20.1 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Μούρθια και Μπαρτσελόνα εναντίον διαιτητών (vid)

Ακόμη αναζητά δύο δόντια ο Κλέβιν Χάνα και η Μούρθια αμφισβητεί το επιθετικό φάουλ με το οποίο χρέωσαν οι διαιτητές τον δικό της γκαρντ στην συγκεκριμένη φάση.

Να που δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, να που και στο πρωτάθλημα που όλοι ζηλεύουμε για το μάρκετινγκ και την προβολή του, η διαιτησία έχει αρχίσει να έρχεται σε πρώτο πλάνο. Πιο πρόσφατο «χτύπημα» από την Μούρθια, την ομάδα που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Στην ισπανική ομάδα φωνάζουν για την συγκεκριμένη φάση, αλλά και γενικότερα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η διαφορά στα ριμπάουντ στο τέλος του αγώνα (41-24) οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι της Γκραν Κανάρια.

Να πούμε κάπου εδώ πως τα δικά της παράπονα έκανε και η Μπαρτσελόνα, η οποία ηττήθηκε από την Ουνικάχα Μάλαγα 80-78 εκτός έδρας. Διαμαρτύρεται γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για την τελευταία φάση της αναμέτρησης. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Τομάς Ερτέλ τόνισε πως « καμιά φορά τα παιχνίδια δεν τα κρίνουν οι παίκτες μόνο και σήμερα το αποτέλεσμα δεν μου φαίνεται σωστό, γιατί κρίθηκε από δύο λάθη των διαιτητών», ενώ ο Βίκτορ Κλαβέρ τον οποίο χρέωσαν με επιθετικό φάουλ στην τελευταία φάση κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Η γνώμη μου είναι πως τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται από τους παίκτες και όχι από τους διαιτητές». Ο Έντουιν Τζάκσον πάλι προτίμησε να τα πει απευθείας στον έναν εκ των διαιτητών, τον Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονθάλεθ, φωνάζοντάς του «είναι ντροπή αυτό που κάνατε».

Η συνέχεια θα δοθεί στην αντίστοιχη ισπανική... ΚΕΔ, καθώς η Μπαρτσελόνα έστειλε και το σχετικό βίντεο για να στηρίξει την διαμαρτυρία της.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ