17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μοίρασε… χριστουγεννιάτικες «ρουκέτες» ο Χάρντεν! (vids)

Με τον Τζέιμς Χάρντεν να βρίσκεται σε τρελά «κέφια», οι Ρόκετς κατάφεραν να ξεπεράσουν με 113-109 το «εμπόδιο» των Θάντερ στο μεταξύ τους χριστουγεννιάτικο παιχνίδι για το ΝΒΑ και συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία στη Δύση.

Την πολύ κατάσταση, όπου βρίσκονται τον τελευταίο καιρό, επιβεβαίωσαν οι Χιούστον Ρόκετς στο χριστουγεννιάτικο ματς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία και φτάνοντας στο ρεκόρ 17-15, με 113-109. Για να φτάσουν μέχρι εκεί, χρειάστηκε μια ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πρωταγωνίστηκε ο Τζέιμς Χάρντεν, ενώ ο Όστιν Ρίβερς «καθάρισε» στο τέλος με δυο μακρινά σουτ.

Ο «Μούσιας» τελείωσε με 41 πόντους, αν και είχε 15/35 σουτ, έξι ριμπάουντ και επτά ασίστ, ενώ «εξωπραγματικό» ήταν το double double 16 πόντων και 23 ριμπάουντ του επίσης καθοριστικού Κλιντ Καπέλα. Για τους «Κεραυνούς», οι 28 πόντοι με 14 ριμπάουντ του Πολ Τζορτζ, όπως και οι 21 πόντοι, με εννέα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ του Ράσελ Ουέστμπρουκ, αν και ο τελευταίος δεν... εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν αρκούσαν.

Στο παιχνίδι, ο Ουέστμρπυοκ στην αρχή... σέρβιρε και οι συμπαίκτες του τελείωναν τις φάσεις, με κύριο εκφραστή τον Άνταμς, αλλά και αποδέκτες αρκετούς ρολίστες, που μπήκαν στο παιχνίδι, όπως ο Πάτερσον, με αποτέλεσμα οι Θάντερ να έχουν αρχικά το προβάδισμα, απέναντι στο σόλο του Χάρντεν, που βέβαια ισοφάρισε σε 22-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη, ωστόσο, ο Σρέντερ και ο Τζορτζ μπήκαν πιο δυναμικά στην «εξίσωση», όπως και ο «Ρας» στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα η ομάδα τους να προηγηθεί με 52-60 στο ημίχρονο, έχοντας σε καλή κατάσταση και τον Ντιαλό.

Το τρίτο δωδεκάλεπτο, πάντως, ανήκε στον Χάρντεν. Ο ηγέτης των Ρόκετς, απόντος του Κρις Πολ, σκόραρε 14 πόντους, μοίρασε μπάλες με τον Τάκερ να τελειώνει μερικές φάσεις και το κοντέρ έγραψε... 73-70 στα μέσα της περιόδου, με ανατροπή για τους Ρόκετς, αν και οι παίκτες του Ντόνοβαν επανήλθαν με λύσεις από τον Τζορτζ για το 86-88 στο τέλος της. Κάπου εκεί, ο Γκριν και ο Γκόρντον εμφανίστηκαν για τους γηπεδούχους, ο Καπέλα έδωσε μερικά σημαντικά τελειώματα σε νέες δημιουργίες του Χάρντεν και στα μέσα της τελευταίας περιόδου, το σκορ βρισκόταν στο 102-95. Αυτός που «σκότωσε» τους Θάντερ, όμως, ήταν ο Ρίβερς με δυο μακρινά σουτ, όταν πλησίασαν ξανά στο τέλος, καθώς και ο Χάρντεν με ένα λέι απ για το 112-108 στα 20.4" για τη λήξη. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ