19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μιχαήλοβιτς: “Είναι… τέχνη να παίζεις Ευρωλίγκα χωρίς ούτε ένα τρόπαιο”

Ο Όστογια Μιχαήλοβιτς, πρόεδρος της Παρτιζάν, έδωσε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την απόφαση της ομάδας του να πάρει μέρος στο EuroCup την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Είχε να πει πολλά ενδιαφέροντα για το δίλημμα που αντιμετώπισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα κριτήρια για να παίξει κάποιος στην Ευρωλίγκα, ενώ βρήκε και την ομοιότητα ανάμεσα στην Παρτιζάν και την Αναντόλου Έφες.

"Όταν η Ευρωλίγκα πήρε την απόφαση να σταματήσει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, οι ομάδες που πλήγησαν περισσότερο ήταν η Παρτιζάν και Έφες. Δεν μπορώ να πω πως ήταν αδικία, καθώς οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες. Πήραν μια απόφαση που ήταν αυτή που θα προκαλούσε τις μικρότερες δυνατές ζημιές στην Ευρωλίγκα. Τη δεχθήκαμε. Δεν είμαστε θυμωμένοι. Κατανοούμε τα πάντα και προσπαθήσαμε να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις με ψυχραιμία. Συγχαίρω τις ομάδες που έχουν μια θέση στην Ευρωλίγκα. Δεν υπήρχαν και επιλογές. Επίσης, πιστεύω πως είναι μια... τέχνη να παίζεις στην Ευρωλίγκα χωρίς να έχει κερδίσει ούτε ένα τίτλο!"

Ο Μιχαήλοβιτς υποστήριξε πως φέτος "η Παρτιζάν, με κάθε κριτήριο, ήταν πιο ψηλά αγωνιστικά από το επίπεδο του EuroCup σε κάθε επίπεδο: Οργανωτικά, αγωνιστικά, εισιτήρια... Είχαμε περισσότερο κόσμο από ότι οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας".

Χαρακτήρισε την απόφαση για συμμετοχή στο EuroCup την πιο δύσκολη της ζωή τους και ίσως στην ιστορία της ομάδας και εξήγησε: "Βρεθήκαμε σε μία κατάσταση, άδικη, στην οποία έπρεπε να επιλέξουμε αν θα πάμε αριστέρα ή δεξιά. Μιλήσαμε με την Ευρωλίγκα και τη FIBA. Θέλω να τους ευχαριστήσω και τους δύο για την προσέγγιση και την κατανόηση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Η απόφαση δεν είναι κατά της Ευρωλίγκας ή της FIBA. Υπήρχαν τέσσερις επιλογές. Η μία ήταν η Ευρωλίγκα που δεν έγινε έτσι κι αλλιώς. Η δεύτερη ήταν η FIBA. Οικονομικά ήταν η καλύτερη επιλογή. Μέλη του συμβουλίου, κι εγώ μαζί που προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, κρίναμε πως ήταν η πιο σοφή επιλογή. Να παίξουμε σε μια διοργάνωση η οποία οικονομικά μας έδινε μεγαλύτερο εισόδημα αν κάναμε καλή δουλειά και είχαμε καλά αποτελέσματα. Υπήρχε ακόμη και η επιλογή να μην παίξουμε καν στην Ευρώπη και να εστιάσουμε στην Αδριατική Λίγκα. Η τέταρτη επιλογή ήταν το EuroCup. Είναι μια διοργάνωση, η οποία δίνει δύο θέσεις στην Ευρωλίγκα. Κανείς μας δεν νιώθει καλά να παίξει στο EuroCup, γιατί βρισκόμαστε πάνω από το επίπεδό του εδώ και καιρό. Αλλά ξέρουμε ποια είναι η αξία αυτής της διοργάνωσης".

Το θέμα δίχασε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως παραδέχεται ο πρόεδρος της Παρτιζάν: "Πήραμε μια απόφαση. Όποια κι αν ήταν η επιλογή οι χορηγοί και τα μέλη θα έμεναν στην ομάδα, σεβόμενοι αυτή την απόφαση. Οπότε από τη μία είχαμε τα οικονομικά και από την άλλη το μπάσκετ. Είμαι άνθρωπος του οικονομικού κόσμου και θα έπρεπε να σκέφτομαι πρώτα εμπορικά, αλλά έχω και μια γνώση περί αθλητικών τα τρία χρόνια που πλέον δουλεύω με την Παρτιζάν και αποφάσισα να μείνουμε με την Ευρωλίγκα, να αγωνιστούμε στο EuroCup. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη FIBA, γιατί μας έδωσαν στήριξη, μας έκαναν μια εκπληκτική προσφορά, είχαμε μια ανοιχτή επιλογή χωρίς εκβιασμούς. Είναι η απόφασή μας και γι' αυτήν θα παλέψουμε στο μέλλον".

Αιτιολογώντας την επιλογή τόνισε: "Η απόφαση βασίστηκε στο γεγονός ότι η Παρτιζάν ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης. Και αν η κατάστεαση κάποια στιγμή αλλάξει, η Παρτιζάν θα το σκεφτεί και πάλι, γιατί έχουμε φίλους στη FIBA, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Και οι δύο θέλουν να δουν την Παρτιζάν στις διοργανώσεις τους. Η Παρτιζάν δεν ανήκει στο EuroCup, αλλά στην Ευρωλίγκα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ