25.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Μιλάνο-ΤΣΣΚΑ 84-74: Το πρώτο ντέρμπι κρίθηκε στην άμυνα (pic, vids)

Σε ένα από τα δύο μεγάλα ντέρμπι της πρεμιέρας της Euroleague –το άλλο ήταν αυτό της Ρεάλ με την Εφές- η Μιλάνο υπερασπίστηκε την έδρα της και επιβλήθηκε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 84-74. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα μετά τη νευρική εκκίνηση της στο ματς, έχοντα την πίεση του γηπεδούχου στην πρεμιέρα, ήταν καλύτερη της ΤΣΣΚΑ και έφτασε δίκαια στη νίκη.

 


Η ΤΣΣΚΑ μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι, παρά την απώλεια του Νίκολα Μιλουτίνοφ έπειτα από δύο μόνο λεπτά δράσης όμως όταν η Μιλάνο αποφάσισε να βγάλει ένταση στην άμυνα της, άλλαξε και τη μορφή του αγώνα. Η πρώτη γεύση από δύο φαβορί της διοργάνωσης ήταν γενικότερα μάλλον μέτρια, αφού τόσο η Μιλάνο όσο και η ΤΣΣΚΑ έδειξαν ότι χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

 

 

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι (12-21 στο 7’) και στο τέλος της περιόδου το σκορ ήταν 21-29, όμως όταν η Μιλάνο αποφάσισε να αμυνθεί άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και προσπέρασε πριν διαμορφωθεί το 44-45 του ημιχρόνου. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, η Μιλάνο έγινε πιο σκληρή στο πρώτο μισό του παρκέ (δέχτηκε 14 πόντους στην τρίτη περίοδο και την έκλεισε προηγούμενη με 62-59). Οι γηπεδούχοι είχαν πια τον έλεγχο της κατάστασης (74-63 στο 35’) και δεν τον έχασαν ως το τέλος αφού και η ΤΣΣΚΑ δεν βρήκε το ξέσπασμα που χρειαζόταν...

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Σαβόν Σιλντς έκανε τα πάντα στο παρκέ όμως ο Νίκολο Μέλι έδειξε πόσο πολύτιμη θα είναι για τη Μιλάνο η προσθήκη του. Με μεστή παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ βοήθησε σημαντικά για να φτάσει στη νίκη και περιόρισε τη συμμετοχή του Ντίνου Μήτογλου.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΤΣΣΚΑ σημείωσε 29 πόντους στην πρώτη περίοδο και 45 στις επόμενες τρεις, αφού πήγαινε σχεδόν μονοδιάστατα στην επίθεση, χωρίς πολλές συνεργασίες (13 ασίστ) και σουτάροντας με μέτρια ποσοστά (44,4% στα δίποντα, 27,6% στα τρίποντα).

 


Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ