22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μισή πρόκριση με πάνω και κάτω

Πιο κοντά στα πλέι οφ του BCL είναι από χθες το Περιστέρι με τη νίκη του επί της Μόρναρ Μπαρ που ήρθε μέσα από το καλό “φίνις” με το σερί 5-0 των τελευταίων δευτερολέπτων αλλά και από την εντυπωσιακή εκκίνηση. Το Περιστέρι κράτησε τους Μαυροβούνιους στους εννιά πόντους στην πρώτη περίοδο, στο πρώτο μονοψήφιο αμυντικό παθητικό του σε ένα δεκάλεπτο αφού μέχρι χθες η καλύτερη επίδοση του του ήταν οι 10 πόντοι που δέχτηκε στην τρίτη περίοδο του αγώνα με την Γκαζιαντέπ στην Τουρκία.

 


Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου βρέθηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου να έχει στα χέρια της προβάδισμα 12 πόντων, αφού προηγήθηκε με 21-9 στο μεγαλύτερο επιμέρους σκορ μιας περιόδου ως προς τα εντός έδρας παιχνίδια της -είχε +10 στην πρώτη περίοδο με τη Ρίγα και στην πρώτη περίοδο με τη Νίμπουρκ).

 


Ένα από τα “κλειδιά” της δύσκολης επικράτησης ήταν ο περιορισμός των λαθών. Έμεινε στα οχτώ που συνιστούν νέο ρεκόρ περιόδου αφού είχε 10 στο ματς στη Ρίγα. Από την άλλη πλευρά πάντως οι 14 ασίστ που είχαν οι "κυανοκίτρινοι", αποτελούν αρνητική επίδοση των εντός έδρας αγώνων τους αφού είχε 16 απέναντι στη Νίζνι.

 


Είναι χαρακτηριστικό ότι κάνοντας πέντε λάθη λιγότερα από τη Μόρναρ Μπαρ και παίρνοντας έστω και έναν περισσότερο πόντο παραπάνω από τα λάθη της αντιπάλου του, το Περιστέρι έκανε κάτι που δεν είχε πετύχει ξανά σε εντός έδρας παιχνίδι του, να έχει δηλαδή θετικό συντελεστή σε αυτήν την κατηγορία. Στους πέντε προηγούμενους αγώνες του στο “Αν.Παπανδρέου” είχε αρνητικό συντελεστή σε πόντους από λάθη αντιπάλου (από -4 μέχρι και -17) και συνολικά στα έξι εντός έδρας παιχνίδια του έχει συντελεστή -47, έχοντας πάρει 64 και έχοντας “προσφέρει” από τα λάθη του, 111 πόντους στους αντιπάλους του.

 


Το Περιστέρι έφτασε στη νίκη παρότι σημείωσε δύο αρνητικές επιδόσεις ριμπάουντ, μένοντας στα πέντε επιθετικά -δεν είχε πέσει κάτω από τα οχτώ μέχρι χθες- και συνολικά στα 31 -είχε από 32 στα εκτός έδρας ματς με Γκαζιαντέπ και Νίζνι. Αρνητικό ρεκόρ συνολικά για την παρουσία του στο φετινό BCL, είναι για το Περιστέρι και η μία τάπα που καταγράφηκε στη στατιστική του αφού είχε δύο στα εκτός έδρας παιχνίδια με Γκαζιαντέπ, Μόρναρ Μπαρ και Νίζνι.

 


Σε μία κατηγορία που έτσι κι αλλιώς έχει εξελιχθεί σε μία από τις οποίες εμφανίζει αδυναμία, στους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, το Περιστέρι λίγο έλειψε να χάσει εκεί χθες το παιχνίδι. Στα προηγούμενα πέντε εντός έδρας παιχνίδια του είχε συνολικό συντελεστή -13 και χθες ήταν -14, αφού πήρε μόνο τρεις πόντους από δεύτερες επιθέσεις και οι Μαυροβούνιοι 17. Το -14 αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν το -9 του εντός έδρας αγώνα με τη Νίμπουρκ (13-22).

 


Για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Περιστερίου, ο αντίπαλος του έμεινε χωρίς τάπα. Συνολικά στα μισά παιχνίδια του έγινε αυτό, αφού είχε αρχίσει και με ένα ανάλογο σερί στα τρία πρώτα εκτός έδρας ματς του στη διοργάνωση.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ