22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μοτιεγιούνας: “Έχουμε πέντε διαφορετικά σενάρια για την Ευρωλίγκα”

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας, γενικός διευθυντής της Ζαλγκίρις Κάουνας, μίλησε στο YouΤube της ομάδας και ρωτήθηκε για όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο τόσο στη δική του ομάδα, όσο και στην Ευρωλίγκα γενικότερα. Μάλιστα μίλησε για τα σενάρια που συζητούν στην Ευρωλίγκα για την ολοκλήρωση της σεζόν ως τον Ιούλιο, ενώ τόνισε πως υπάρχουν πέντε διαφορετικές εκδοχές. Ο Μοτιεγιούνας μίλησε αρκετά και για τα οικονομικά θέματα.

"Είναι ένα μεγάλο θέμα για πολλούς παίκτες του πρωταθλήματος Λιθουανίας αυτό των συμβολαίων",τόνισε ο Μοτιεγιούνας για να συμπληρώσει: "Ναι, θα χάσουν χρήματα, αλλά είναι η μόνη λύση για να επιβιώσουν οι ομάδες. Είναι μεγάλο το θέμα που προκύπτει οικονομικά και κανείς μας δεν ξέρει πως θα επιβιώσουμε και πως θα προχωρήσουμε μπροστά".

Η Ζαλγκίρις έχει περάσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Για το αν αυτό βοηθά υπάρχει η απάντηση: "‘Ισως όσα έχουμε περάσει στη Ζαλγκίρις οικονομικά και διοικητικά στο παρελθόν μας επιτρέπουν να μην πανικοβληθούμε αυτή τη στιγμή. Πολλοί συγκρίνουν την κρίση του 2008 με αυτήν, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα κοινό του τότε με το τώρα. Έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και προχωράμε".

Ο Μοτιεγιούνας υπογράμμισε πως δεν είναι εύκολο να σχεδιάσεις την επόμενη κίνηση αυτή τη στιγμή: "Είναι κακή στιγμή να σχεδιάσει τη χρονιά γιατί δεν μπορείς να πάς σε έναν χορηγό τώρα και να του πεις στήριξέ μας. Ξέρεις τι απάντηση θα πάρεις. Είναι ευχάριστο για εμάς που κανείς από τους χορηγούς μας και τους φιλάθλους μας δεν απαιτούν πίσω τα χρήματά τους για την ώρα. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν αυτά τα χρόνια είναι πολύ σημαντική".

Και κάπου εδώ μπαίνει και η Ευρωλίγκα: "Μιλάμε συζητάμε και προσπαθούμε να δούμε τι μπορεί να γίνει, κάνουμε συγκρίσεις και αναγκαστικά περιμένουμε. Με την ακύρωση των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων, έχουμε περιθώριο να πάει η χρονιά πιο πίσω και ίσως να συνεχίσουμε για την Ευρωλίγκα για παράδειγμα τον Ιούνιο. Η Ευρωλίγκα μιλά με τον ΠΟΥ, βλέπει την κατάσταση και έχει ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Μελετάμε όλες τις εκδοχές, αλλά η προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν. Να τελειώσει η κανονική περίδοος, να συνεχίσουμε τα πλέι οφ και το φάιναλ φορ. Μελετάμε κι άλλες λύσεις, βλέποντας και τι γίνεται και σε άλλα αθλήματα. Ίσως αγώνες σε μια πιο ασφαλής πόλη ή χώρα.Με όλες τις ομάδες να παίζουν σε μια πόλη. Υπάρχουν διαφορετικά σενάρια και τα κοιτάμε.  Έχουμε πέντε διαφορετικά σενάρια και θα δούμε πώς θα εξελιχθούντα πράγματα. Δεν έχουμε μιλήσει Αύγουστο. Μιλάμε για Ιούνιο-Ιούλιο. Θα υπάρχει κενό οπότε και οι παίκτες θα μπορούν να ξεκουραστούν, αλλά και να έρθουν και πάλι σε καλή κατάσταση. Ιδανικά θα ήταν τελειώσει η σεζόν μέσα στο καλοκαίρι και να αρχίσουμε τη νέα σεζόν το φθινόπωρο. Πρέπει να πιστέψουμε πως θα βρεθούν οι λύσεις".

Ο Μοτιεγιούνας παραδέχθηκε πως "η Ευρωλίγκα παρακολουθεί τι γίνεται στο ΝΒΑ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η Premier League, η UEFA... Αυτό που έγινε στην Κϊνα είναι ένα καλό παράδειγμα. Είπαν πως ξεκινούν πάλι και τα ακύρωσαν ξανά. Είναι δύσκολο για όλους. Είναι δύσκολο για εμάς. Φτιάξαμε μια καλή ομάδα και πάνω από βρίσκαμε το ρυθμό και τη χημεία μας μετά από ένα κακό σερί, σταμάτησαν όλα".

Αναφορά έγινε και στα συμβόλαια των παικτών και τις περικοπές: "Νομίζω είναι νωρίς να μιλήσουμε για περικοπή συμβολαίων ή για τα συμβόλαια γενικότερα. Θα πρέπει να γίνουν μικρότερα τα συμβόλαια και αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνώ. Η Ευρωλίγκα συζητά γι’ αυτό με την Ένωση Παικτών. Από την πλευρά μας θα πρέπει να δούμε τις απώλειες, το δεύτερο στάδιο θα είναι οι συζητήσεις με τους χορηγούς για να δούμε που βρισκόμαστε και μετά θα αποφασίσουμε. Η Ευρωλίγκα ξέρει όλα τους αριθμούς για κάθε ομάδα. Έχουμε όλα τα στοιχεία και ξέρουν την κατάστασή μας. Κάθε χώρα είναι διαφορετική, κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την Μπαρτσελόνα για παράδειγμα που έχει τόσα τμήματα".

Όσο για το πως αισθάνεται ο ίδιος: "Δεν υπάρχει αδρεναλίνη, μας λείπει η πίεση και το μπάσκετ. Είναι σαν να δούλευαν όλα στο φουλ και ξαφνικά κάποιος τα έκλεισε όλα και τώρα είμαστε σε ελεύθερη πτώση".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ