21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μπάγερν για πολύ μεγάλα πράγματα!

Η πορεία της Μπάγερν Μονάχου φέτος στην Ευρωλίγκα μόνο τυχαία δεν είναι και το απέδειξε με εμφατικό τρόπο στο θρίαμβο με 90-77 έναντι της Μπαρτσελόνα, «τσακίζοντάς» τη λίγο μετά την νίκη στο clasico και κάνοντας άλμα τετράδας, δείχνοντας εκ νέου πως είναι ικανή για κάτι σπουδαίο, με τον Αντρέα Τρινκιέρι «μαέστρο» και τον Ουέιντ Μπόλντουιν «εκτελεστή».

Ευστοχώντας σε μακρινά σουτ και έχοντας τον Πουστοβόι σε καλή κατάσταση, η Μπαρτσελόνα πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα στο πρώτο τετράλεπτο με 5-12, το οποίο και διατηρούσε μέχρι που ο Αμπρίνες το έκανε διψήφιο (16-26 στο 9'), αλλά ένα σερί 6-0 από τη γραμμή των βολών κράτησε κοντά την Μπάγερν (22-26). Με τον Ρέινολντς να στηρίζει στο σκοράρισμα τον Μπόλντουιν, οι «Βαυαροί» ισοφάρισαν στα μέσα της δεύτερης περιόδου (32-32), αλλά με τους Καλάθη και Χίγκινς να συνεργάζονται, οι φιλοξενούμενοι διατηρήθηκαν στο «τιμόνι» έστω και με ελαφρά διαφορά (43-45).

Μια διαφορετική και επιβλητική Μπάγερν εμφανίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ζίπσερ να παίρνει προσπάθειες και να φέρνει το προβάδισμα, βοηθώντας και τον Μπαμ να βρει ρυθμό, με συνέπεια μάλιστα λίγο μετά τα μέσα της περιόδου να έρθει η διψήφια διαφορά (60-49) και το +15 στα δέκα λεπτά για τη λήξη να τη θέτει σε ρόλο φαβορί (70-55). Ένα καλάθι του Ντζέντοβιτς, μάλιστα, έφερε τη διαφορά και κοντά στους 20 πόντους (74-55), με τους γηπεδούχους να κάνουν... κανονικό πάρτι απέναντι στους Καταλανούς, για να πάρουν αυτή την νίκη, που τους «εκτοξεύει» για την τετράδα στο τέλος του πρώτου γύρου.

Δεκάλεπτα: 22-26, 43-45, 70-55, 90-77

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ: Ο Ουέιντ Μπόλντουιν έχει αναδειχθεί σε μια από τις αποκαλύψεις της χρονιάς και, μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό, βρήκε στην Μπάγερν την ομάδα που θα «εκτόξευε» την καριέρα του. Στο ματς με την «Μπάρτσα» έκανε την εμφάνιση της καριέρας του με 29 πόντους, 11/17 σουτ και επτά ασίστ, με την επιρροή του στο παιχνίδι των «Βαυαρών» να είναι εμφανέστατη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε εύκολα για το λιτό και, συνάμα, εντυπωσιακό 9/17 στα τρίποντα για την Μπάγερν έναντι του 7/22 για τους ηττημένους. Ακόμη πιο ιδιαίτερο, όμως, είναι πως η ομάδα δεν έχασε ούτε μία βολή σε 23 προσπάθειες, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα σημείωνε 12/17 προσπάθειες από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Αυτοί οι αριθμοί έχουν τη σημασία τους σε ένα ματς με ουσιαστικά μοιρασμένες κατοχές.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ