οικοδομήθηκε στην τριάδα Λούτσιτς, Τόμας και Ρούμπιτ που τα έκαναν όλα για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι.

 


Για την Εφές αυτό μπορεί να θεωρηθεί πισωγύρισμα αφού ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της μετά από αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας από την Μπαρτσελόνα, πάνω που έδειχνε να ανακάμπτει με τις τέσσερις διαδοχικές νίκες. Ήταν μέσα στο παιχνίδι στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως έπαθε ένα μπλακ-άουτ στην τέταρτη και δεν το διεκδίκησε.

 


Στη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα, η Μπάγερν θα παίξει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα ενώ η Εφές θα παίξει εντός με την Μπασκόνια και στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι.

 

Με έξι πόντους του Ουόλντεν η Μπάγερν προηγήθηκε στα πρώτα τρία λεπτά με 10-4 αλλά η Εφές έβγαλε γρήγορη αντίδραση και προσπέρασε με 12-10. Οι δύο ομάδες βρήκαν γρήγορα ρυθμό και ανέβασαν ψηλά το σκορ αφού η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 27-23.

 


Μετά το 30-29 υπέρ της Εφές στο 13’, η Μπάγερν μέσα από την άμυνα της προσπάθησε να ξεφύγει και το κατάφερε μέχρι ενός σημείου αφού βρέθηκε στο +8 (44-36) πριν προκύψει το 44-38 του ημιχρόνου.

 

 

 

 

Η Μπάγερν διεύρυνε το προβάδισμα της και ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (49-39 στο 22’) αλλά η Εφές απάντησε με σερί 17-6, για να βρεθεί και πάλι μπροστά (55-56 στο 26’). Στο τέλος της τρίτης περιόδου μόνο δύο πόντοι χώριζαν τις δύο ομάδες (66-64).

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Μέσα από την τριάδα των κορυφαίων της Μπάγερν ξεχώρισε ο συνήθης ύποπτος. Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς κάνει τη διαφορά σε αυτήν την ομάδα και σήμερα το επιβεβαίωσε κάνοντας ουσιαστικά τα πάντα στο παρκέ με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με καλύτερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ, εννιά ριμπάουντ περισσότερα και οχτώ ασίστ παραπάνω από εκείνες της Εφές, η Μπάγερν έδειξε ανώτερη σε όλους τους βασικούς τομείς του παιχνιδιού.

 


Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ