30.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Μιλουτίνοφ: «Όλα πήραν τον λάθος δρόμο»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ απολαμβάνει την παρουσία του στην Εθνική Σερβίας, αφήνοντας πίσω του μια δύσκολη χρονιά με τον Ολυμπιακό. Δεν έκρυψε τη χαρά του που είναι διεθνής και την απογοήτευσή του για την περσινή σεζόν με τους Πειραιώτες.

Ο 24χρονος σέντερ προετοιμάζεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, και σε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις προπονήσεις παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα mozzartsport.com, μιλώντας τόσο για τους «Πλάβι» όσο και για τους «ερυθρολεύκους». Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για το πώς κυλάει η προετοιμασία της Εθνικής Σερβίας: «Όλα είναι εξαιρετικά. Είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας, οι προπονήσεις πηγαίνουν καλά. Όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Η χημεία θα γίνει καλύτερη και με τα παιδιά του ΝΒΑ και η ομάδα θα γίνει ακόμα πιο δυνατή».

Για την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του: «Για εμένα, το να είμαι ο πιο νέος παίκτης της ομάδας σημαίνει πολλά. Είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις έμπειρους και ποιοτικούς συμπαίκτες, από τους οποίους μπορείς να μάθεις στο παρκέ. Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι σπουδαίος παίκτης, είναι πολύ εύκολο να παίξεις μαζί του. Είναι ωραίο να είσαι μέρος αυτής της ομάδας και οι συμβουλές τους μου κάνουν πολύ καλό».

Για το Κοπαόνικ, όπου διεξάγεται η προετοιμασία: «Βγαίνουμε έξω για καφέ και πάμε καμιά βόλτα στον ελεύθερο χρόνο μας, αλλά ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις εδώ αυτή τη στιγμή. Είναι ωραία εδώ, έχει φρέσκο αέρα, δεν βρίσκονται συχνά σε βουνό, έτσι αποτελεί για εμένα μια ευχάριστη αλλαγή, να αναπνέω καθαρό αέρα και να γεμίζω τα πνευμόνια μου με οξυγόνο. Είμαι από εκείνους τους τύπους που τους αρέσει να απολαμβάνουν την ύπαιθρο και να παίζουν με φίλους τα βιντεοπαιχνίδια τους».

Για τη φανέλα με το εθνόσημο και τη σημασία της: «Σημαίνει πολλά για εμένα, να είμαι μέλος της Εθνικής Σερβίας. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα, ειδικά όταν βλέπω πόσο μεγάλος ανταγωνισμός υπάρχει στην ομάδα και τη θέση μου».

Για τον Ολυμπιακό: «Ειλικρινά, δεν είμαι χαρούμενος με την απουσία των επιτυχιών τα τελευταία χρόνια. Δεν περάσαμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ήταν κάτι δύσκολο για εμένα. Είχαμε μια εξαιρετική πορεία μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά μετά όλα κατέρρευσαν. Είχα υψηλές προσδοκίες, επειδή είδα την κατάστασή μας στην αρχή της σεζόν, πήραμε μερικές σπουδαίες νίκες. Μετά όλα πήραν το λάθος δρόμο».

Για τις προσωπικές εμφανίσεις του: «Για εμένα, η ατομική επιτυχία δεν είναι σημαντική όταν δεν έρχεται το ομαδικό αποτέλεσμα. Εάν τα πηγαίνουμε καλά ομαδικά, τότε μόνο μπορώ να το συνδέσω με την ατομική πρόοδό μου. Μόνο τότε μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Η σεζόν μας δεν μπορώ να πω πως ήταν επιτυχημένη».

Για τους στόχους του, εν όψει της νέας σεζόν: «Θα δουλέψω σκληρά. Πρέπει να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Θα κάνω τα πάντα για να γίνω καλύτερος και να βρεθούμε με τον Ολυμπιακό εκεί που πρέπει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ