21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπάγερν-Βιλερμπάν 73-65: Το θρίλερ από τον θρίαμβο απείχε ένα λεπτό (pic, vids)

Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκός και σήμερα Βιλερμπάν. Η Μπάγερν νίκησε τη γαλλική ομάδα με 73-65, έφτασε τις τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες και συνολικά τις τέσσερις σε έξι ματς στο Μόναχο. Μέσα από την έδρα της μένει κοντά στην οχτάδα αφού σκαρφάλωσε στο 6-7. Το παιχνίδι κρίθηκε στο προτελευταίο λεπτό του, όταν το «ισχνό» +1 μετατράπηκε στο +10 για την Μπάγερν.

 


Η Βιλερμπάν μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι αλλά έμεινε εκεί και δεν «πάτησε» πάνω στην ψυχολογία που της έδωσε η νίκη στον γαλλικό «εμφύλιο» με τη Μονακό. Έβγαλε αντίδραση στην τέταρτη περίοδο αλλά δεν απέφυγε την ήττα. Έτσι υποχώρησε στο 7-6.

 

Οι Γάλλοι έδειξαν άγριες διαθέσεις στην αρχή του αγώνα αφού πριν το πεντάλεπτο προηγήθηκαν με 9-2 για να φτάσουν στο double-score στο 8’ (8-16) και να κλείσουν την πρώτη περίοδο με το +8 (12-20). Η Μπάγερν προσπάθησε μέσα από την άμυνα της να αλλάξει την εικόνα τη δική της και του αγώνα. Φρόντισε γι’ αυτό όμως και ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς που τελείωσε το ημίχρονο με 14 πόντους και 5/5 σουτ. Η γερμανική ομάδα πλησίασε (26-30) και προσπέρασε (36-32), για να κλείσει το ημίχρονο μπροστά με 39-38.

 

 

 

«Ακουμπώντας» στο μομέντουμ που απέκτησε στη δεύτερη περίοδο, η Μπάγερν διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμα της, ξεφεύγοντας με 12 (58-46 στο 27’). Το τελευταίο τρίλεπτο όμως επέτρεψε στη Βιλερμπάν να ανακτήσει την επαφή της με το σκορ (58-54). Πέντε λεπτά πριν το τέλος, οι δύο ομάδες ήταν ουσιαστικά στην ίδια αφετηρία για την τελική ευθεία (64-63) και ενώ όλα έδειχναν… θρίλερ, η Μπάγερν πάτησε το γκάζι κει με σερί 9-0 «καθάρισε» το παιχνίδι, αφού ξέφυγε με 10 πριν το τελευταίο λεπτό (73-63).

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Λούτσιτς (18π, 8ρ.) και Ρούμπιτ (19π, 12ρ.) μοιράστηκαν τον χαρακτηρισμό του κορυφαίου των νικητών. Ο Αμερικανός όμως σημείωσε τέσσερις κρίσιμους πόντους στο σερί που καθόρισε τον νικητή στο τέλος.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η Μπάγερν κάλυψε απόσταση 23 πόντων (από το -11 στο +12) μέσα σε 16 αγωνιστικά λεπτά (από το 11’ στο 27’) και παρότι κινδύνεψε στο τέλος, έφτασε δίκαια στην επικράτηση.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά των ριμπάουντ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Η Μπάγερν είχε 37 έναντι των 26 της Βιλερμπάν ενώ εκτέλεσε και καλύτερα τόσο στα δίποντα (+13,5%) όσο και στα τρίποντα (+6%). Έτσι κάλυψε τα περισσότερα λάθη (είχε 12 έναντι μόλις έξι των Γάλλων), τις λιγοστές ασίστ (έμεινε στις εννιά) και το γεγονός ότι δέχτηκε επιμέρους σκορ 0-14 από αιφνιδιασμούς.

 


Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ