16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μουρ στο Basketa.gr: «Έτσι και καλύτερα» (pics)

Ο Μακένζι Μουρ μίλησε στο Basketa.gr για τη νέα μεγάλη νίκη του Λαυρίου επί της πρώην ομάδα του, του Προμηθέα Πατρών, η οποία τους διατήρησε στην τρίτη θέση της κατάταξης της Stoiximan.gr Basket League.

Ο 25άχρονος φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του συγκροτήματος της Λαυρεωτικής κόντρα στους Πατρινούς, ενώ ως… κερασάκι στην τούρτα αναδείχθηκε και Stoiximan.gr MVP της 12ης αγωνιστικής. Ωστόσο, μετά το ματς, δεν θέλησε να αναφερθεί στην εμφάνισή του, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που πρώτιστα έχει σημασία είναι η νίκη: «Ήταν ομαδική η προσπάθεια, παλέψαμε πολύ σκληρά απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, παλέψαμε ως ομάδα, βγήκαμε στο γήπεδο και δώσαμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά τον καλύτερο εαυτό μας. Το σημαντικότερο είναι η νίκη, δουλέψαμε ολόκληρη την εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι και ανεβάσαμε την απόδοσή μας κατά τη διάρκειά του. Αυτός είναι ο στόχος μας, να είμαστε κάθε ημέρα ολοένα και καλύτεροι κι αυτό κάναμε και σήμερα (το Σάββατο, 13/01)».

Όσον αφορά στο στόχο τους στο φετινό πρωτάθλημα κι αν αυτός έχει πλέον αλλάξει, εν συγκρίσει με τον αρχικό που ήταν το... βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν, απέφυγε να απαντήσει: «Παίζουμε πλέον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα είναι να αποδίδουμε καλά σε κάθε αγώνα, να συνεχίσουμε να προπονούμαστε σκληρά και να κάνουμε στο παρκέ όσα μας λένε οι προπονητές μας. Βελτίωση και νίκη σε κάθε ματς, αυτό θέλουμε».

Ο Μακένζι Μουρ ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας πέρυσι και σε 26 παιχνίδια με το αχαϊκό συγκρότημα είχε κατά μέσο όρο 10,9 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,3 κλεψίματα. Το καλοκαίρι μεταγράφηκε στο Λαύριο και σε εννέα αναμετρήσεις, μέχρι στιγμής, μετράει κατά μ.ό. 16,2π., 7 ριμπάουντ, 4,6 ασίστ και 2,8 κλεψίματα. Μάλιστα, τόσο στην 1η όσο και στη 12η αγωνιστική αναδείχθηκε Stoiximan.gr MVP. «Δεν είχα κανέναν συναισθηματισμό επειδή θα έπαιζα απέναντι στον Προμηθέα Πατρών ούτε έξτρα κίνητρο, έπαιξα όπως σε όλους τους αγώνες, όπως με οποιονδήποτε αντίπαλο. Πρόκειται για εξαιρετικό σύλλογο, πολύ οργανωμένο, ο οποίος έχει σπουδαία ομάδα, με καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Οι άνθρωποί του είναι σπουδαίοι. Εγώ, όμως, θέλω πάντα να είμαι έτοιμος κι αυτός ήταν ο στόχος μου και κόντρα στον Προμηθέα Πατρών. Να παίξω καλά και να κερδίσει η ομάδα μου. Θέλω να βελτιώνομαι παιχνίδι το παιχνίδι, να βελτιώνεται και η ομάδα. Ωστόσο, δεν κοιτάω πιο μακριά, μόνο στον κάθε αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος κι αυτό είναι ένα στοιχείο που συμβάλλει στην απόδοσή μου».

Το κλειστό του Λαυρίου ήταν κατάμεστο για ακόμα μία φορά, με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να πετυχαίνουν την πέμπτη διαδοχική εντός έδρας νίκη τους, ενώ θυμίζουμε πως φέτος έχουν χάσει μόνο από τον Άρη και μάλιστα στον πόντο. Πέτυχαν, παράλληλα, την πρώτη «100άρα» στην ιστορία του συλλόγου, γεγονός που πανηγυρίστηκε δεόντως από όλους. «Ο κόσμος μάς ενθαρρύνει, μας δίνει τρομερή ενέργεια. Λατρεύω τους φιλάθλους μας, λατρεύω την πόλη του Λαυρίου, λατρεύω την ομάδα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, με σπουδαίο προπονητή, κάνουμε καλή προπόνηση κι αυτό φαίνεται στους αγώνες μας, είμαστε νέα παιδιά που δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε κάτι καλό στην καριέρα μας και με την ομάδα. Να συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα», σχολίασε ο Αμερικανός και στην ερώτηση εάν έχει περάσει από το μυαλό του να παραμείνει στο Λαύριο και για τα επόμενα χρόνια απάντησε πως είναι ακόμα νωρίς για τέτοιες σκέψεις. Εξάλλου: «Σκέφτομαι μόνο αυτή τη χρονιά, έχουμε δημιουργήσει κάτι καλό στο Λαύριο. Παίζουμε ωραίο μπάσκετ. Μπορούμε να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό φέτος και μόνο αυτό σκεφτόμαστε όλοι στην ομάδα».

   



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ