13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μονόδρομος η δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας

Το αγαπημένο σπόρ των Ελλήνων φιλάθλων και όχι μόνο είναι η μεταγραφολογία ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πόσον μάλλον όταν μια ομάδα – και μάλιστα με το μέγεθος του Ολυμπιακού – για αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους έχει τερματίσει νωρίτερα από ποτέ επι εποχής διοίκησης των αδελφών Αγγελόπουλων τη σεζόν.
Χωρίς καν μάλιστα να παίξει έστω στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ή του ελληνικού πρωταθλήματος !

Είναι λογικό λοιπόν να έχει αρχίσει ήδη ένα γαϊτανάκι παρέλασης ονομάτων Ελλήνων και ξένων παικτών που “βρίσκονται” ήδη στο λιμάνι !
Ομως το εφετινό καλοκαίρι, έχει μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα για τους Ερυθρόλευκους που δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς.
Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός εκτός της σίγουρης (λόγω συμβολαίου) συμμετοχής στην Ευρωλίγκα δεν ξέρει ακόμα που θα αγωνίζεται. Στην Α2 (στην οποία έχει πέσει με την απόφαση του αθλητικού δικαστή) ή στην Α1 (μέσω αναδιάρθρωσης ή άλλης λύσης). Και επίσης θα παίζει ή όχι στην Αδριατική λίγκα ;
Διότι αυτή τη στιγμή – περιμένοντας και τη δεύτερη συνεδρίαση της εν λόγω λίγκας – οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.
Οπως και να έχει αλλιώς θα μιλήσεις σε έναν παίκτη λέγοντάς του που θα παίζει για να έχει και μια ξεκάθαρη εικόνα.
Αυτό δεν ισχύει – θεωρητικά – για τους παίκτες με τους οποίους έχει ακόμα συμβόλαιο ή με τον Βασίλη Σπανούλη για παράδειγμα που και οι δύο πλευρές επιθυμούν διακαώς το φινάλε της σπουδαίας καριέρας ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητών στην ιστορία του ευρωπαίκού μπάσκετ να συντελεστεί στο λιμάνι με τη φανέλα της ομάδας της οποίας άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία.
Ενα άλλο κεφάλαιο είναι αυτό του Νίκολα Μιλουτίνοφ που ενώ έδειχνε πριν από λίγους μήνες σχεδόν βέβαιος κάτοικος του ΝΒΑ, τώρα δεν αποκλείεται να μείνει έναν ακόμα χρόνο εφόσον φυσικά δεν “σκάσει” καμμία πολύ μεγάλη πρόταση από σύλλογο της Ευρώπης.
Ο Ντέηβιντ Μπλάτ, που θέλει να τιμήσει το συμβόλαιό του είχε συνάντηση με τους αδελφούς Αγγελόπουλους για να κάνουν μια πρώτη κουβέντα για τη νέα χρονιά και το «ζουμί» ήταν ότι «Πάμε δυνατά, να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν εκατέρωθεν από προπονητή και διοίκηση την περασμένη σεζόν».
Είναι λογικό λοιπόν τα ονόματα να παρελαύνουν και εκτός των Ελλήνων (πχ Αντώνης Κόνιαρης που θεωρείται κλεισμένος) σιγά σιγά βλέπουμε να πληθαίνουν και των ξένων, ακόμα και μεγάλων ονομάτων που φυσικά είχαν παίξει στα πρώτα τους χρόνια στον Ολυμπιακό όπως ο Κώστας Σλούκας (οι Ισπανοί γράφουν ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος αντίπαλος για την απόκτησή του) και ο Μίλος Τεόντοσιτς (απο Κροατία έρχεται η είδηση για το ενδιαφέρον των Ερυθρολεύκων).
Η πρώτη περίπτωση είναι η ιδανική για τους Πειραιώτες, με τη μόνη διαφορά ότι ακόμα έχει υποχρεώσεις με τη Φενέρμπαχτσε και θα μιλήσει πρώτα με τους Τούρκους χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα παραμείνει εκεί.
Οι πρόεδροι είναι σαφώς αποφασισμένοι για την οικονομική υπέρβαση σε ένα τέτοιο σενάριο καθώς ουσιαστικά θα μιλάμε για το νέο ηγέτη της ομάδας τα επόμενα χρόνια, αλλά η υπόθεση δεν είναι τόσο εύκολη και θέλει υπομονή και χρόνο εκτός από χρήμα.
Το βέβαιο είναι ότι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας για την Ευρωλίγκα που θα μπορεί τουλάχιστον να διεκδικήσει την επιστροφή της στο φάιναλ φορ αποτελεί μονόδρομο για τους ηγέτες του Ολυμπιακού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ