16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μισό εκατομμύριο και διηπειρωτικό για την Τενερίφη

Οι προβολείς που φώτισαν στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες σε ένα ολόκληρο νησί και ειδικότερα στον "δικό μας" Γιώργο Μπόγρη και αυτούς τους -πόσους; πενήντα;- ανθρώπους, που αποτελούν αυτό που όλος ο μπασκετικός κόσμος έχει μάθει φέτος ως Ιμπεροστάρ Τενερίφε, σβήνουν σιγά σιγά. Αύριο κιόλας καλούνται άπαντες να επιστρέψουν στην.... πεζή πραγματικότητα, καθώς υποδέχονται για το πρωτάθλημα της ACB την Μπασκόνια του Σίτο Αλόνσο. Με τους Βάσκους να αναμένεται να κάνουν και το γνωστό "pasillo", στην είσοδο των γηπεδούχων. Ο απόηχος θα μείνει για πάντα στα αυτιά, στις καρδιές και στο μυαλό όλων, μαζί με κάτι άλλο πιο... πρακτικό.

Το πρώτο είναι πως η ομάδα θα βάλει στα ταμεία της "ζεστά" 500.000 ευρώ. Ποσό ιδιαίτερα σημαντικό για μια τέτοια ομάδα και για οποιαδήποτε ομάδα εδώ που τα λέμε, με εξαίρεση τις πρωτοκλασάτες της Ευρωλίγκας. Να σημειωθεί πως η χορηγία από τα ξενοδοχεία Ιμπεροστάρ Τενερίφε (το κανονικό όνομα της ομάδας είναι Κανάριας) είναι 400.000. Οπότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό το μισό εκατομμύριο.

Το δεύτερο πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης έχει να κάνει με τη συμμετοχή της ισπανικής ομάδας στο Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA, που θα διεξαχθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο. Αντίπαλός της θα είναι η Γκουάρος ντε Λάρα από τη Βενεζουέλα στην οποία αγωνίζεται και ο Άντι Πάνκο, γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2012-13, πριν γίνει ανταλλαγή με τον Τζέιμς Γκιστ. Φιναλίστ ήταν η γερμανική Φράνκφουρτ Σκαϊλάινερς.

Και εννοείται πως έχει ήδη προσκληθεί για τη δεύτερη χρονιά του Basketball Champions League, με τη διοργανώτρια αρχή να έχει ήδη εξαγγείλει "βραβείο" 1 εκατομμυρίου ευρώ για τον νικητή.

Άλλοι αριθμοί που ξεχώρισε το BCL για αυτή την πρώτη του χρονιά; Πήραν μέρος 52 ομάδες, μαζί με τους προκριματικούς γύρους, οι οποίες του χρόνου θα μειωθούν σε 40.

Έγιναν 324 αγώνες, πολλοί εκ των οποίων κρίθηκαν στην εκπνοή. Το ρεκόρ πόντων σε ένα παιχνίδι το έχει ο Τζίμι Μπάρον της Νεπτούνας με τους 42 που σημείωσε, ενώ καταγράφηκε και ένα τριπλ νταμπλ. Δράστης ο Κρις Κράμερ της Όλντενμπουργκ, στον αγώνα με την Μουράτμπεϊ Ουσάκ Σπορτίφ.

Και ένας ακόμη σημαντικός αριθμός: Απομένουν 160 μέρες, μέχρι το επόμενο τζάμπολ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ