20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μιχάλογλου στο Basketa.gr: «Όλη η ομάδα κερδίζει ή χάνει»

Το Αγρίνιο αγωνίζεται την φετινή σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2, και μετά τη νίκη που πέτυχε στο Χαιδάρι απέναντι στη Δάφνη Δαφνίου με 80-73, έφτασε στο απόλυτο των νικών, πραγματοποιώντας ένα ονειρεμένο ξεκίνημα. Ο Αντώνης Μιχάλογλου ήταν ένας εκ των διακριθέντων με τους 16 πόντους που πέτυχε (2/5 2π, 3/7 3π και 5 ριμπάουντ σε 32 λεπτά συμμετοχής), όντας καθοριστικός στο φινάλε, όταν οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο παιχνίδι.

Ο 31χρονος, πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, με θητεία σε Καβάλα, Αμαλιάδα, Δούκα, Ηρακλή, Παγκράτι και Πανερυθραϊκό, μίλησε στο Basketa.gr για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, όπως και για τις προσωπικές του εκτιμήσεις. 

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Πρόεδρος του Αγρινίου, Περικλής Γερμανός, ανέβασε μία φωτογραφία σου στο Facebook, λέγοντας πως εσύ είσαι ο λόγος που το Αγρίνιο πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη στην ιστορία του. Πως το σχολιάζεις;

«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος που έγραψε κάτι τέτοιο ο Πρόεδρος, αλλά γενικά όλα τα παιδιά βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτό το παιχνίδι. Όλοι όσοι έπαιξαν ήταν θετικοί και ουσιαστικά αυτό βοήθησε να πάρουμε το διπλό σε μία δύσκολη έδρα». 

Έχετε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα φέτος, στην πρώτη χρονιά που βρίσκεστε στην Α2 και ένα 2/2, περνώντας από μια έδρα που θα περάσουν λίγοι. Ήταν κάτι που το περίμενες ότι η ομάδα θα κάνει αυτό το ξεκίνημα;

«Σίγουρα στην έδρα μας έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και παίζουμε πολύ δυνατά και είναι το όπλο μας αυτό. Τώρα για το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι, είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα πολύ καλά, είχαμε διαβάσει σωστά την ομάδα της Δάφνης και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και τα καταφέραμε». 

Εσύ, μαζί με τον Νίκο Καμαρά, τον Θανάση Γκρέκα και τον Κέβιν Φραντζέσκι, αποτελέσατε την τετράδα που οδήγησε το Αγρίνιο στην νίκη. Πως κρίνεις τη δική σου απόδοση;

«Όπως είπα και πριν, δεν παίξαμε καλά μόνο εμείς οι τέσσερις. Όλη η ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη και όλοι οι παίκτες ήταν πολύ θετικοί. Μπορεί να μην έβαλαν όλοι πολλούς πόντους, αλλά στα ριμπάουντ, στις άμυνες, όλοι συμμετείχαν και είχαν θετικό πρόσημο, οπότε, είναι ομαδική η δουλειά και σίγουρα όλη η ομάδα κερδίζει ή όλη η ομάδα χάνει». 

Πιστεύεις ότι την επόμενη εβδομάδα μπορείτε να κάνετε το 3-0 κόντρα στον Τρίτωνα;

«Το όπλο μας είναι το γήπεδό μας, η έδρα μας, οπότε θεωρώ ότι αν είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι στον Τρίτωνα, ναι». 

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος; Θα παλέψει για την παραμονή ή για κάτι παραπάνω;

«Όχι, η ομάδα σίγουρα έχει στόχο την παραμονή και άσχετα με το πως έχουμε ξεκινήσει, δεν αλλάζουμε τη σκέψη μας. Κερδίσαμε δύο παιχνίδια, αλλά το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό, παιχνίδι με παιχνίδι να παίρνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». 

Επέστρεψες στην Α2 μετά από 4 χρόνια. Πως σου φαίνεται το πρωτάθλημα φέτος;

«Έχει αλλάξει πάρα πολύ από τότε. Σίγουρα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Είναι τελείως αμφίρροπα τα αποτελέσματα. Ας πούμε το Παγκράτι κέρδισε το Ανατόλια, ενώ το Παγκράτι ξεκίνησε σχεδόν τελευταίο την προετοιμασία του για την Α2. Είναι μια ιστορική ομάδα βέβαια, το Μετς είναι μια δύσκολη έδρα, παραδοσιακή στην Α2 εδώ και πολλά χρόνια και βλέπουμε πως όλες οι ομάδες είναι έτοιμες να κερδίσουν όλες, οπότε είναι πιστεύω από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα που έχουν υπάρξει». 

Υπάρχει κάποιο φαβορί για σένα; Ή πιστεύεις ότι όλες οι ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο;

«Φαβορί σίγουρα πιστεύω πως είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδεών, γιατί έχει την περισσότερη εμπειρία, έχει παίκτες επιπέδου Α1 και υπάρχουν και ομάδες όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης που είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά σίγουρα φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο Διαγόρας». 

Μιας και είπες για τον Χαρίλαο Τρικούπη, πέρα από αυτή την ομάδα και το Αγρίνιο από την Αιτωλοακαρνανία ανέβηκε στην Α2. Τι σημαίνει αυτό για την περιοχή;

«Σίγουρα εδώ στο Αγρίνιο ζούσαν μόνο για το ποδόσφαιρο, εμείς έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Γενικά η ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια, προσπαθεί να φέρει και το μπάσκετ εδώ στην περιοχή. Πιστεύω αν συνεχίσουμε καλά ο κόσμος θα έχει θέληση, έχει αγκαλιάσει την ομάδα, δηλαδή θα γεμίζει το γήπεδο και θα θέλουν να βλέπουν και μπάσκετ».

Ανέφερες πολλές φορές ότι ο κόσμος σας δίνει ώθηση και είναι μεγάλο όπλο για εσάς. Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλεις να δώσεις στους οπαδούς σας;

«Τους περιμένουμε στο γήπεδο, γιατί έτσι κι αλλιώς μας βοηθάνε πολύ από πέρσι που καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία και φέτος που έχουμε έναν δύσκολο στόχο μπροστά μας, θέλουμε να καταφέρουμε να τον πετύχουμε όλοι μαζί». 

photo credit : thomas pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ