18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μουράτος με ρεκόρ (vids)

Το Λαύριο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και ο Βασίλης Μουράτος έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές φετινές εμφανίσεις του στην Basket League.

Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Λαυρεωτικής, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον αρχηγό τους να μοιράζει δώδεκα ασίστ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας, αλλά και νέο ιστορικό ρεκόρ για τους γηπεδούχους.

https://www.youtube.com/watch?v=1KfO_ZCHnx8

Ο 23χρονος γκαρντ βελτίωσε κατά δύο ασίστ την καλύτερη προσωπική επίδοσή του στην Basket League, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των δέκα τελικών πασών που μοίρασε στα φετινά παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής με τον Άρη εντός έδρας και της 8ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Επίσης, βελτίωσε κατά δύο ασίστ το ιστορικό ρεκόρ του Λαυρίου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πέραν των δύο δικών του επιδόσεων των δέκα ασίστ, στην ίδια επίδοση είχε φθάσει και ο Χριστόφορος Στεφανίδης στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2016-2017 με τον Άρη.

https://www.youtube.com/watch?v=S1Qobxh_udU

Με αυτές τις δώδεκα ασίστ ο διεθνής γκαρντ έφθασε τις 133 με την κυανοκίτρινη φανέλα κι έγινε έτσι ο δεύτερος πασέρ στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του το Μακένζι Μουρ (123) και τον Μπράντον Γιανγκ (124). Η κορυφή της σχετικής λίστας είναι μακριά, πάντως, αφού ο Τζαμάλ Νίξον στην τετραετία του στο Λαύριο μέτρησε 320 ασίστ πρωταθλήματος.

Ο Βασίλης Μουράτος είχε στην εντός έδρας νίκη επί των «ασπρόμαυρων» συνολικά 10π. με 4/4 βολές, 0/3 δίποντα και 2/5 τρίποντα, δύο ριμπάουντ, δώδεκα ασίστ και τέσσερα λάθη στα 30.47’ που χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, Χρήστο Σερέλη.

https://www.youtube.com/watch?v=ffogKKCHQQQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ