20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μούρτος στο Basketa.gr: “Στη Λήμνο ζούμε μοναδικές στιγμές”

Στους ταξιδιωτικούς οδηγούς η Λήμνος περιγράφεται ως ένα ιδανικό μέρος για ήρεμες διακοπές με πολλά ήσυχα μέρη όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να απολαύσει τη μαγευτική θέα. Σε αυτά - όσον αφορά την ησυχία - πάντως δεν περιλαμβάνεται το κλειστό της Μύρινας "Νίκος Σαμαράς" όπου με αφορμή μάλιστα τη χθεσινή πρώτη (στην ιστορία του) εμφάνιση του τοπικού Ηφαίστου μπροστά στο κοινό του έγινε πανζουρλισμός.

Ακόμα και ο αρχηγός της ομάδας, και ιδιαίτερα έμπειρος σε έδρες που απογειώνουν τις ομάδες τους (από τη θητεία του στον Αρη) Σπύρος Μούρτος εξομολογείται στο basketa.gr ότι:

"Ηταν μια εκπληκτική παρουσία, σε ένα κατάμεστο γήπεδο όπου οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας είχαν φορέσει τα μπλουζάκια με το σήμα του Ηφαίστου και μου θύμισαν πραγματικά μια παλαιότερη εμπειρία όταν έπαιζα στον Αρη και πήγαμε να παίξουμε για το Τσάμπιονς Λίγκ στο Στρασβούργο.  Ολοι οι ντόπιοι εκεί ήταν έτσι με τα μπλουζάκια της ομάδας και δημιουργούσαν μια απίστευτη έδρα και "καυτή" ατμόσφαιρα χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο.

Ε αυτό είδα στην ελληνική έκδοση στη Λήμνο και το χάρηκα με την καρδιά μου, γιατί έβλεπες παιδιά, οικογένειες και μεγαλύτερους ανθρώπους, όλοι για την ομάδα του νησιού τους" λέει ο έμπειρος άσος, που από το καλοκαίρι που συμφώνησε με την ομάδα έβλεπε αυτή την προσμονή στους ανθρώπους του ακριτικού νησιού, για τη δική τους πρεμιέρα. 

"Ναι το αισθανόσουν σε κάθε σημείο. Οπου περνούσαμε αυτές τις μέρες, βλέπαμε χαμόγελα και βλέμματα προσμονής για αυτό το νέο πρότζεκτ, που είμαι βέβαιος ότι θα ωφελήσει πάρα πολύ το νησί. Κάθε δεύτερο Σάββατο, όλοι θα περιμένουν το ραντεβού με τους κορυφαίους της Basket League ίσως στο καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων" λέει ο Σπύρος Μούρτος, που έμπειρος γαρ θυμίζει:

"Οσοι γελάνε τον Οκτώβριο, συνήθως κλαίνε το Μάιο και εμείς θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό. Επειδή βλέπεις παντού τον ενθουσιασμό και είναι πραγματικά μια προσπάθεια από έναν άνθρωπο με όραμα και σχέδιο όπως ο κ.Παντελής Μπούμπουρας, οφείλουμε να το προφυλάξουμε και να μην ρισκάρουμε να κινδυνέψει. Τι εννοώ ;  Ο κόσμος ας έχει όσο ενθουσιασμό θέλει, αλλά παίκτες και προπονητές οφείλουμε να μην μας επηρεάσει και να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο που δεν είναι άλλος από τη σωτηρία και μετά ότι καλύτερο προκύψει. Βλέπετε αποτελέσματα στις μόλις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχουμε πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, άρα το κεφάλι χαμηλά και σκληρή δουλειά για να μην χάσουμε αυτό το όνειρο" .

Και τι δεν θέλει να χάσει ακριβώς ο Σπύρος Μούρτος και οι συμπαίκτες του ;

"Μα αυτή την ποιότητα ζωής, να έχεις τις ιδανικές συνθήκες για να δουλεύεις στο άθλημα που αγαπάς και να είσαι δίπλα στο σπίτι σου. Να έχεις ότι ώρα θέλεις και όσο θέλεις ένα εξαιρετικό γήπεδο όπως το "Νίκος Σαμαράς" και να πετάγεσαι όταν τελειώνεις σε 3-4 λεπτά για φαγητό. Πράγματα που είναι αδιανόητο για παράδειγμα να τα κάνεις σε μια μεγαλούπολη".

Η Λήμνος φημίζεται - επίσης - για το καλό κρασί της, αλλά οι παίκτες του Ηφαίστου και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πίνουν με μέτρο όταν έχουν αγώνα καθώς δεν θέλουν να μεθύσουν οι ίδιοι αλλά να μεθύσουν τον κόσμο που έδειξε το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Μέχρι και ο παππάς της ενορίας έχει τη θέση του και φυσικά ο τραγουδιστής Στέλιος Ρόκκος που συνέθεσε και τραγούδησε τον ύμνο της ομάδας".

"Εννοείται πως ήταν και ο Ρόκκος και μάλιστα έχει φτιάξει πρωτότυπο ύμνο. Μα γι' αυτό λέω, αυτό τον κόσμο πρέπει εμείς να τον κρατήσουμε ζεστό. Κόντρα στον Πανιώνιο τον αποζημιώσαμε και με καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήταν τόσο το άγχος αυτό που μας κράτησε στο πρώτο μέρος, απλά και ο αντίπαλός μας έχει παίκτες με άγνοια κινδύνου που μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να έχουν να χάσουν τίποτε, το είδαμε και κόντρα στην Κύμη αυτό και είναι κάτι που τους κάνει επικίνδυνους".

Οι ξένοι όμως που συνήθως θέλουν και λίγο...νταβαντούρι, πως την βγάζουν καθαρή ;

"Αυτοί και αν τα έχουν δει όλα. Οι περισσότεροι Αμερικανοί μας εκτός του ότι είναι τρομερά παιδιά έχουν έρθει οι περισσότεροι με τις οικογένειές τους και έχουν ξετρελαθεί με το νησί αλλά  και με το πόσο μεγάλη ησυχία υπάρχει.  Επίσης όπου πάμε να κάτσουμε να πιούμε ένα καφέ να πάμε, βλέπεις τους ανθρώπους σκίζονται να μας εξυπηρετήσουν".

 

Μα καλά δεν...πλακώνονται για το που θα καθίσετε πρώτα ;

"Ε όχι και έτσι αν και όλοι είναι με το χαμόγελο και μας καλούν να κάτσουμε πρώτα στο μαγαζί τους (γέλια). Εγώ επισκέφτηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου τη Λήμνο και την έχω καταβρεί. Μετράει και στη φάση που βρίσκεσαι πάντα, αλλά τι να λέμε τώρα. Επίσης το νησί δεν του λείπει τίποτε και τώρα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είχε το παραμικρό θέμα. Επίσης έχει υπέροχες αμμουδερές παραλίες" μας λέει ο Σπύρος Μούρτος και μια και κουβεντιάζει για...άμμο, διαβάζουμε στο Limnos Report:

"Μια έρημος κλέβει τις εντυπώσεις επί ελληνικού εδάφους και δεν είναι άλλη από την έρημο της Λήμνου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο και απόκοσμο τοπίο, με ελάχιστη βλάστηση και αμμοθίνες, που απλώνονται σε έκταση περίπου 70 στρεμμάτων. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού – κοντά στο χωριό Κατάλακκος και λίγο μακρύτερα από την παραλία Γομάτι.

Καθώς προχωράς στους αμμόλοφους ανεβαίνοντας προς τις Παχιές Αμμουδιές –μια δύσκολη αλλά εκπληκτική διαδρομή– θα βρεθείς στη μέση μιας απρόσμενης ερήμου, που μαρτυρά την παρουσία θάλασσας στην περιοχή κατά την Παλαιολιθική Εποχή. Μάλιστα, οι ντόπιοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για τη μοναδική έρημο της Ευρώπης, που εύκολα σε μεταφέρει σε ερημικά τοπία αφρικανικών χωρών".

"Μα πλάκα κάνεις, είναι το πρώτο αξιοθέατο που έχω "κυκλώσει" στον χάρτη στην πρώτη διακοπή. Να πάμε να δούμε την Ερημο βρε αδελφέ. Αλλά είπαμε τώρα τα κεφάλια μέσα και δουλειά, να κρατήσουμε αυτό το όμορφο θέμα εδώ στη Λήμνο"

Μα καλά βρε Σπύρο όμως, αντέχουν τρία νησιά στη Basket League ;

"Αν αντέχουν τρία ; Οχι μόνο τρία αλλά και πέντε και όσα θέλεις αντέχουν όταν είναι νοικοκυραίοι άνθρωποι στο τιμόνι και υπάρχει πλάνο, σχέδιο. Δεν είναι παράλογο και το βλέπουμε και στις άλλες δύο εκπροσώπους των νησιών μας, που είναι τόσα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία".

Κάπου εκεί μπήκε μια τελεία. Καθώς ήδη για τους παίκτες και τον κόουτς Σωτήρη Μανωλόπουλο αυτή η επιτυχία έχει περάσει ήδη στο παρελθόν και όλοι σκέφτονται τον επόμενο αγώνα. Που μάλιστα είναι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ !

"Για αυτά τα ματς ζούμε οι παλαιότεροι και προσωπικά λατρεύω το να βοηθάμε τους νεώτερους, ή τους ξένους που έρχονται πρώτη φορά να τους μάθουμε σε κάθε έδρα τι  να περιμένουν. Αρα τα λέμε στο ΣΕΦ"...

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ