20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μοτιεγιούνας: «Ήταν σοκαριστικό»

Για την πρόσφατη περιπέτειά του στις ΗΠΑ μίλησε ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας, ο οποίος έφθασε στο Τελ Αβίβ μόλις τέσσερις ώρες πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης της Λιθουανίας με τη Γεωργία.

Τη χαρά για τη γέννηση του γιου του διαδέχθηκε η αγωνία του για το εάν θα προλάβει, τελικά, να δώσει το παρών στο εναρκτήριο παιχνίδι της «Λιέτουβα» στο Ευρωμπάσκετ 2017 στη «Menora Mivtachim Arena». Ο 26άχρονος φόργουορντ/σέντερ ταξίδεψε οδικώς από το Χιούστον στο Ντάλας, από εκεί «πέταξε» για το Αμβούργο και με πτήση-ανταπόκριση έφθασε στο Ισραήλ, τη… δωδεκάτη ώρα, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ τον κράτησε «κολλημένο» στις ΗΠΑ για περισσότερες ημέρες από όσες υπολόγιζε αρχικά. Αγωνίστηκε μεν κόντρα στο συγκρότημα του Ηλία Ζούρου, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

«Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε στο ελάχιστο τι έγινε. Όσοι βρεθήκαμε εκεί είδαμε φορτηγά να έχουν βουλιάξει, το νερό να φθάνει στα 4-5 μέτρα! Ήταν σοκαριστικό. Επηρέασε πάρα πολλούς ανθρώπους, ήταν τραγικό. Προσευχήθηκα για όλους τους φίλους μου εκεί και σημαίνει πολλά για εμένα που έζησα τέσσερα χρόνια στο Χιούστον. Η κοινότητα στάθηκε ενωμένη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δυσκολεύτηκα πολύ να γυρίσω πίσω κι αυτό γινόταν μόνο μέσω Ντάλας. Έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να φθάσω σύντομα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

Ο Λιθουανός αναφέρθηκε και στο λόγο ταξιδιού του στο Χιούστον, που δεν ήταν άλλος από τη γέννηση του γιου του. «Ο γιος μου είναι υγιέστατος. Είναι ήδη ψηλός, μάλλον θα ψηλώσει πολύ. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. Έστειλα φωτογραφίες σε ένα τσατ-γκρουπ που φτιάξαμε με τους συμπαίκτες μου και όλοι ενθουσιάστηκαν και μου ευχήθηκαν τα καλύτερα». Κλείνοντας, μίλησε για την ήττα τους στην πρεμιέρα του Β’ Ομίλου από τη Γεωργία. «Ήταν σκληρή και σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν μπορούμε να εστιάσουμε σε αυτήν», κοιτάει ήδη μπροστά ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας.  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ