24.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μονακό-Βιλερμπάν 84-85: Απόδραση με τρίποντη «βόμβα» Χάουαρντ(pics,vids)

Σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα,με ένα τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου του Ουίλιαμ Χάουαρντ,κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τη λήξη, η Βιλερμπάν νίκησε την Μονακό με 84-85 στο «Πριγκιπάτο». Με κύριο γνώρισμα την δύναμη και αρκετούς γνώριμους παίχτες που πέρασαν από τα ελληνικά παρκέ, το παιχνίδι κρίθηκε πραγματικά στο τελευταίο σουτ, παρόλο που η μία βολή του Πάρις Λι έδειχνε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Ο Χάουαρντ ήταν εντυπωσιακός με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ και είχε επίσης 5/5 τρίποντα, με κορυφαίο όλων το τελευταίο.Βοήθησε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, (7 πόντους 4 ριμπάουντ) ενώ καθοριστικός ήταν και ο Τζέιμς Γκίστ που πρόσθεσε άλλους 13. Ο μικρόσωμος Αμερικανός γκαρντ της Μονακό Πάρις Λι είχε 20 πόντους με 5 τρίποντα, αλλά έχασε μία κρίσιμη βολή στο τέλος. Θετικοί για τους γηπεδούχους, οι Άλφα Ντιαλό και Μάικ Τζειμς(τραυματίστηκε στο τέλος) με 15 και 18 πόντους αντίστοιχα. Οι φιλοξενούμενοι σούταραν με καλά ποσοστά, είχαν 33/60(55%) σουτ εντός πεδιάς, όμως τα αρκετά λάθη τους (20 στον αριθμό) κράτησαν τους γηπεδούχους στο παιχνίδι.Έτσι η Βιλερμπάν, πήρε τον Γαλλικό «εμφύλιο»(7-5) σταμάτησε το σερί τριών ηττών, ενώ οι «Μονεγάσκοι» έπεσαν στο 5-7.

 

 

Η ομάδα του Ζβέζνταβ Μίτροβιτς μπήκε κάπως νευρικά στην αναμέτρηση, με αρκετά άστοχα σουτ υπό κακές προϋποθέσεις. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Βιλερμπάν να πάρει ένα προβάδισμα εννιά πόντων(6-15) στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, ισορρόπησαν την αναμέτρηση και έκλεισαν το δεκάλεπτο με μόλις ένα πόντο πίσω 21-22. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με αρκετό θέαμα ενδιάμεσα. Οι Κώστας Αντετοκούνμπο και Ντάντε Χολ αντάλλαζαν καρφώματα, με τον Έλληνα φόργουορντ, να έχει 7 πόντους και 2 ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα. Οι φιλοξενούμενοι όμως, με ένα σερί 13-5 στα τελευταία δύο λεπτά του ημιχρόνου, έχτισαν μία διαφορά οχτώ πόντων με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα με το σκορ στο 40-48. Στην επανάληψη υπήρξε πάνω κάτω το ίδιο σκηνικό. Η Βιλερμπάν να είναι εύστοχη στην επίθεση με υψηλά ποσοστά, όμως τα λάθη των φιλοξενούμενων κρατούσαν τη Μονακό στο παιχνίδι. Αυτά τα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Μάικ Τζέιμς να «ζεσταθεί» και να ολοκληρώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 9 πόντους, ενώ ο πρώην συμπαίκτης του Τζέιμς Γκιστ (στον Παναθηναϊκό) είχε εφτά βοηθώντας την ομάδα του. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο λοιπόν, όλα έδειχναν ότι πάμε σε ένα δυνατό φινάλε με το σκορ ισόπαλο στο 62-62. Οι ομάδες αντάλλαζαν καλάθια και στο τέλος  είχαμε εντυπωσιακό φινάλε. Αρχικά ο Τζέιμς με καλάθι και φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 81-78. Οι φιλοξενούμενοι με δύο καλάθια (81-82) των Καουντί και Τζόουνς απάντησαν, πριν βάλουν και πάλι μπροστά στο σκορ τη Μονακό για δύο πόντους, ο Ουιλ Τόμας και μία (1/2 βολές) του Λι. Η Βιλερμπάν πήρε τάιμ άουτ, επαναφορά ήταν κακή, ο Χάουαρντ όμως, με το σουτ της απελπισίας λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου έδωσε τη μεγάλη νίκη στη Βιλερμπάν. 

 

ΑΠΟ ΩΡΑΙΟΣ ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Πάρις Λι. Ο βραχύσωμος γκαρντ ήταν σταθερός καθόλα τη διάρκεια της αναμέτρησης. Βοήθησε την ομάδα του να γυρίσει από το -9, όμως αστόχησε σε μία βολή στο τέλος. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να «κλέψουν» το παιχνίδι στο τέλος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βιλερμπάν ήταν καλύτερη επιθετικά σούταρε με 43% έξω απο τα 6.75, όμως με τα 20 λάθη της κινδύνεψε να χάσει το παιχνίδι. Επίσης η Μονακό σούταρε 9 περισσότερες βολές (18/24) στοιχείο που για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου θα της έδινε τη νίκη.

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ