15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μουλάκης : «Μας ενδιαφέρει η προοπτική της Wild card»

Η Ελευθερούπολη ήταν από τις ευχάριστες παρουσίες του πρωταθλήματος της Α2, το οποίο όπως όλα δείχνουν ολοκληρώθηκε την 21η αγωνιστική, με την πανδημία να επιβάλει την διακοπή του, κάτι που ζήτησαν και οι ομάδες από την ΕΟΚ.

Ο Βασίλης Μουλάκης μίλησε στην εκπομπή «Μένουμε Μπάσκετ» του «BasketPlus.gr:», και ανέφερε πως η ομάδα του ενδιαφέρεται σε ενδεχόμενη wild card με στόχο την Basket League, ενώ ανέφερε πως βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξει το γηπεδικό, ενώ ανέφερε πως μια ενδεχόμενη διχοτόμηση της Α2, θα ρίξει το επίπεδο.

 Αρχικά για την Ελευθερούπολη: «Η Ελευθερούπολη είναι μία από τις πιο νοικοκυρεμένες ομάδες που υπάρχουν. Ανεβαίναμε κάθε χρόνο κατηγορία και αυτό μας σοκάρει και εμάς, αλλά είναι έτσι το μπάσκετ στην Ελλάδα που αν στήσεις τα πράγματα σωστά το αποτέλεσμα βγαίνει από μόνο του. Πέρυσι δεν στήσαμε μία ομάδα για να ανέβουμε, αλλά δουλέψαμε επαγγελματικά και ήρθε. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δουλεύει σε σωστά πρότυπα, όλοι οι αθλητές είναι πληρωμένοι στην ώρα τους».

Για τα βήματα που κάνει ο σύλλογος: «Από την στιγμή που μας δίνεται η δυνατότητα, πατάμε γερά και υπάρχουν τα θεμέλια προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα σωστά. Δίνουμε βάση στις ακαδημίες, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό σε μία πόλη 7.000 κατοίκων. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας για εμένα ήταν όταν κάναμε μία πραγματικά μεγάλη προσπάθεια και φτάσαμε την ομάδα των εφήβων στο πανελλήνιο».

Για τον τρόπο με τον οποίο τρέχει η ομάδα: «Θέλει πάρα πολύ τρέξιμο. Είμαστε πάνω από 10 άτομα στην διοίκηση, όλοι τρέχουμε. Έχουμε από πίσω τους χορηγούς μας, έναν μεγάλο χορηγό αλλά και τους υπόλοιπους. Προσωπικά βοηθάω και στην διοίκηση αλλά και στον τομέα της προπονητικής».

Για την Α2: «Είναι η αγαπημένη μας κατηγορία, και θα έπρεπε να είναι μία κατηγορία που θα έπαιρναν ευκαιρίες όλα τα παιδιά που θέλουμε να εξελιχθούν. Από το να κάθονται στην Α1 και να είναι σε έναν πάγκο θεωρώ καλύτερα να είναι στην Α2, να παίρνουν παραστάσεις και να γίνονται παίκτες.

Τόσα χρόνια υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Πρέπει να πάρουν πρώτα τα παιδιά πρωταγωνιστικό ρόλο εκεί για να πάνε στην Α1. Είδαμε πολλά ταλέντα να χάνουν τον δρόμο τους».

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στην Α2: «Δεν είναι το μέγεθος του Ολυμπιακού για Α2. Απαξιώνει και αποδυναμώνει το άθλημα η παρουσία τους στην Α2. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε και μαζί τους πάντως στην Ελευθερούπολη. Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε έναν πόντο... όπως χάσαμε οπότε θέλαμε να παίξουμε και το παιχνίδι εντός έδρας με γεμάτο το γήπεδο».

Για τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν οι ομάδες του Βορρά στην Α2: «Είναι δύσκολο το ότι οι ομάδες του Βορρά ήμασταν μόνο τέσσερις. Είχαμε πάρα πολλά ταξίδια. Μην ξεχνάμε ότι όταν παίρνεις έναν παίκτη, παίρνεις μαζί και σπίτι, και ίντερνετ και όλα».

Για την θέση των ομάδων της Α2: «Τα όσα είπαμε μέσα στις επόμενες μέρες θα πάει στην ομοσπονδία. Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τις θέσεις της Ελευθερούπολης. Εμείς είπαμε ότι θεωρούμε άδικο το να πέσει κάποια ομάδα, όμως θα είναι πολύ άδικο πρώτα από όλα για τον Χαρίλαο Τρικούπη να μην ανέβει. Είναι επτά βαθμούς μπροστά και έχει κάνει πάρα πολύ καλή πορεία.

Από την άλλη, το πως θα προκύψει η δεύτερη ομάδα πρέπει να βγει και αυτό. Εμείς και η Αμαλιάδα έχουμε επίσης έναν αγώνα λιγότερο, που αν κερδίσουμε φτάνουμε στην τέταρτη θέση. Όπως και η Αμαλιάδα αν κερδίσει μπορεί να περάσει και το Ναύπλιο, να φτάσει στην μέση. Φυσικά η ΕΟΚ πρέπει να πάρει μία απόφαση.

Αν μας πούνε να παίξουμε θα παίξουμε. Όπως και αν μας πούνε να γίνει ένα τουρνουά με τις ομάδες που θέλουμε να παίζουμε».

Για την πρόταση του να γίνουν δύο όμιλοι, Βόρειος και Νότιος: «Σίγουρα την Ελευθερούπολη την συμφέρει οικονομικά να είναι δύο όμιλοι. Αλλά θεωρώ ότι αν αυτό συμβεί θα πέσει πάρα πολύ το επίπεδο της Α2. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι να ανεβάσουμε το πρωτάθλημα.

Για το αν η Ελευθερούπολη θα πάρει μέρος σε μία ενδεχόμενη διαδικασία Wild Card για την Α1: «Νομίζω πως ναι, θα πάρουμε μέρος. Μετά το μπαλάκι θα πάει στον Δήμο Παγγαίου, να κάνει ένα γήπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις, ή να κάνει τροποποιήσεις στο υπάρχον γήπεδο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ