17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μουρατόρε: “O Μπάουμαν άφησε το στίγμα του στον παγκόσμιο αθλητισμό”

Σύσσωμος ο κόσμος του αθλητισμού, συγκεντρώθηκε για το μνημόσυνο του Πάτρικ Μπάουμαν στον Καθεδρικό ναό της Λωζάνης. Εκπρόσωποι της FIBA και όχι μόνο, μίλησαν για τον Μπάουμαν με συγκινητικά λόγια για τον φίλο και συνεργάτη τους.

Στην τελετή παρευρέθησαν, μαζί με την οικογένεια και τους εκπροσώπους της FIBA, μέλη αθλητικών οργανώσεων απ' όλο τον κόσμο για να τιμήσουν τον Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο Πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε είπε χαρακτηριστικά: "Για μένα, πάνω απ' όλα ήταν φίλος μου, ένας αληθινός φίλος στον οποίο μπορούσα πάντα να στηριχτώ. Ήταν ακόμα σύζυγος και πατέρας και ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης. Όπως συνήθιζε να λέει και ο ίδιος: "Είμαστε και πάντα θα είμαστε ένα ομαδικό σπορ. Αυτό είναι αληθινό στην καρδιά μου. Η λέξη ομάδα σημαίνει πως προκειμένου να πετύχουμε πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί". Χωρίς τον Πάτρικ, το μπάσκετ δε θα ήταν παγκόσμιο σπορ σήμερα. Χάρις στο πάθος του, την αφοσίωση του, την ηθική του σε συνδυασμό με την εκπληκτική του προσωπικότητα, ο Πάτρικ άφησε το σημάδι του στην ιστορία της FIBA αλλά και στο παγκόσμιο μπάσκετ. Όλα αυτά, γιατί πίστευε ότι αυτό το άθλημα είχε τη δύναμη να αλλάξει ζωές".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ