24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μούκας στο basketa : «Οδύσσεια η επιστροφή μου, επικράτησε πανικός στην Ισπανία»

Ξεκίνησε την χρονιά στην Γ' Εθνική και τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, αλλά η πανδημία του κορωναϊόυ τον βρήκε στην δοκιμαζόμενη Ισπανία, να αγωνίζεται στην CB Basket Cartagena, η οποία στην ευρύτερη περιοχή της Μούρθια.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μούκα, ο οποίος ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στις 22 Μαρτίου, και χρειάστηκε να περιμένει 22 ώρες στο Παρίσι για να πετάξει για Βουδαπέστη, με τις πτήσεις να ακυρώνονται τρεις φορές. Στη συνέχεια έκλεισε εισιτήριο για τον «Ελ.Βενιζέλος» με προορισμό την Αθήνα, για να μεταβεί οδικώς στην Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ, όπου θα βρεθεί σε καραντίνα 14 ημερών. Ο 31χρονος φόργουορντ πρόλαβε να αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι, έχοντας 19 πόντους, στη νίκη της ομάδας του, μετά τον ΑΓΣΙ αγωνίστηκε στην Γερμανία και την ETB Wohnbau Miners του Έσεν, και μιλώντας στο basketa.gr μας εξιστορεί την οδύσσεια της επιστροφής του, το πως είδε την κατάσταση στην Ισπανία, αλλά και για τα περαιτέρω σχέδια του.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την CB Basket Cartagena στην Ισπανία, επιστρέφεις λόγω των συνθηκών στην Ελλάδα. Αλήθεια, σε πόσα παιχνίδια πρόλαβες να αγωνιστείς στη νέα σου ομάδα στην οποία πήγες στα τέλη Φεβρουαρίου : «Πρόλαβα να αγωνιστώ σε ένα μόλις εκτός έδρας παιχνίδι με τον δεύτερο της κατάταξης στον οποίο καταφέραμε να κερδίσουμε και με διαφορά 7 πόντων κάτι που κάνεις δεν περίμενε στην κατηγορία»

Πως είναι η διαδικασία επιστροφής στην Ελλάδας. Είναι μια οδύσσεια, και αν επιστρέφοντας θα μπεις σε 14ημερη καραντίνα, και πως βλέπεις αυτή την προοπτική : «Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σου δίνουν μέσα στο αεροπλάνο να συμπληρώσεις μια φόρμα στην οποία δηλώνεις από που είσαι, που πηγαίνεις, καθώς και τον τόπο διαμονής σου για τις επόμενες 14 ημέρες που μπαίνεις σε καραντίνα. Η επιστροφή μου ήταν μια πραγματική οδύσσεια καθώς ταξίδεψα με τρένο 8 ώρες με προορισμό το αεροδρόμιο της Μαδρίτης στο οποίο παρέμεινα για 14 ώρες μέχρι να πετάξω για Παρίσι. Στο Παρίσι αναγκάστηκα να μείνω άλλες 22 ώρες κατά τις οποίες ακυρώθηκαν 3 φορές οι πτήσεις επιστροφής μου μέσω Βουδαπέστης για Θεσσαλονίκη, κι έτσι αναγκάστηκα να κλείσω εκ νέου εισιτήριο με προορισμό την Αθήνα αυτή τη φορά ούτως ώστε να επιστρέψω μετά από 10 ώρες με ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη».

Η Καρταγένα ανήκει στην περιφέρειας της Μούρθια. Πως βίωσες την κατάσταση στην Ισπανία με τον κορωνοϊό. Πως ήταν ο κόσμος, οι αντιδράσεις του, και αν κάποιος συμπαίκτης σου ήταν θετικός στον ιό. Πήρανε γρήγορα και άμεσα μέτρα οι Ισπανοί : «Μόλις μας ειδοποίησαν από το κράτος για την αναβολή του πρωταθλήματος η ομάδα έδρασε αστραπιαία παρέχοντας μας στα σπίτια, φαγητό καθώς και ενημέρωση για τα νέα του ιού, και για τους τρόπους πρόληψης του κάτι που μας έκανε να αισθανθούμε πολύ όμορφα και ασφαλείς, στις ημέρες πανικού που επικράτησαν στην Ισπανία η οποία μπήκε σε καθεστώς lock down από τις πρώτες ημέρες. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες ότι η κόρη του προέδρου κόλλησε τον ιό στη Μαδρίτη αλλά ευτυχώς από όσο ξέρω μπήκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο απευθείας και πλέον είναι υγιής έχοντας ξεπεράσει την ασθένεια» για να συνεχίσει : «Εδώ θέλω να προσθέσω πως μας αντιμετώπισε η ομάδα μετά την αναβολή του πρωταθλήματος. Ενημερωθήκαμε ότι θα περιμένουμε αναγκαστικά δυο εβδομάδες μέχρι να έχουμε νέα, οι οποίες μόλις παρήλθαν μας έδειξαν το οικογενειακό και άκρως επαγγελματικό μοτίβο στο οποίο λειτουργεί ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Μας ενημέρωσαν μέσω τον ατζέντηδων μας ότι θα πληρωθούμε κανονικά πριν φύγουμε από Ισπανία το ποσό που έμεινε στα συμβόλαια μας καθώς και τα εισιτήρια επιστροφής στις χώρες μας. Ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον προπονητή, τον πρόεδρο καθώς και όλο το team της ομάδος για την άψογη και άκρως επαγγελματική στάση τους καθώς γνωρίζω ότι σε πολλές χώρες όπως και στην Ελλάδα πολλοί αθλητές δεν έλαβαν ούτε καν τα εισιτήρια επιστροφής τους».

Αγωνιστικά ξεκίνησες στην Γ' Εθνική και τον ΑΓΣΙ και μετά πήγες στην Γερμανία και την ETB Wohnbau Miners  στο Έσεν. Τι πήγε στραβά στα Ιωάννινα και αποχώρησες σχεδόν αμέσως, πως ήταν η κατάσταση στην Γερμανία, και γιατί προτιμάς το εξωτερικό : «Ξεκίνησα στον ΑΓΣΙ με την προοπτική της ανόδου όμως στην πορεία κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε και πήραμε την απόφαση να βαδίσουμε σε ξεχωριστούς δρόμους. Η Γερμανία είναι μια χώρα που θα την χαρακτήριζε κανείς ως καλό κουρδισμένη μηχανή σε όλα της. Εξαιρετική οργάνωση και αντιμετώπιση από τους ανθρώπους της ομάδας, πολλή σκληρή δουλειά με τριπλές προπονήσεις σε ένα πολύ επαγγελματικό περιβάλλον.Σου παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία ούτως ώστε να βελτιωθείς σαν αθλητής και να βοηθήσεις την ομάδα σου μέσω αυτού.»

Ποια ήταν η ενημέρωση από την ομάδα σου, πιστεύεις θα ξανά αρχίσει το πρωτάθλημα : «Η τελευταία ενημέρωση από την ομάδα είναι πως υπάρχει πιθανότητα μόλις τελειώσει το θέμα με τον ιό να γίνει ένα μίνι πλει οφς πρωτάθλημα στο οποίο θα μας καλέσουν πίσω για να αγωνιστούμε».

Ποια είναι τα σχέδια σου, και τι συμβουλεύεις τον κόσμο να κάνει ενόψει την πανδημίας : «Τα σχέδια μου για το άμεσο μέλλον είναι να με κρατήσω σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που ζούμε ούτως ώστε να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αγωνιστώ στην Ισπανία με την ομάδα μου. Η συμβουλή μου για όσους έχουν να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν σπίτι τους είναι να προμηθευτούν με γάντια, μάσκα και αντισηπτικό καθώς και να κρατούν το λιγότερο ένα μέτρο απόσταση από τους γύρω τους. Για εκείνους που ήδη βρίσκονται σπίτια τους η συμβουλή μου είναι να παραμείνουν σε καραντίνα όσο χρειαστεί κάνοντας τις λιγότερες δυνατές διαδρομές εν μέσω πανδημίας. Ας απολαύσουν λίγες ποιοτικές στιγμές με τον εαυτό τους και αυτούς που αγαπούν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ