25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Μισό εκατομμύριο “πετάει” από το BCL στην Τενερίφη

Το πλατύ χαμόγελο του Ανιάνο Καμπρέρα Ροντρίγκεθ λέει από μόνο του πολλά. Θα μπορούσε να συναγωνιστεί ακόμη κι αυτό που είχε το βράδυ της 30ης Απριλίου, όταν η ομάδα του κατακτούσε το Basketball Champions League μέσα στο σπίτι της. Και η επιταγή των 500.000 ευρώ όμως δεν είναι και μικρός λόγος για να χαμογελάσουν ο ίδιος ο γενικός διευθυντής της ομάδας, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται σ' αυτήν. Είναι ένα δεύτερο μεγάλο "έπαθλο" που έρχεται ως επιβράβευση μιας μεγάλης προσπάθειας.

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε προσκλήθηκε στο "σπίτι του μπάσκετ" στο Μις, λίγο έξω από τη Γενεύη, για να παραλάβει την επιταγή που προοριζόταν για τον νικητή του Basketball Champions League. Μετά τη νίκη στον τελικό επί της Μπάνβιτ με 63-59 η ισπανική ομάδα έγινε η πρώτη ομάδα που σήκωσε το τρόπαιο της νεότευκτης διοργάνωσης. Η επιταγή δόθηκε λοιπόν άμεσα και διά χειρός Στέφαν Χολτζ (μέλος του διοικητικού συμβουλίου του BCL και διευθυντής της γερμανικής λίγκας), στο τέλος μιας χρονιάς στη διάρκεια της οποίας η διοργάνωση "φιλοξένησε" 52 ομάδες, 40 στην κανονική περίοδο, από 31 διαφορετικές χώρες και 18 πρωταθλήτριες ομάδες!
Συνολικά δόθηκαν 5,2 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των 500.000 που πήρε η νικήτρια ομάδα. Ποσό που θα διπλασιαστεί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

"Είναι χαρά μας να υποδεχθούμε την Ιμπεροστάρ Τενερίφε", δήλωσε ο Χολτζ για να προσθέσει: "Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να τους συγχαρούμε για την φανταστική χρονιά τους και ειδικότερα για την αξιομνημόνευτη κατάκτηση του τροπαίου σε αυτή την πρώτη χρονιά του Basketball Champions League¨.
Τα δικά του συγχαρητήρια έδωσε και ο κομισάριος του BCL, Πατρίκ Κομνηνός: "Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Ιμπεροστάρ Τενερίφε ως πρώτη νικήτρια της διοργάνωσης και που παραδίδουμε την επιταγή την οποία κέρδισαν με την αξία τους. Αυτή η διοργάνωση είναι για να υπηρετούμε τις ομάδες, να προβάλλουμε τα αποτελέσματα μέσα στο παρκέ, να επιβραβεύουμε τις ομάδες, βάσει της πορείας τους μέσα στην ίδια τη διοργάνωση και να τις βοηθάμε να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο δυνατές".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ