24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μινεσότα Τίμπεργουλβς: Αλλάζουν χέρια για 1.5 δισ. δολάρια (pics)

Ο ιδιοκτήτης των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Γκλεν Τέιλορ, έχει έρθει σε προφορική συμφωνία πώλησης της ομάδας έναντι του ποσού των 1.5 δισεκατομμύριων δολαρίων, στον θρύλο του μπέιζμπολ Άλεξ Ροντρίγκεθ και τον επιχειρηματία Μαρκ Λορ, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων από την Αμερική.

Στις 10 Απριλίου δόθηκε στον Ροντρίγκεζ και στον Λορ «αποκλειστικό παράθυρο διαπραγματεύσεων», με τον όρο που έθεσε ο Τέιλορ να παραμείνει η έδρα της ομάδας στη Μινεσότα. Η ομάδα έχει συμβόλαιο για τη χρήση του «Target Center» μέχρι το 2035, αλλά το buyout για μια ενδεχόμενη αποχώρηση είναι στα 50 εκατομμύρια δολάρια, οπότε εύκολα κάποιος νέος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να αποφασίσει να...μετακομίσει την ομάδα. 

Ο Γκλεν Τάιλορ, που είναι πλέον 80 ετών, είχε αγοράσει τους Τίμπεργουλβς το 1994, για 88 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να τους διαφυλάξει από τη μετακόμισή τους στη Νέα Ορλεάνη. Έχει δηλώσει την πρόθεσή του να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας μέχρι και το 2023, ενώ στη συμφωνία της αγοροπωλησίας περιλαμβάνεται και η γυναικεία ομάδα των Μινεσότα Λινξ, που αγωνίζεται στο WNBA. 

Ο Ροντρίγκεζ προσπάθησε πέρυσι να αγοράσει τους New York Mets μαζί με την πρώην αρραβωνιαστικιά του Τζένιφερ Λόπεζ και ο Λορ ήταν μεταξύ των άλλων συνεργατών του στην τότε προσφορά, ωστότο το deal δεν προχώρησε. 

Αν αυτή η συμφωνία ολοκληρωθεί, τότε οι Τίμπεργουλβς θα γίνουν η δεύτερη ομάδα του ΝΒΑ που αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς την τρέχουσα σεζόν, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο η οικογένεια της Γκάι Μίλερ, πούλησε τους Γιούτα Τζαζ στον Ράιν Σμιθ.

Ο Λορ, είναι ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη δημιούργησε το Jet.com (πουλήθηκε στη Walmart για 3 δις δολάρια) και το Diapers.com, που επίσης πωλήθηκε στην Amazon για 545 εκατ. δολάρια. Ο 45χρονος Ροντρίγκεζ ήταν 14 φορές All-Star και τρεις φορές MVP στις 22 σεζόν του στο μπέιζμπολ με τους Seattle Mariners, Texas Rangers και New York Yankees.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ