17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μοσχοβάκης στο Basketa.gr: «Καλύτερα από πέρυσι» (pics)

O Νίκος Μοσχοβάκης μιλάει στο Basketa.gr για τη φετινή πορεία της Αχαγιάς ’82 και πόσο μακριά μπορεί να φθάσει στη Γ’ Εθνική.

Με απολογισμό εφτά νίκες σε δέκα ματς στον 1ο Όμιλο Νότου έκλεισε το 2017 το συγκρότημα της Κάτω Αχαΐας. Επιβλήθηκε και του Γλαύκου, εντός έδρας, σε ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο δεν χρειάστηκε να κάμψει μόνο την αντίσταση των αντιπάλων του, αλλά και να ξεπεράσει τα δικά του προβλήματα, με τους Χαμηλό και Σταμόπουλο να παίζουν με πυρετό. Ο 36άχρονος γκαρντ/φόργουορντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, απέδωσε όμως τα εύσημα σε ολόκληρη την ομάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πιστεύω πως το τελευταίο διάστημα έχουμε ανέβει αρκετά σε αγωνιστικό επίπεδο, το αποδείξαμε και στο ματς που χάσαμε ύστερα από… αυτοκτονία στο Ναύπλιο. Κόντρα στο Γλαύκο είχαμε τον έλεγχο, ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην επίθεση, κάναμε αυτό ακριβώς που έπρεπε για να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Έτυχε να βρεθώ εγώ σε καλή ημέρα, με τροφοδότησαν και οι συμπαίκτες του. Φέτος είχα κι έναν τραυματισμό, ο οποίος δεν μου έχει επιτρέψει ακόμα να βρίσκομαι στο 100%. Ωστόσο, βοηθούν όλοι. Ο Δαβάνης, ο Οικονομόπουλος, ο Χαμηλός, έχουμε πλουραλισμό φέτος όσον αφορά στην επίθεση, σε κάθε παιχνίδι υπάρχει κι άλλος παίκτης που «τραβάει» στο σκορ. Είναι θέμα ημέρας και πώς θα βοηθήσουμε όλοι, ώστε να αποδώσουμε έτσι όπως πρέπει επιθετικά».

 

Η ομάδα του Θανάση Λιόνα έχασε από ΚΑΟΜ και Ένωση Ιλίου στις πρώτες δύο αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, αλλά στη συνέχεια ανέβηκε και πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε. «Την πρώτη ήττα που κάναμε φέτος, εντός έδρας με τα Μελίσσια, θα τη χαρακτήριζα άσχημη. Ίσως δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι, δεν είχαμε μπει σε ρυθμό. Στη δεύτερη, ναι μεν χάσαμε αλλά δείξαμε καλό πρόσωπο. Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αν και η νίκη δεν ήταν από εκείνες που «πρέπει» να πάρεις. Επρόκειτο για ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε εξ αρχής πως μπορούσαμε και να το χάσουμε, ασχέτως εάν χτυπήσαμε τη νίκη, όπως και σε όλους τους αγώνες άλλωστε».

Η Αχαγιά ’82 βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μαζί με τα Μελίσσια, όμως ο Νίκος Μοσχοβάκης δεν θέλει να… προτρέχει: «Ουσιαστικά, να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αυτός είναι ο στόχος. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι και, στην πορεία βλέποντας και τις υπόλοιπες ομάδες, ίσως κοιτάξουμε και το κάτι παραπάνω. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να δούμε όλους τους αντιπάλους μας. Είναι νωρίς ακόμα. Εάν κερδίζαμε τον Οίακα ίσως ήδη να μπορούσαμε να κοιτάξουμε κάποια θέση ψηλότερα, αν και οι διαφορές στην κατάταξη είναι πολύ μικρές. Απέχουν πολύ λίγο οι ομάδες μεταξύ τους, όλες είναι κοντά η μία με την άλλη. Θα φανεί στην πορεία λοιπόν, με το πέρασμα των αγώνων, πόσο μακριά μπορούμε να φθάσουμε. Για εμάς δεν είναι ευνοϊκή η διακοπή, είμαστε καλά, έχουμε καλό μομέντουμ. Με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση και πιστεύω πως στο καρναβάλι, οπότε είναι η επόμενη διακοπή, θα είναι πιο ξεκάθαροι οι στόχοι για όλους».

Έχοντας κερδίσει ήδη τον Κεραυνό Αιγίου, τον την ΕΑΠ και το Γλαύκο, οι «κόκκινοι» δείχνουν το… αφεντικό στα ντέρμπι με τις ομάδες της ΕΣΚΑΗ. Ούτε συμφώνησε ούτε διαφώνησε ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ, επισημαίνοντας: «Τα δύο παιχνίδια τα είχαμε στην έδρα μας, όπου παίρνουμε έξτρα δύναμη από τους φιλάθλους μας. Έχουμε ήδη παίξει με τις μισές ομάδες, θα παίξουμε και με τις υπόλοιπες για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Σίγουρα, πάντως, είμαστε έμπειροι παίκτες. Μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις, ακόμα και αγωνιζόμενοι εκτός έδρας. Το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Άσσου Λεχαίου θεωρώ πως ήταν κομβικής σημασίας, μας ευνόησε η ευρείας έκτασης νίκη για να βρούμε ρυθμό μετά τις δύο ήττες που κάναμε στους δύο πρώτους αγώνες μας».

Όσον αφορά στις ομάδες που θεωρεί φαβορί για την άνοδο, στη Β’ Εθνική, συμπλήρωσε: «Η Ένωση Ιλίου, όπως δείχνει και η μέχρι στιγμής βαθμολογία, είναι φαβορί για την άνοδο. Ο Γλαύκος, επίσης, έχει κάνει δύο ήττες αλλά ήταν εντός προγράμματος, είναι πολύ καλή και αθλητική ομάδα. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Τον Οίακα Ναυπλίου οπωσδήποτε δεν μπορείς να μην τον υπολογίζεις, και λόγω ονόματος παικτών. Υπάρχουν και οι ομάδες αουτσάιντερ, όπως είμαστε εμείς, τα Μελίσσια που έχουν δείξει πολύ δυνατά και η Ακράτα, η οποία μπορεί να πάει καλά και πιστεύω πως μετά τη διακοπή θα αρχίσει να ανεβαίνει αγωνιστικά».

Η ευχή του για την έλευση των Χριστουγέννων, αλλά και του 2018, συνδύασε και τη δεύτερη ιδιότητά του, καθώς εκτός από μπασκετμπολίστας είναι και Dj, όποτε φυσικά του το επιτρέπουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του: «Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και ευτυχία σε όλους και ό,τι καλύτερο για τον καθένα για το 2018. Και, φυσικά, καλή διασκέδαση σε όλους!». Όσον αφορά στην ομάδα, ευχήθηκε: «Να μην έχουμε τραυματισμούς. Να παραμείνουμε υγιείς, όπως είμαστε, και να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες». Κι όσο πιο ψηλά τους βγάλει…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ