17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μιλεντίγιεβιτς στο basketa.gr : «Απόλυτα δικαιωμένος στο Ψυχικό»

Αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της χρυσής γενιάς των Εθνικών ομάδων, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τις μικρές Εθνικές ομάδες τόσο στο Βόλο με την U18 το 2015, όσο και στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2017 με την U20, ενώ πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 με τον Ιωνικό Νικαίας.

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στις υποδομές της Νέας Περάμου, για να ακολουθήσουν τα Μέγαρα, αλλά στο Αιγάλεω ήταν ουσιαστικά που ξεχώρισε για το ταλέντο του, με αποτέλεσμα το 2015 να βρεθεί στην Α2 και τον Δούκα, με τον οποίο αγωνίστηκε σε δυο χρονιές σε 48 παιχνίδια, για να ακολουθήσει η πρόκληση της Basket League και ο Κόροιβος Αμαλιάδας το 2017. Πλέον, και μετά την περσινή άνοδο με τον Ιωνικό Νικαίας, βρίσκεται στο Ψυχικό, όπου πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν την καριέρας του, έχοντας 12,4 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ, με τον Γιώργο Ρεμεντέλα να του δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην σπουδαία νίκη της ομάδας του με τον Ολυμπιακό ο 23χρονος γκαρντ είχε 21 πόντους με 6/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, όντας εκ των βασικών πρωταγωνιστών τόσο σε αυτή τη σπουδαία επιτυχία, όσο και στην πορεία της ομάδας του προς τα πλέι οφς.

Ο ίδιος μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στο πόσο δικαιωμένος είναι για την επιλογή του να αγωνιστεί στο Ψυχικό, μίλησε για την γενιά των Εθνικών ομάδων, τους προσωπικούς του στόχους αλλά και για τον Ολυμπιακό.

Είστε η πρώτη ομάδα που κερδίζει τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Πως ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, και αν πλέον είστε για τα καλά σε τροχιά πλέι οφς : « Όλη την εβδομάδα είχαμε δουλέψει σκληρά στην προπόνηση, ακολουθώντας πάντα το πλάνο του προπονητή μας. Εμφανιστήκαμε συγκεντρωμένοι στον αγώνα και παίξαμε με ψυχή και αποφασιστικότητα. Έτσι, ήρθε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Για εμάς σε κάθε παιχνίδι στόχος είναι η νίκη και η όσο το δυνατόν καλύτερη κατάταξη στην βαθμολογία».

Φαίνεται ότι είσαι γεννημένος για τα μεγάλα παιχνίδια, και απέναντι στον Ολυμπιακό έκανες ένα από τα καλύτερα σου παιχνίδια. Πως ήρθαν αυτοί οι 21 πόντοι και τα 6/9 τρίποντα : «Προετοιμάζομαι σκληρά στην προπόνηση, κάθε εβδομάδα ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους αγώνες. Σε κάθε παιχνίδι δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, και έτσι έκανα και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό»

Πως είναι η αίσθηση να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, έστω και ως αναπτυξιακός στην Α2 : « Ο Ολυμπιακός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με ιστορία και κόσμο, και η θέση του είναι μόνο στην Α1, εκεί δηλαδή που ανήκει».

Το καλοκαίρι, και μετά από μια πορεία πρωταθλητισμού με τον Ιωνικό διάλεξες το Ψυχικό. Πως είναι η κατάσταση στην ομάδα, και αν αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου : « Την φετινή χρονιά επέλεξα το Ψυχικό, η οποία είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας. Έχω σημαντικό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια και νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Basket League στο μέλλον, και ποια είναι τα σχέδια σου : «Κάθε χρόνο παίρνω εμπειρίες και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Φυσικά η Basket League είναι ένας από τους στόχους μου,και θα ήθελα να επιστρέψω στην μεγάλη κατηγορία».

Πως βλέπεις το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Α2, και αν έχει ξεχωρίσει κάποιες ομάδες : «Το επίπεδο στον φετινό πρωτάθλημα της Α2 είναι υψηλό και αρκετά ανταγωνιστικό. Παίρνοντας πάντα ως βάση και τα αποτελέσματα των ως τώρα αγώνων, πολύ καλή πορεία κάνουν ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, όντας οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει».

Πως κρίνεις την χρυσή γενιά των Εθνικών ομάδων με τα χρυσά μετάλλια, και αν θεωρείς ότι αφήνουν το στίγμα τους στο Ελληνικό μπάσκετ, και πως βλέπεις τις νεότερες γενιές : «Θεωρώ πως όλα τα παιδιά που ανήκουν στην χρυσή γενιά των Εθνικών ομάδων, δηλαδή όσοι κατακτήσαμε τα χρυσά μετάλλια προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για το μπασκετικό μας μέλλον. Δεν είναι τα πράγματα πάντα εύκολα, αλλά εμείς οφείλουμε να παλέψουμε για το καλύτερο»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ