21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μοναδικό κέρδος ο Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι το μοναδικό θετικό νέο που οφείλει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός μετά την άνετη επικράτηση επί της Χίμκι.

Κι όταν λέμε να κρατήσει εννοούμε κυριολεκτικά να τον κρατήσει, καθώς το συμβόλαιο του Θεσσαλονικιού φόργουορντ εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο απόφοιτος του κολεγίου του Γουέικ Φόρεστ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία των «πράσινων». Αν δεν παραμείνει στην ομάδα, τότε θα πρόκειται για σημαντικό πλήγμα, καθώς αποτελεί παίκτη πάνω στον οποίο οι πρωταθλητές Ελλάδας οφείλουν να χτίσουν -παρέα με τον Γιώργο Παπαγιάννη- τη γραμμή των ψηλών για το μέλλον τους.

Όπως έχουμε γράψει ξανά στο παρελθόν, ο Ντίνος Μήτογλου είναι έτοιμος παίκτης για να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Το μόνο που του λείπει είναι η σταθερότητα, αν και φέτος τις περισσότερες φορές έπαιξε στο «5», σε μία θέση που δεν του ταιριάζει πολύ καλά και θα έπρεπε να παίρνει χρόνο μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες και όχι συνεχώς. 

Από εκεί και πέρα δεν αντέχει σε κάποια κριτική το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Χίμκι. Η ομάδα από τα περίχωρα της Μόσχας αποτελεί ένα σύνολο που θυμίζει σχολική ομάδα που συνδυάζει τις εκδρομές της με αγώνες που συμπτωματικά είναι για την Ευρωλίγκα. Δεν είναι μόνο το ρεκόρ (2-19), είναι η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει στο παρκέ με τους αθλητές της να μοιάζουν σαν να βαριούνται ακόμα και για να διεκδικήσουν ένα ριμπάουντ.

Επί της ουσίας αυτός ο αγώνας αποτέλεσε μία ευκαιρία για τον Όντεντ Κάτας ούτως ώστε να δει κάποια πράγματα που ο ίδιος θα ήθελε. Αυτό που μένει να φανεί είναι το μέλλον του Μάρκους Φόστερ ο οποίος δεν πάτησε παρκέ και πιθανότατα δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια.

Πλέον η συνέχεια περιλαμβάνει το παιχνίδι της Κυριακής (24/1) με τη Λάρισα εκτός έδρας για την Basket League και στη συνέχεια μία επικίνδυνη αποστολή στη Μαδρίτη για τον αγώνα με την «πληγωμένη» Ρεάλ. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων ο Παναθηναϊκός οφείλει να στρέψει το ενδιαφέρον του και να εμφανιστεί έτοιμος και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου που πλησιάζουν, αλλά και στα πλέι οφ της Basket League. Άλλωστε στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει στόχος, πέρα από το γόητρο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ