24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μονομαχία επιπέδου Champions League

Αφού οριστικοποίησαν τη συμμετοχή τους στο Champions League και την επόμενη σεζόν, Άρης και ΑΕΚ συνεχίζουν σήμερα τη μεταξύ τους μονομαχία για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα. Για το... τίποτα δηλαδή.

Βέβαια για την ΑΕΚ ήταν δεδομένο ότι θα έπαιζε και του χρόνου στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση με φέτος, αφού δεν εξέτασε το ενδεχόμενο μετακίνησής της στο Eurocup. Η Ευρωλίγκα απέστειλε κάποια στιγμή ένα έγγραφο, όπως κάνει γενικώς, αλλά στην Ένωση δεν ασχολήθηκαν, καθώς είχαν πάρει τις αποφάσεις τους με σκεπτικό ανάλογο με το περσινό. Να μην ανοίξουν μέτωπο με την ΕΟΚ. Αντίθετα, ο Άρης ακούστηκε ότι κάποια στιγμή έκανε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τον Champions League, όμως κι αυτός τελικά αποφάσισε να μείνει εκεί που ήταν.

Στο παρκέ του Αλεξανδρείου Άρης και ΑΕΚ θα προσπαθήσουν σήμερα (17:30) να πάρουν μία νίκη, που θα καθορίσει με διαφορετικό τρόπο ανά περίπτωση το μέλλον της σειράς με δεδομένη τη νίκη της ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα. Αν νικήσει ο Άρης, θα ισοφαρίσει και όλα θα ξαναρχίσουν από την αρχή. Αν νικήσει η ΑΕΚ, θα κάνει το 2-0 και στο τρίτο παιχνίδι, που θα γίνει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, θα έχει τον πρώτο λόγο να τελειώσει τη σειρά.

Η ΑΕΚ έχει παίξει ήδη δύο φορές φέτος στο Αλεξάνδρειο και έχει χάσει και τις δύο, όχι εύκολα πάντως. Τον Γενάρη ο Άρης νίκησε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με 77-76 χάρη στο καλάθι που πέτυχε ο Ουίλ Κάμινγκς στην εκπνοή απέναντι στην... κοιμώμενη άμυνα της ΑΕΚ. Είχε ακούσει πολλά ο Γιούρι Ζντοβτς για εκείνη την άμυνα, αλλά και την ήττα γενικότερα, η οποία προκάλεσε την πρώτη σοβαρή ρωγμή στη σχέση του με τη διοίκηση. Για την ακρίβεια από αυτό το παιχνίδι και μετά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Σλοβένο, που τελικά απολύθηκε μετά τους αγώνες με τη Μονακό για το Champions League.

Η δεύτερη φετινή νίκη του Άρη στο Αλεξάνδρειο επί της ΑΕΚ σημειώθηκε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου με 81-77. Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, η ΑΕΚ έφτασε να προηγείται ακόμα και με διαφορά 12 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Άρης με πρωταγωνιστή τον Κάμινγκς ανέτρεψε το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη.

Αυτός ο αγώνας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως οδηγός για τον Άρη ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, δεδομένου ότι και τότε έπαιξε με σημαντικές ελλείψεις και με μόλις δύο ξένους στη σύνθεσή του, τον Κάμινγκς και τον Ντραγκίσεβιτς. Σήμερα, βέβαια, θα λείψει και ο Ντραγκίσεβιτς, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το διάστρεμμα που έπαθε την περασμένη εβδομάδα στο ΣΕΦ, αλλά σημαντικά προβλήματα έχει και η ΑΕΚ.

Ο Ούκιτς δεν θα μπορέσει να παίξει ούτε σήμερα, ενώ δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Ντόνι Μακ Γκραθ, παρόλο που ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη. Πονάει ακόμα στη μέση του και ακολούθησε την αποστολή μόνο και μόνο για να παρατάξει η ΑΕΚ 12 παίκτες στο γήπεδο, κάτι που δεν θα ήταν δυνατόν αν δεν πήγαινε μαζί και ο Αμερικανός, δεδομένου ότι ο Σκουλίδας αρρώστησε κι έμεινε στην Αθήνα και ο Τσαλμπούρης βρίσκεται από την Κυριακή στις ΗΠΑ κυνηγώντας το αμερικάνικο όνειρο.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ