21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μουντομπάσκετ 2019: Χτυπήματα από Τσεχία, Εσθονία (vids)

Η Τσεχία και η Εσθονία πέτυχαν τις πιο σημαντικές νίκες της τελευταίας ημέρας του πρώτου "παραθύρου" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Οι Τσέχοι με ένα εντυπωσιακό... τρίποντο ρεσιτάλ του Μπλέικ Σιλμπ νίκησαν μέσα στη Φινλανδία με 64-56 και φιγουράρουν αήττητοι στην κορυφή της βαθμολογίας του ΣΤ' ομίλου, ενώ οι Εσθονοί σόκαραν τους Βρετανούς κερδίζοντάς τους με 73-70 στο Ταλίν και αφήνοντάς τους τελευταίους στον Η' όμιλο, όπου η Εθνική μας προελαύνει μετά και τη δεύτερη νίκη της επί του Ισραήλ. Σπουδαία νίκη πέτυχε επίσης η Βουλγαρία μέσα στην Ισλανδία με 77-74.

Κατά τα λοιπά, όλα τα φαβορί κέρδισαν και δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες μετά τους αγώνες που έγιναν τη Δευτέρα:

Ε' ΟΜΙΛΟΣ

Στο Νίζνι Νόβγκοροντ η Ρωσία ρέφαρε την ήττα της πρεμιέρας στη Βοσνία κερδίζοντας με 76-69 το Βέλγιο, το οποίο με δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές έχει περιέλθει σε δύσκολη. Οι Ρώσοι βρέθηκαν να χάνουν με 23-9 στο ξεκίνημα, όμως στη συνέχεια ισορρόπησαν και στο δεύτερο ημίχρονο με καλή άμυνα και με τους Καράσεφ (12π.) και Ντμίτρι Κουλάγκιν (10π. 9ασ.) να πρωταγωνιστούν στην επίθεση ξέφυγαν με διψήφιες διαφορές στην τρίτη περίοδο. Το μόνο που κατάφερε το Βέλγιο από εκεί και μετά ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας του.
Στη Ρουέν η Γαλλία ζορίστηκε λίγο στο πρώτο ημίχρονο από τη Βοσνία, αλλά στο δεύτερο έπαιξε άμυνα και πήρε τελικά μια άνετη νίκη με 84-65, μένοντας μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου. Έξι Γάλλο σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτο σκόρερ των Λαμπεϊρί (13π.), ενώ και οι Βόσνιοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο και καλύτερο τον Γκόρντιτς (16π.). Θετικός μια ακόμα φορά ήταν ο Έντιν Άτιτς της ΑΕΚ με 10 πόντους και 3 ασίστ.

Ρωσία - Βέλγιο 76-69
Γαλλία - Βοσνία 84-65

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

23/2 Βοσνία - Βέλγιο
23/2 Γαλλία - Ρωσία

Βαθμολογία

  1. Γαλλία 2-0
  2. Βοσνία 1-1
  3. Ρωσία 1-1
  4. Βέλγιο 0-2

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Στο Ελσίνκι ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, Μπλέικ Σιλμπ, με ένα απίθανο κρεσέντο έξω από τη γραμμή των 6.75μ. στην τελευταία περίοδο σμπαράλιασε την άμυνα της Φινλανδίας και οδήγησε σε σπουδαία νίκη την Τσεχία (64-56), η οποία έμεινε έτσι μόνη και αήττητη στην κορυφή του ομίλου. O Σιλμπ κατάφερε μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά να πετύχει 5/5 τρίποντα και να ρίξει στο καναβάτσο τους άτυχους Τσέχους. Δείτε το εντυπωσιακό σερί του.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι για 30 λεπτά, καθώς ο Χαφ έκανε ό,τι μπορούσε για τους Φινλανδούς (13π.), οι οποίοι όμως κατέρρευσαν όταν ο Σιλμπ, που τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, άρχισε να "πυροβολεί".
Στο Ρέικιαβικ η Βουλγαρία πήρε σπουδαία νίκη με 77-74 επί της Ισλανδίας, ρεφάροντας την εντός έδρας ήττα της από την Φινλανδία στην πρεμιέρα και αφήνοντας τους "Βίκινγκς" στην τελευταία θέση του ομίλου. Ο Βεζένκοφ (10π.) με τέσσερις συνεχόμενες βολές στο τέλος σφράγισε τη νίκη των Βουλγάρων, οι οποίοι πάντως είχαν ως κορυφαίο παίκτη τον Πάβελ Μαρίνοφ (18π.), που ήταν ο πρωταγωνιστής της ανατροπής η οποία τους έφερε μπροστά στο σκορ στην τελευταία περίοδο. Η Ισλανδία με κορυφαίο τον Χέρμανσον (21π.) είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν άντεξε ως το τέλος.

Φινλανδία - Τσεχία 56-64
Ισλανδία - Βουλγαρία 74-77

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

23/2 Βουλγαρία - Τσεχία
23/2 Ισλανδία - Φινλανδία

Βαθμολογία

  1. Τσεχία 2-0
  2. Φινλανδία 1-1
  3. Βουλγαρία 1-1
  4. Ισλανδία 0-2

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ

Στο Βελιγράδι η Σερβία νίκησε με 105-87 τη Γεωργία και διατήρησε το αήττητό της την ώρα που η ομάδα του Ηλία Ζούρου ακόμα αναζητά την πρώτη νίκη της. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, καθώς η Γεωργία πάλεψε στα ίσια επί σχεδόν 30 λεπτά τον αγώνα, χάρη στα... όργια που έκανε ο ασταμάτητος Μάικλ Ντίξον (36π., 9ασ.). Όμως οι Σέρβοι "καθάρισαν" το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο, καθώς είχαν περισσότερες λύσεις, με κορυφαία τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απουσία όλων των καλών Γεωργιανών ψηλών και έκανε... πάρτι μέσα στις ρακέτες (28π., 8ρ.).
Στο Σβέσατ της Αυστρίας οι Γερμανοί δεν έδειξαν τον παραμικρό οίκτο προς τους γείτονές τους, τους οποίους συνέτριψαν με 90-49. Ο Τίμαν με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της Γερμανίας, η οποία ξέφυγε από τα πρώτα λεπτά στο σκορ και στη συνέχεια έκανε περίπατο.

Σερβία - Γεωργία 105-87
Αυστρία - Γερμανία 49-90

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

23/2 Γερμανία - Σερβία
23/2 Αυστρία - Γεωργία

Βαθμολογία

  1. Γερμανία 2-0
  2. Σερβία 2-0
  3. Γεωργία 0-2
  4. Αυστρία 0-2

Η' ΟΜΙΛΟΣ

Στο Ηράκλειο η Εθνική μας πάτησε... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε εύκολα το Ισραήλ με 82-61 με αποτέλεσμα να στρογγυλοκαθήσει στην κορυφή του ομίλου με δύο νίκες. Η παρουσία του Καλάθη βοήθησε πολύ στην οργάνωση του παιχνιδιού, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσφερε πλούσιο θέαμα, όμως και παιδιά σαν τον Χάρη Γιαννόπουλο, τον Γιάννη Αθηναίου, τον Ντούσαν Σάκοτα και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη έκαναν σπουδαία δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ, ώστε να έρθει με πειστικό τρόπο η νέα νίκη.
Στο Ταλίν η Εσθονία πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Μεγ. Βρετανίας με 73-70, που βάζει αυτήν στο κόλπο της πρόκρισης και τους Βρετανούς σε μπελάδες, καθώς δεν έχουν νίκη μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, αν και οι Εσθονοί κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να εδραιώσουν ένα προβάδισμα χάρη στη καλή παρουσία του Παασόγια (15π.). Στα τελευταία 3 λεπτά, όμως, κόντεψαν να... αυτοκτονήσουν, αφού, όχι μόνο έδωσαν τη δυνατότητα στους Βρετανούς να επιστρέψουν από το -8, αλλά με το σκορ στο 73-70 να έχουν και την τελευταία επίθεση. Παρ' όλα αυτά ο Κλαρκ αστόχησε στο τρίποντο που θα ισοφάριζε το παιχνίδι και οι Εσθονοί πήραν αυτό που ήθελαν. Ο Σόκο με 17 πόντους ήταν ο κορυφαίος της Μεγ. Βρετανίας.

Ελλάδα - Ισραήλ 82-61
Εσθονία - Μεγ. Βρετανία 73-70

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

23/2 Ισραήλ - Μεγ. Βρετανία
23/2 Ελλάδα - Εσθονία

Βαθμολογία

  1. Ελλάδα 2-0
  2. Ισραήλ 1-1
  3. Εσθονία 1-1
  4. Μεγ. Βρετανία 0-2

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ