19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μονακό – Ούνικς Καζάν: Το πρώτο βήμα για τον τίτλo του EuroCup (vids)

H Oύνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη αναζητά σήμερα (27/4, 19.30) το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλο του EuroCup. Στη χώρα των Μονεγάσκων αναζητά τη νίκη απέναντι στη Μονακό με τις δύο φιναλίστ της διοργάνωσης να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2021-22.

Ως τον τελικό

Οι δύο ομάδες ακολούθησαν η καθεμία τη δική της πορεία ως τον τελικό. H Oύνικς Καζάν έφτασε στο Top16  ως δεύτερη από τον Α' Όμιλο με ρεκόρ 6-4, πίσω απο τη Χοβεντούτ Μπανταλόνα που είχε φτάσει στο 8-2. Στο Top16 ο Πρίφτης είδε την ομάδα του στην κορυφή του Ε' Ομίλου με μία ήττα σε έξι αγώνες. Στους προημιτελικούς η Ούνικς Καζάν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Λοκομοτίβ για να πάρει τελικά την πρόκριση στον τρίτο αγώνα. Στους ημιτελικούς έκανε αυτό που για πολλούς έδειχνε απίθανο. Επικράτησε της αήττητης ως εκείνη τη στιγμή και μεγάλου φαβορί της διοργάνωσης Βίρτους Μπολόνια δύο φορές, με μειονέκτημα έδρας, και σφράγισε την πρόκριση στον τελικό και μαζί το εισιτήριό της για την Ευρωλίγκα.

Η Μονακό τερμάτισε στην τρίτη θέση στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 6-4 πίσω από την Βίρτους Μπολόνια και τη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Η συνέχεια γράφτηκε με το 5-1 στο Top16. Στους προημιτελικούς τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τη Μονακό. Απέναντι στην Μπουντούτσνοστ έκανε το 2-1 που την οδήγησε στους ημιτελικούς επικρατώντας 90-87 στον τρίτο αγώνα κι ενώ είχε ηττηθεί στον πρώτο εντός έδρας. Στους ημιτελικούς έκανε το 2-0 απέναντι στην Γκραν Κανάρια, χάρη σε ένα νικητήριο σουτ στην Ισπανία που έγραψε το τελικό 74-76.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν στο EuroCup. Και τις δύο φορές η νίκη πήγε στα χέρια της Μονακό. Οι Μονεγάσκοι είχαν συναντηθεί με την Ούνικς Καζάν στο Τοπ16 της σεζόν 2019-20. Είχαν νικήσει εντός 85-60 και εκτός έδρας με 84-78. Η σεζόν είχε μείνει στα... μισά, εξαιτίας του COVID 19.

Ξέρατε ότι...

Μερικά στοιχεία για να γνωρίσετε καλύτερα τις δύο ομάδες.

*Η Μονακό έφτασε στον τελικό του EuroCup στην μόλις τρίτη της χρονιά στη διοργάνωση.

*Όλοι οι παίκτες της Μονακό παίζουν σε τελικό EuroCup για πρώτη φορά.

*Ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς γίνεται ο πρώτος Μαυροβούνιος που φτάνει σε τελικό διοργάνωσης.

*Ο Ρομπ Γκρέι ήταν ο MVP των ημιτελικών με 25 πόντους στον πρώτο αγώνα με την Γκραν Κανάρια και ευστοχώντας στο νικητήριο σουτ στον δεύτερο.

*Ο Ματίας Λεσόρτ ήταν ο MVP των προημιτελικών με 18.7 πόντους και 7.7 ριμπάουντ .

*Η Ούνικς Καζάν έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο το 2011.

*Ο Τζαμάρ Σμιθ έχει κατακτήσει τον τίτλο το 2017 με την Ουνικάχα Μάλαγα.

*Ο Κώστας Καϊμακόγλου μπορεί να γίνει ο τέταρτος Έλληνας που θα κατακτήσει τον τίτλο. Έχουν προηγηθεί ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Αντώνης Φώτσης με την Ντιναμό Μόσχας το 2006 και ο Νικ Καλάθης με την Λοκομοτίβ Κούμπαν το 2013.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ