16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μονακό – Ούνικς 89-87: Από ήρωας, μοιραίος Θίοντορ (vids)

Ενα λάθος και μια χαμένη επίθεση του Τζόρνταν Θίοντορ, κορυφαίου της Ούνικς μαζί με τον Κλιμένκο στο ματς, έκριναν τον πρώτο τελικό του Eurocup. Η Μονακό πανηγύρισε το 1-0 με τη νίκη της 89-87, έβαλε την πίεση στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη και πάει στο Καζάν για τον δεύτερο τελικό της Μεγάλης Παρασκευής με... αέρα κατακτήκτριας αφού πλέον ψάχνει μία νίκη. Γκρέι, Λεσόρ και Μποστ καθοδήγησαν την ομάδα του Ζβέζνταν Μίρτοβιτς που έδειξε χαρακτήρα στο τρίτο δεκάλεπτο όταν η Ούνικς έδειξε να ξεφεύγει.

Η Μονακό «φόβισε την Ούνικς στο πρώτο πεντάλεπτο. Εβαλε όλα τα τρίποντα, προηγήθηκε με 13-2 και έδειχνε φουριόζα. Οι Ρώσοι είναι ψύχραιμη ομάδα. Δυνάμωσαν την άμυνά τους, πέρασαν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα όπου ο Κλιμένκο ήταν ανίκητος, μείωσαν σε 13-11. Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό και η Μονακό έκλεισε το δεκάλεπτο στο 23-18

 

Tο δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στην Ούνικς. Με τον Κάναν να δίνει τις πρώτες λύσεις και τον Θίοντορ να είναι άριστος οργανωτικά, η ομάδα του Πρίφτη προσπέρασε για πρώτη φορά με 23-24. Στο 18' ήταν στο 35-39 και το ημίχρονο έληξε με 42-44 προμηνύοντας σημαντική συνέχεια. 

 

 

 

Οι Ρώσοι πίεσαν από την αρχή του δεύτερου μέρους, οδήγησαν τη Μονακό σε λάθη, βρήκαν πόντουε και από τον Χόλαντ και πήγαν στο 23' στο 44-51 και στο 26' στο 50-59. Ο Μίτροβιτς κόντυνε το σχήμα, η Μονακό ανέβασε ταχύτητα, έτρεξε σερί 11-0 με τους Γκρέι και Μποστ και προσπέρασε με 61-59. Το δεκάλεπτο έληξε με 65-64 και οι λογαριασμοί έμεναν ορθάνοιχτοι. 

O Ο' Μπράιαν προστέθηκε δίπλα στον Μποστ για τη Μονακό στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά η Ούνικς συνέχισε να έχει... σεληνιασμένο τον Κλιμένκο και τον Θίοντορ σε όλο μαέστρου.

Στο 38'30'' ο Γκρέι ισοφάριζε με τρίποντο σε 84-84. Κλιμέκνο με 1/2 βολές, Λεσόρ με 2/2 και Θίοντορ με παλικαρίσιο καλάθι έφεραν το 86-87 με 48 δευτερόλεπτα για τη λήξη. 

Τρία χαμένα σουτ μια επίθεση από το Μονακό αφού πήρε τα επιθετικά ριμπάουντ έφεραν τον Νάιτ στις βολές στα 27''. Η Μονακό πέρασε με 88-87, ο Πρίφτης πήρε τάιμ άουτ. Ο Θίοντορ από κορυφαίος έγινε μοιραίο, έχασε τη μπάλα στην επίθεση από τον Εντόι, ο Γκρέι πήγε στις βολές στα 6,1'' με 1/2 έκανε το 89-87

Ο Θίοντορ πήρε την τελευταία επίθεση, έχασε την προσπάθεια, και... 1-0!

ΕΛΕΙΨΕ: Ο απόλυτος ηγέτης της Ούνικς όχι μόνο φέτος αλλά εδώ και χρόνια, ήταν... χάλια στον πρώτο τελικό. Ο Τζαμάρ Σμιθ έκανε φάουλ νωρίς, δε βρήκε ρυθμό ποτέ, έμεινε στους δύο πόντους και έλειψε πολύ από την ομάδα του.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ