21.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μονακό – ΤΣΣΚΑ 97-80: Επική ανατροπή με Χολ (pics,vids)

 Στο πολυαναμενόμενο συναπάντημα του Μάικ Τζέιμς με την Τσσκα, οι Μονεγάσκοι γύρισαν από το -22 και κέρδισαν τους Ρώσους με 97-80 στην Salle Gaston Medecin. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ντάντε Χόλ, που είχε 17 πόντους με 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ντανίλο  Αντζούσιτς είχε 16, με τον Τζέιμς να δίνει λύσεις στην τέταρτη περίοδο, ενώ είχε 8 τελικές πάσες. Ο Ουίλ Κλάϊμπερν τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους  . Τα πολλά λάθη της «αρκούδας» έδωσαν την ευκαιρία στη Μονακό να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να πιάσει την Τσσκα στην βαθμολογία με 4-3 ρεκόρ. Δύο ήττες στην διαβολοεβδομάδα στην Γαλλία για τους Ρώσους. 

 

Οι Μοσχοβίτες μπήκαν με ενέργεια στην αναμέτρηση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πήραν αρκετές δεύτερες επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ, πήραν μια διαφορά 18 πόντων με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 13-25. Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην δεύτερη περίοδο, η Τσσκα σκόραρε με όλους τους τρόπους, με αιχμή του δόρατος τον Ουίλ Κλάϊμπερν που είχε 15 πόντους στο ημίχρονο. Ο Μάικ Τζέιμς δεν έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι της πρώην ομάδας του, κάπως έτσι λοιπόν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ  39-52. Η Μονακό μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο, έσφιξε την άμυνά της και χτύπησε στον αιφνιδιασμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει την 3η περίοδο με ένα σερί 16-5, με μπροστάρηδες τους Χολ και Πάρις Λι. Αυτό το ξέσπασμα έβαλε  τους Γάλλους σε θέση οδηγού  στην αναμέτρηση  καθώς  προηγήθηκαν με τρεις στο τέλος της τρίτης με 67-64. Η ομάδα του «Πριγκιπάτου» δεν έχασε τον ρυθμό της, μπήκε συγκεντρωμένη στην τέταρτη περίοδο και αύξησε τη διαφορά στους δέκα πόντους, με την Τσσκα να μοιάζει ακόμα ζαλισμένη απο την ανατροπή των 22 πόντων. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Χόλ και Τζέιμς να αυξήσουν τη διαφορά και να φτάνουν στο τελικό 97-80.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ποιος άλλος πέρα απο τον Ντάντε Χολ. Ο Αμερικανός σέντερ της Μονακό έκανε νταμπλ-νταμπλ, ήταν ο πιο σταθερός παίχτης της ομάδας, ακόμα και  όταν αυτή βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Παράλληλα με τα εντυπωσιακά καρφώματά του έδινε ρυθμό και περέσυρε και τους συμπαίκτες του. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 21 λάθη των φιλοξενούμενων είναι πάρα πολλά για μια ομάδα σαν την Τσσκα. Σε αυτό το επίπεδο είναι ανεπίτρεπτο, οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν βρήκαν πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, γεγονός που αποτυπώνει και το εντυπωσιακό 65% στα δίποντα για την ομάδα του «Πριγκιπάτου». 

 

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ