20.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπάγερν-Εφές 80-79: Στάση Μονάχου για το τρένο (vids)

Η Εφές μετρούσε 11 νίκες σε 12 ματς από τις αρχές του χρόνου όμως η Μπάγερν έχει πάψει πια να είναι φτωχός συγγενής στην Ευρωλίγκα. Οι Γερμανοί νίκησαν τους Τούρκους με 80-79, βάζοντας φρένο στην τρελή πορεία των τελευταίων μηνών και βάζοντας οι ίδιοι πλώρη ακόμη και για την τετράδα που θα τους δώσει πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ. Παράλληλα η Μπάγερν έκανε το 2/2 επί της Εφές στη φετινή σεζόν, αφού είχε νικήσει και στον πρώτο γύρο στην Κωνσταντινούπολη κι ενώ πριν τη φετινή σεζόν αγνοούσε τη νίκη απέναντι στην αντίπαλο της (0-4) μετρώντας ήττες με τουλάχιστον 15 πόντους!

 

 

Η Εφές μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι, προηγούμενη με 13-4 στο πεντάλεπτο όμως η Μπάγερν δεν της επέτρεψε να αισθανθεί άνετα και στο τέλος της πρώτης περιόδου τις δύο ομάδες χώριζε μια μικρή διαφορά (18-23). Οι Τούρκοι όμως άρχισαν καλύτερα και τη δεύτερη περίοδο. Με ένα σερί 13-7 «έχτισαν» μια διαφορά 11 πόντων (25-36 στο 14') με το δίδυμο Λάρκιν-Μπομπουά να κάνει θραύση με 21 πόντους και 5/6 τρίποντα και συντήρησαν αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (37-46).

 

Μέσα από την άμυνα της, η Μπάγερν κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι, μέσα από την τρίτη περίοδο. Στη διάρκεια της κράτησε την Εφές στους 17 κι έτσι 10 λεπτά πριν το τέλος η απόσταση των δύο ομάδων ήταν στους τέσσερις (59-63). Το παιχνίδι είχε πάρε πια... φωτιά, με τη γερμανική ομάδα να μειώνει στους δύο (66-68 στο 33'), να ισοφαρίζει τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (73-73) και να προηγηθεί με τέσσερις δύο λεπτά πριν το φινάλε (77-73). Η Εφές όμως αντέδρασε με τέσσερις σερί πόντους του Σανλί ισοφάρισε (77-77 στο 39') και με καλάθι του Μίτσιτς προσπέρασε ξανά στα 12'' (78-79) αφού ενδιάμεσα οι Γερμανοί πήραν μόνο έναν πόντο από τον Γκιστ. Ένα φάουλ όμως στον Λούτσιτς και δύο βολές από τον άσο της Μπάγερν, έκανε το 80-79 στα 10''. Ο Τζέιμς Γκιστ έκοψε τον Λάρκιν στην τελευταία και καθοριστική φάση και οι Γερμανοί κράτησαν μία μεγάλη και πολύτιμη νίκη.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς, πέραν του ότι έκρινε το παιχνίδι με τις δύο βολές που διαμόρφωσαν το 80-79, ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν με 18 πόντους και γενικότερα ένας από τους κορυφαίους των Γερμανών.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Τζέιμς Γκιστ χρειαζόταν δύο ριμπάουντ για να γίνει ο 13ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας και το κατάφερε, ξεπερνώντας τα 1.117 του Μάικ Μπατίστ.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η επιθετική πολυφωνία (είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έναντι τριών της Εφές) και η άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο (μετά το παθητικό των 46 πόντων στο πρώτο, κράτησε τους Τούρκους στους 33 στο δεύτερο) ήταν τα «κλειδιά» για την Μπάγερν.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 


Photo Credits Efes / Twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ