19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μονακό: «Η προσωρινή διακοπή θα προκαλέσει αβεβαιότητα»

Ο κορονοϊός έχει δυσκολέψει τις αθλητικές δραστηριότητες στη Γαλλία και ο πρόεδρος της Μονακό, Σεργκέι Ντιάντετσκο, έστειλε ανοικτή επιστολή όπου εξηγεί την επιτακτική συνέχιση του πρωταθλήματος.

Η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού στην Γαλλία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε όλους τους τομείς, με την κυβέρνηση να αποφασίζει την αναβολή της ερχόμενης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ενώ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει οριστική αναβολή της LNB League μέχρι να καλυτερέψει η κατάσταση.

Κάτι τέτοιο φαντάζει απαγορευτικό για τη Μονακό η οποία θέλησε μέσω του προέδρου της να εξηγήσει τους λόγους που πρέπει να μην υπάρξει διακοπή και να συνεχιστεί τουλάχιστον δίχως την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα ενώ έδωσε σαν παράδειγμα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ολοκλήρωσαν παρά τις αντιξοότητες τους.

«Η αθλητική βιομηχανία στο σύνολό της, και το γαλλικό επαγγελματικό μπάσκετ, περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο, αντιμετωπίζοντας μια πρόκληση που δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη στην πρόσφατη ιστορία.

Από αυτήν την άποψη, νομίζω ότι πρέπει όλοι να σκεφτούμε και να βρούμε τις καλύτερες επιλογές για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων υπό την αιγίδα του LNB.

Ακόμη και αν ληφθεί υπόψη ότι η τελευταία Γενική Συνέλευση του LNB αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τα πρωταθλήματα πίσω από κλειστές πόρτες, νομίζω ότι στην τρέχουσα κατάσταση θα πρέπει όλοι να είμαστε πιο ρεαλιστικοί στην αναζήτηση συμβιβαστικών λύσεων που θα μας επέτρεπαν να μην διακόψω τη σεζόν μπάσκετ 2020-2021 - ακόμη περισσότερο, από όσα γνωρίζω, καθώς η κυβέρνηση της Γαλλικής Δημοκρατίας υποστηρίζει την ιδέα της συνέχισης των διαγωνισμών επαγγελματικών αθλητικών πρωταθλημάτων.

Δυστυχώς, η επιλογή προσωρινής αναστολής του Πρωταθλήματος θα δημιουργήσει, κατά τη γνώμη μου, περισσότερη αβεβαιότητα και θα αυξήσει τον κίνδυνο μη επανέναρξης και, ενδεχομένως, πλήρη ακύρωση αγώνων για αυτή τη σεζόν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από τα συμφέροντα των υποστηρικτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τα συμφέροντα των συνεργατών και των χορηγών, καθώς και τον τηλεοπτικό οργανισμό και τους τηλεθεατές. Έχουμε όλοι νιώσει τις καταστροφικές συνέπειες της ακύρωσης της προηγούμενης σεζόν στο παρελθόν, κάτι που αποτελεί μεγάλο μέρος του λόγου για τον οποίο δεν μπορούμε να βασιστούμε στα έσοδα από τα δικαιώματα του Jeep Elite TV αυτή τη σεζόν.

Επιπλέον, η αναστολή του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ θα οδηγούσε σε ανισότητα για τους συλλόγους που παίζουν στην ευρωπαϊκή αρένα και τους συλλόγους που παίζουν μόνο στο Jeep Elite.

Μου φαίνεται ότι όλοι πρέπει να μελετήσουμε λεπτομερώς την εμπειρία των γειτόνων μας, που προσπαθούν να βρουν μια συμβιβαστική επιλογή και να συνεχίσουν τη σεζόν. Στην Ιταλία, όπου την περασμένη Κυριακή οι αρχές ανακοίνωσαν την απόφασή τους να απαγορεύσουν την είσοδο των θεατών στα γήπεδα, το πρωτάθλημα δεν πήρε βιαστική απόφαση, αλλά έδωσε στους συλλόγους χρόνο να συναντηθούν για να πάρουν από κοινού αποφάσεις. στοχαστικές αποφάσεις και τώρα εξετάζει διαφορετικές μορφές για να συνεχίσει το πρωτάθλημα.

Η Ισπανία, η οποία, παρεμπιπτόντως, μαζί με τη Γερμανία και το Ισραήλ, βρήκε τρόπους πέρυσι για να τερματίσει τη σεζόν και να καθορίσει τους πρωταθλητές, διερευνά τη δυνατότητα αναμόρφωσης του πρωταθλήματος με μια «φούσκα» υγείας. Ένα παρόμοιο παράδειγμα είναι το NBA, το οποίο κατάφερε να σώσει τη σεζόν χάρη σε αυτήν τη λύση.

Ελπίζοντας για την υποστήριξή σας και έναν συμβιβασμό που θα μπορούσαμε όλοι να βρούμε μαζί για να συνεχίσουμε τη σεζόν μας, παρακαλώ αποδεχτείτε τη διαβεβαίωση των καλύτερων συναισθημάτων μου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ