17.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μονακό – Μακάμπι 82-76: «Κατηφόρα» δίχως τέλος (vids)

Η Μονακό νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Πριγκιπάτο με 82-76, στον πρώτο αγώνα του δευτέρου γύρου της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Οι πρωτάρηδες με αυτό το ροζ φύλλο «ανέβηκαν» στο 7-11 και θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Από την άλλη η «ομάδα του λαού» συνεχίζει να προκαλεί θλίψη στον κόσμο της φτάνοντας τις οκτώ σερί ήττες και πλέον έχει κι εκείνη ρεκόρ 7-11, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να νιώθει την καρέκλα του να τρίζει και όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά για το μέλλον του στο «τιμόνι» του συλλόγου.

Από το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι το παιχνίδι θα εξελισσόταν σε μεγάλο ντέρμπι που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 15-13 στο τέλος του πρώτου κομματιού, ωστόσο στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά με διαφορά δύο πόντων (35-33) στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στους Μονεγάσκους οι οποίοι έδειχναν έτοιμοι να κυριαρχήσουν. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου στο Πριγκιπάτο έγραφε 56-51. Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιστρέψουν αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό κι έκαναν πολλά λάθη και τους κόστισαν, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 82-76.

Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΚΑΙ Ο... ΜΟΝΟΣ: Τρεις ήταν οι παίκτες που βγήκαν μπροστά και «καθάρισαν» για τη Μονακό. Ο Μάικ Τζέιμς δεν σκόραρε πολύ μένοντας στους 12 πόντους, ωστόσο μοίρασε 13 ασίστ και ήταν εξαιρετικός. Από κοντά ο Άλφα Ντιαλό και ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας. Αμφότεροι σταμάτησαν στους 16. Για τους ηττημένους ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από ακόμα ένα «ναυάγιο». Μετά τους 37 πόντους στον αγώνα του πρώτου γύρου με τους πρωτάρηδες, πρόσθεσε άλλους 31, χωρίς όμως να είναι αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μονακό ήταν καλύτερη σε δίποντα και τρίποντα από την τραγική Μακάμπι η οποία απογοήτευσε πλήρως με την εικόνα της. Παρά λοιπόν την κυριαρχία της «ομάδας του λαού» στα ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν τη δίκαιη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ