18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μουμπάρακ στο basketa.gr: «Η επιμονή και η υπομονή έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην ανατροπή»

Ο Πανελευσινιακός παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα στην Ερυθραία. Μπορεί να βρέθηκε να ακολουθεί τους γηπεδούχους όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να φτάσει σε μια ασύλληπτη ανατροπή, και να επιστρέψει από το 70-51 με το οποίο βρισκόταν πίσω στο 30' και εν τέλει να πάρει μια σπουδαία νίκη με 81-78.

Ο πιο σταθερός παίκτης της Ελευσίνας και πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού Κώστας Μουμπάρακ κατάφερε να «γράψει» 29 πόντους, όμως στάθηκε άτυχος στα 25 τελευταία δευτερόλεπτα. Και αυτό γιατί τραυματίστηκε στο μετατάρσιο και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικές υποχρεώσεις για έναν μήνα. Ο φόργουορντ του Πανελευσινιακού μίλησε στο basketa.gr και αναφέρθηκε στο παιχνίδι και πως η ομάδα του κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, ενώ σχολίασε και την επιστροφή του στους «σταχυοφόρους».

«Παρόλο που το καλοκαίρι έκλεισα δυο επιτυχημένα χρόνια με δυο συνεχείς ανόδους στον Ιωνικό ΝΦ, όταν με προσέγγισαν οι άνθρωποι της Ελευσίνας δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση της επιστροφής! Όντας παίκτης του Πανελευσινιακού κατά τη χρονιά 2015-2016 είχα ξεχωρίσει το όμορφο και ζεστό κλίμα της διοίκησης και του κόσμου! Οπότε όταν αυτό συνδυάστηκε με την παρουσία του Ματθαίου Καραχάλιου ως προπονητή της ομάδας, ενός ανθρώπου που σεβόμουν και εκτιμούσα και σαν προπονητή αλλά και ως άνθρωπο, η απόφαση κλείδωσε».

Πότε αρχίσατε να πιστεύεται την ανατροπή μέσα στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό;

 «Η ιστορία μας έχει αποδείξει, ότι όλα γίνονται στο μπάσκετ, πράγμα που το κάνει και τόσο συναρπαστικό άθλημα! Η επιμονή και η υπομονή είναι τα στοιχεία που έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο σ' αυτήν την ανατροπή! Παρόλο που κάναμε ένα κακό ξεκίνημα, θεωρώ ότι σαν ομάδα δείξαμε την απαραίτητη ωριμότητα και σοβαρότητα ώστε να επικεντρωθούμε στα λάθη που κάναμε, να τα βελτιώσουμε και να αλλάξουμε το μομέντουμ την ώρα που όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει! Το πιστέψαμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και το δείξαμε και στο παρκέ. Νομίζω ότι η συνεργασία και η ομαδικότητα είναι αυτά που θα μας κάνουν σαν ομάδα να έχουμε και άλλες τέτοιες επιτυχίες».

Πως λειτουργεί η ομάδα με το νέο προπονητικό δίδυμο Καραχάλιου Βούλγαρη;

«Είναι ένα νέο ξεκίνημα και για τους δυο αλλά το πάθος και η όρεξη τους για δουλειά είναι στοιχεία εμφανή και αδιαμφισβήτητα. Το σημαντικό είναι ότι δίνουν ισορροπία, σταθερότητα και ασφάλεια στην ομάδα αλλά και στον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά».

Αισθάνεσαι ηγέτης μέσα στο παρκέ;

«Όπως προείπα η ισορροπία είναι στοιχείο της φετινής ομάδας, ο κάθε παίκτης έχει το ρόλο του και μπορεί να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι «ταμπέλες». Ανάλογα τις συνθήκες ο καθένας μπορεί να γίνει ηγέτης, να τραβήξει την ομάδα προς τα πάνω, να παρακινήσει και να εμπνεύσει τους υπόλοιπους. Σε ατομικό επίπεδο προσπαθώ να παραμένω ψύχραιμος και συγκεντρωμένος ακόμα και τις στιγμές που η μπάλα «καεί» καθώς και να στηρίζω τους συμπαίκτες μου όπου αυτοί με χρειάζονται».

Παρά την νίκη το παιχνίδι τελείωσε κάπως άδοξα για εσέ, και αναφέρομαι στον τραυματισμό σου (ρογμώδες κάταγμα μετατάρσιο, πόσο σοβαρό είναι;

«Παρόλο το θετικό αποτέλεσμα, δυστυχώς στα τελευταία δευτερόλεπτα είχα ένα τραυματισμό. Ελπίζω να είναι κάτι άνευ ουσίας και να επιστρέψω σύντομα».

photo credit : megara.org



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ