24.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μονακό-Μπαρτσελόνα 81-85: Όρθια με ήρωα τον Ντέιβις (pic, vids)

4-0 και συνεχίζει. Η Μπαρτσελόνα την έβγαλε καθαρή στην πρώτη διαβολοβδομάδα με πανομοιότυπο τρόπο, μέσα από ματς με παράταση. Τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό, πέρασε σήμερα από το Μονακό με 85-81 επίσης μέσα από το επιπλέον πεντάλεπτο και διατήρησε το αήττητο της. Δεν έκανε μία πειστική εμφάνιση όμως μέσα από ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα αφού που πρωτίστως μετράει, είναι το αποτέλεσμα και αυτό πήρε. Το χρωστάει κατά κύριο λόγο στον Μπράντον Ντέιβις που την κράτησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν εκείνος που τον έστειλε στην παράταση με φόλοου στα 2’’.

 


Οι Μονεγάσκοι παρότι έκαναν το 0/2 στη διαβολοβδομάδα –είχαν ηττηθεί στο πρώτο σκέλος της στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ- έδειξαν ότι παίζουν χωρίς πίεση και είναι ικανοί για όλα, ειδικά μέσα στην έδρα τους. Έχασαν όμως τις ευκαιρίες που είχαν τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, με δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

 

 

Η Μονακό έδειξε πιο φρέσκια στην αρχή του αγώνα. Μόλις στα δύο πρώτα λεπτά ήταν μπροστά με 7-2 και στο 10’ με 22-12, με τον Ουίλ Τόμας φουριόζο αφού σε πέντε λεπτά συμμετοχής είχε εννιά πόντους και τέσσερα ριμπάουντ. Οι φωνές του Γιασικεβίτσιους αφύπνισαν τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πλησίασαν στον πόντο (32-31 στο 18’) και στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ήταν στους τέσσερις για τη Μονακό (35-31). Η τρίτη περίοδος δεν άλλαξε τις ισορροπίες (54-56), η Μπαρτσελόνα έκανε μία προσπάθεια να ξεκολλήσει από αυτή τη λεπτή ισορροπία (58-64 στο 34’) αλλά η Μονακό ήταν και πάλι εκεί (65-64 στο 36’). Έτσι δεν αποφεύχθηκε το θρίλερ.

 


Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, με καλάθι του Ντέιβις η Μπαρτσελόνα ήταν μπροστά με 71-70 και με βολέ του Τόμας η Μονακό προσπέρασε ξανά (72-71 στα 38’’). Ο Ντέιβις αστόχησε στο κρίσιμο σουτ στα 20’’ και ο Μάικ Τζέιμς από τη γραμμή του φάουλ έκανε το 74-71. Ο Ντέιβις ξεχάστηκε από την άμυνα της Μονακό και έκανε εύκολα το 74-73, στα 12’’ ο Βέστερμαν με μία βολή έκανε το 75-73 και στα 2’’ ο Ντέιβις ισοφάρισε με φόλοου, μετά από κόψιμο του Χολ στον Χίγκινς. Το σουτ του Τζέιμς ήταν άστοχο στην εκπνοή και το ματς πήγε στην παράταση.

 

 

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο +5 (75-80 και 77-82) όμως 83’’ πριν το τέλος της παράτασης η Μονακό μείωσε στον πόντο (81-82) αλλά στη συνέχεια ο Ντιαλό έκανε βήματα και ο Βέστερμαν αστόχησε σε τρίποντο. Με το σκορ στο 81-83, ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντο όμως η Μονακό δεν πήρε το αμυντικό ριμπάουντ και ο Χίγκινς από τη γραμμή του φάουλ έκρινε οριστικά το παιχνίδι στα 1,5’’.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Νικ Καλάθης έκανε τα πάντα στο παρκέ, όμως ο Μπράντον Ντέιβις ήταν «το Α και το Ω» της Μπαρτσελόνα. Τελείωσε το ματς με 27 πόντους –ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Ευρωλίγκα- 10 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, ενώ έστειλε το ματς στο επιπλέον πεντάλεπτο με φόλοου λίγο πριν το φινάλε.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπαρτσελόνα εκτέλεσε καλύτερα από το τρίποντο (38,5% έναντι 30%) ενώ ήταν και πιο συνεπής από τη γραμμή του φάουλ (81,3% έναντι 70%). Εκεί ίσως χάθηκε το παιχνίδι για τη Μονακό με τη μία χαμένη, κρίσιμη βολή του Βέστερμαν πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Euroleague, Barcelona twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ