16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μιλουτίνοφ: «Τα χρόνια μου στον Πειραιά ήταν τα καλύτερα της ζωής μου»

O επί πέντε διαδοχικά χρόνια παίκτης του Ολυμπιακού και ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, αποτέλεσε το πιο ηχηρό μεταγραφικό απόκτημα της ΤΣΣΚΑ κατά το προηγούμενο καλοκαίρι. Πλέον, όντας σε ένα νέο περιβάλλον, ευελπιστεί να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. O 25χρονος Σέρβος έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο ιταλικό BasketInside και προχώρησε σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Ο Μιλουτίνοφ διαγνώστηκε με κορονοϊό κατά το ξεκίνημα της σεζόν και έτσι έχασε κάποια από τα ενακτήρια παιχνίδια των Ρώσων. Όταν ρωτήθηκε για την υγεία του και σχετικά με το πως καταπολέμησε τον ιό, απάντησε τα εξής: «Είμαι καλά. Η ασθένεια δεν ήταν ακριβώς σκληρή, το πιο δύσκολο ήταν η απομόνωση για τόσο καιρό. Πήρα όλη την υποστήριξη που χρειαζόμουν από την ομάδα, έκανα ατομική προπόνηση στο σπίτι χάρη στον γυμναστή της ομάδας, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να επιστρέψω σε φόρμα. Οι πρώτοι αγώνες ήταν μια πραγματική πρόκληση για εμένα και νομίζω ότι δεν είμαι ακόμη 100% έτοιμος ».

Αναφορικά με την προσφορά που δέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ομάδα της Μόσχας δήλωσε: «Η προσφορά ήταν φοβερή, καθώς προήλθε από έναν μεγάλο οργανισμό. Η ΤΣΣΚΑ είχε δείξει ενδιαφέρον από πέρυσι και τώρα ήρθε η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Μου άρεσαν πολύ τα χρόνια μου στον Πειραιά, αλλά τώρα απολαμβάνω πραγματικά τη Μόσχα, παίζοντας σε μια υπέροχη ομάδα και ζώντας σε μια όμορφη πόλη. Η ΤΣΣΚΑ ανήκει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στην Ευρώπη».

Μιλώντας για την ζωή του και την εξέλιξη του στους «ερυθρόλευκους» τόνισε: «Αυτά ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός είναι μια ευρωπαϊκή υπερδύναμη, χωρίς αμφιβολία. Είχα την ευκαιρία να γίνω μέλος μιας νικήτριας ομάδας, να παίξω μαζί με πρωταθλητές και σπουδαίους προπονητές. Ήταν μια απίστευτη μαθησιακή εμπειρία σε προσωπικό επίπεδο. Σίγουρα ο Σφαιρόπουλος και ο Μπλατ έπαιξαν θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξή μου και μπορώ να τους θεωρώ δασκάλους μου».

Αναφερόμενος για τις νέες συνθήκες της καριέρας του, είπε: «Εδώ όλα είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Μου αρέσει πολύ. Αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες, επειδή είμαστε ουσιαστικά μια νέα ομάδα, που στοχεύει στο να κερδίσει τίτλους και στις περιόδους που βιώνουμε πρέπει να υπερκεράσουμε πολλά εμπόδια. Ο κόουτς Ιτούδης λέει πάντα, ότι κάθε δυσκολία είναι μια ευκαιρία. Έτσι, εμείς προσπαθούμε να τις εκμεταλλευτούμε».

Ο σέντερ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κόυτς Ιτούδη και στα γνώριμα πρόσωπα που συνάντησε στην ΤΣΣΚΑ. «Ο κόουτς Ιτούδης έχει μεγάλη γνώση του μπάσκετ. Θέλει από τους παίκτες του να καταλάβουν τις ιδέες του και εκείνος θέλει να κατανοήσει τις ιδέες των παικτών του. Μιλά, επίσης, πολύ καλά Σέρβικα, οπότε είναι πιο εύκολο για μένα να επικοινωνήσω μαζί του. Όσο για τους συμπαίκτες, υπάρχουν πολλοί παίκτες υψηλού επιπέδου, σπουδαίοι τύποι στην ομάδα. Αυτό που με διευκολύνει είναι ότι γνωρίζω τον Ντάνιελ Χάκετ και τον Γιάνις Στέρλιενκς από τον Ολυμπιακό». 

Όταν ήρθε στην συζήτηση το ενδεχόμενο του ΝΒΑ, ο Μιλουτίνοφ άφησε ανοιχτές τις πόρτες. «Είμαι μόλις 25 ετών και ελπίζω να έχω μακρά καριέρα μπροστά μου. Δεν θέλω να κοιτάζω μακριά. Είμαι ευχαριστημένος με την ΤΣΣΚΑ αυτή την στιγμή και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να την βοηθήσω να κατακτήσει όσο το δυνατό περισσότερες νίκες».

Τέλος, ο Σέρβος τάχθηκε υπέρ της περσινής διακοπής των πρωταθλημάτων κατά την έξαρση της πανδημίας και θέλησε να μην σχολιάσει την πρόταση Μεσίνα, που έκανε λόγο για την επανέναρξη της σεζόν αργότερα μέσα στον χρόνο. «Νομίζω ότι ήταν σωστή απόφαση να σταματήσουμε την προηγούμενη σεζόν, γιατί κανείς δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα. Δεν υπήρχαν πρωτόκολλα ασφαλείας και τα έθνη άρχισαν να κλείνουν τα πάντα. Όσον αφορά την πρόταση Μεσίνα, προτιμώ να μην σχολιάσω».

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ