22.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Μονακό-Μιλάνο 65-71: Με την άμυνα έβαλε τέλος στον κατήφορο (pic, vids)

Στο ματς στο οποίο αναμετρήθηκαν δύο ομάδες που βρίσκονταν υπό την πίεση που τους ασκούσε ένα αρκετά μεγάλο αρνητικό σερί –αμφότερες προέρχονταν από τέσσερις διαδοχικές ήττες- η Μιλάνο κατάφερε να ανασάνει και να σπρώξει ακόμη χαμηλότερα τη Μονακό την οποία νίκησε στο πριγκηπάτο με 71-65. Το έκανε πρωτίστως μέσα από την άμυνα της αφού δεν επέτρεψε στη Μονακό να κάνει το αγαπημένο της παιχνίδι με τον γρήγορο ρυθμό και τις πολλές κατοχές.

 


Οι Μιλανέζοι που είναι πια στο 9-5 και έχουν μπροστά τους στη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα, δύο εντός έδρας παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μονεγάσκοι από την πλευρά τους συνέχισαν τον κατήφορο τους, έφτασαν στο 5-9 ενώ ακολουθούν γι’ αυτούς το ματς στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις και το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζενίτ.

 

Με πέντε πόντους του Ντιλέινι, η Μιλάνο μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι προηγούμενη με 9-2 στο 4’ και παρότι η Μονακό έβγαλε μια πρώτη αντίδραση μειώνοντας στον πόντο (10-11 στο 6’), οι Ιταλοί με σερί 15-4, έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 10 πόντων (14-26).

 


Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα συνέχισε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης στη δεύτερη περίοδο κάνοντας πρωτίστως τη δουλειά με την άμυνα της, αφού στο 18’ ήταν μπροστά με 16 (23-39). Στο τέλος του ημιχρόνου η Μιλάνο είχε «αέρα» 12 πόντων (27-39).

 

 

 

 

Με έναν χαμηλό ρυθμό και μέσα από την άμυνα της, η ιταλική ομάδα δεν επέτρεψε στη Μονακό να κάνει το παιχνίδι της και να αντιστρέψει τον ρυθμό του αγώνα. Τη βόλευε άλλωστε αυτό το τέμπο και το διατήρησε με αποτέλεσμα να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο και κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου που ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους 13 (44-57).

 

 

Τα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου έδιωξε τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπήρχαν για τον νικητή. Η Μιλάνο μπήκε σε αυτήν με ένα σερί 10-3, έστειλε τη διαφορά στους 20 (47-67) και έδειχνε να καθαρίζει οριστικά το παιχνίδι. «Έσβησε» όμως σε ανεπίτρεπτο βαθμό με αποτέλεσμα να επιτρέψει στη Μονακό να το πιστέψει ξανά, μειώνοντας τους έξι ένα λεπτό πριν το τέλος (65-71). Θα μπορούσε να πιστέψει περισσότερο αλλά το τρίποντα του Μπέικον στα 26’’ και του Λι αμέσως μετά από το επιθετικό ριμπάουντ του Χολ, δεν βρήκαν τον στόχο.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Κάιλ Χάινς έκανε εξαιρετική δουλειά με 11 πόντους, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα αλλά απολύτως θετικό ήταν το ντεμπούτο του Μπεν Μπέντιλ. Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού έδωσε ενέργεια και ακόμη περισσότερη δύναμη κοντά στο καλάθι με εννιά πόντους και δύο ασίστ.

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Μάικ Τζέιμς έμεινε μόλις 2:42 στο παρκέ και η στατιστική του «έγραψε» ένα λάθος και... τέλος. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αν σημαίνει κάτι, θα το δείξει το μέλλον.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Κρατώντας τη Μονακό σχεδόν 15 πόντους κάτω από τον μέσο όρο της, η Μιλάνο έκανε περισσότερη από τη μισή δουλειά. Την υπόλοιπη την έκαναν τα τρίποντα αφού οι Ιταλοί εκτέλεσαν με 40%.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ