21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Μικρό βουνό» ο Ινδιάνος Ίρβινγκ (pics)

Τη μνήμη της μητέρας τους, Ελίζαμπεθ Αν Λάρσον, τίμησαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο ο Κάιρι Ίβινγκ και η αδερφή του, Έιζια.

Οι δυο τους υιοθέτησαν ινδιάνικο όνομα, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο Κάνον Μπολ, στη Βόρεια Ντακότα, με τον 26άχρονο γκαρντ να αποκαλείται πλέον στα ινδιάνικα «Μικρό Βουνό» και την αδερφή του, «Βουβάλι Γυναίκα». Η γιαγιά τους, Μέρεντιθ Μαρί Μάουντεν, ήταν μέλος των «Standing Rock Sioux Tribe», το ίδιο και η μητέρα τους, η οποία πέθανε όταν ο Κάιρι Ίρβινγκ ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Την ινδιάνικη καταγωγή της τίμησαν τα δύο παιδιά της, αναγνωρίζοντας τα έθιμα και τις παραδόσεις της φυλής των Σιου.

Ο γεννημένος στην Αυστραλία Αμερικανός βρίσκεται κοντά στην «Standing Rock Sioux Tribe», ενισχύοντάς την οικονομικά. Η τελευταία δωρεά του, μάλιστα, ανήλθε στο ποσό των 100.000 δολαρίων. «Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, γιατί έχασα τη μητέρα μου σε πολύ νεαρή ηλικία», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο σούπερ σταρ των «Κελτών», ο οποίος έχει και τατουάζ αφιερωμένα στη μνήμη της, ενώ πέρυσι η Nike κυκλοφόρησε  παπούτσια με το λογότυπο των «Standing Rock» στο πίσω μέρος τους.

Η ονοματοδοσία έγινε παρουσία περίπου 1.000 ατόμων, που άπαντες φορούσαν μπλούζες των Μπόστον Σέλτικς, που είχαν το νούμερο 11 στην πλάτη, μαζί με τη φράση «Καλώς ήρθες σπίτι, Κάιρι Ίρβινγκ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ