23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μουλάκης : «Αν η ομάδα ανέβει στην Α2 θα είναι έτοιμη για όλα»

Η Ελευθερούπολη έβλεπε το όνειρο της ανόδου να απομακρύνεται όταν πριν από τρεις αγωνιστικές γνώριζε την ήττα στο Αγρίνιο με 71-55, μένοντας τρεις νίκες πίσω και με διαφορά με -16 στην πλάτη της.

Ωστόσο τα τρία σερί στραβοπατήματα του Αγρινίου, σε συνδυασμό με αντίστοιχες τρεις δικές της επιτυχίες, την έφεραν ισόβαθμη, με το παιχνίδι της ανόδου να ξεκινάει από το μηδέν.

Αυτό επισήμανε ο παλιός καλαθοσφαιριστής και νυν τεχνικός διευθυντής της, Βασίλης Μουλάκης, μιλώντας στους «93,7», αναφέροντας ότι η ΓΣΕ είναι έτοιμη και για το υψηλότερο επίπεδο.

Πλέον ο ΓΣΕ διεκδικεί την άνοδο στην Α2. Θα μπορούσε αυτό να γίνει από την αρχή αν είχατε και τον Γκέλιο που δεν έπαιζε λόγω τραυματισμού  ;

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την άνοδο. Αυτό όμως που έχουμε καταφέρει είναι ότι έχουμε αναστρέψει το αρχικό κλίμα που υπήρχε με τις πρώτες ήττες όπου βέβαια δεν μπήκαμε καλά στο πρωτάθλημα. Τώρα απομένουν 13 αγωνιστικές πριν από το τέλος και κρατάμε την τύχη στα δικά μας χέρια.   Η άνοδος θα κριθεί από τα δικά μας αποτελέσματα και όχι από στραβοπατήματα άλλων.  Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια δουλειά. Σαν ομάδα είμαστε συνεπέστατη σε όλα και νομίζω ότι αυτό βγαίνει στο γήπεδο.

Υπάρχουν συγκεκριμένα παιχνίδια που θα κρίνουν την άνοδο στην Α2;

Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν στοχευμένα παιχνίδια. Όλα τα ματς για μας είναι τα ίδια.  Τώρα όμως βάση προγράμματος έχουμε δυο παιχνίδια στην έδρα μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας.  Να μη χάσουμε άλλο παιχνίδι στην έδρα μας.  Όλα αυτά τα κάνουμε για τον κόσμο. Να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτό θέλουμε.

Μπορεί να ανταπεξέλθει στο οικονομικό ο ΓΣΕ αν βγει στην Α2 κατηγορία;

Είμαστε στο μήνα Φεβρουάριο και η ομάδα σε όλα δείχνει μια μεγάλη συνέπεια. Δε χρωστάμε πουθενά, ούτε 1 ευρώ.

Ετσι θα συνεχίσουμε. Αν του χρόνου έρθει η άνοδο στην Α2, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε και εκεί να σταθούμε όπως πρέπει και όχι απλά να ανεβούμε και να παίξουμε.

Αν η ομάδα ανέβει στην Α2 θα είναι έτοιμη για όλα.

Υπάρχει πάντως προσγείωση, δεν πετάτε στα σύννεφα μετά από αυτή την εξέλιξη που έχει το πρωτάθλημα ;

Δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα. Ξέραμε ότι σε κάποια στιγμή θα έρθει η ανοδική πορεία. Περάσαμε σαν ομάδα το ταρακούνημα των πρώτων αγωνιστικών που δεν πηγαίναμε καλά.  Διαχειριστήκαμε τις ήττες μας. Δεν μας πείραξαν εκ των έσω. Τώρα βρήκαμε το δρόμο μας, παίζουμε καλά και είμαστε σε αυτή τη θέση.  Αυτό που θέλω είναι να αντιληφθεί ο κόσμος της Ελευθερούπολης και της ευρύτερης περιοχής το πόσο σημαντικό πράγμα είναι να λέμε ότι ο ΓΣΕ είναι δεύτερος αυτή τη στιγμή στη Β` Εθνική και στοχεύει την άνοδο στην Α2 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για αυτό θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο.

Είναι βέβαια ο κόσμος στο γήπεδο, απλά θέλουμε και περισσότερους να έρθουν.

Στο ματς εκτός με τη ΧΑΝΘ είχατε πάντως κοινό από την Ελευθερούπολη ;

Φυσικά.  Ηταν πολλοί περισσότεροι από τους φιλάθλους των γηπεδούχων. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.  Δεν έχω κάποιο παράπονο από τον κόσμο, προς θεού.

Σε κάποια στιγμή δεν μπορούμε πάντα να παίζουμε καλά, εκεί θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου.  Πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

Η ομάδα να βοηθηθεί ψυχολογικά.

Πρέπει να αντιληφθούμε το μέγεθος της προσπάθειας που γίνεται και να κρατήσουμε την Ελευθερούπολη ψηλά όσον αφορά τον αθλητισμό.

Η έδρα θα κρίνει πάρα πολλά για την άνοδο;

Σίγουρα. Αν πούμε ότι θέλουμε να βγούμε δεν πρέπει να χάσουμε παιχνίδι στην έδρα μας.  Πρέπει να διαφυλάξουμε την έδρα μας όπου έχουμε μια ήττα στην αρχή του πρωταθλήματος και δεν πρέπει να κάνουμε κάποια άλλη.

Πρέπει να μάθουμε και να διαχειριζόμαστε και την ήττα. Η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι.  Εμείς  θα κάνουμε την προσπάθεια μας μέσα στην έδρα μας και φυσικά σε όλα τα εκτός έδρας  που απομένουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ