22.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μια «χρυσή» γενιά για το Ισραήλ (vids)

Το Ισραήλ «φλέγεται», κινούμενο στους ρυθμούς της ομάδας Νέων Ανδρών, αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια U20 με 92-84 απέναντι στην Ισπανία και υπερασπίστηκε τον τίτλο μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Γινόμαστε, μάλλον, μάρτυρες της νέας μεγάλης γενιάς του ισραηλινού μπάσκετ, το οποίο μετά τον τελευταίο τίτλο της Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2014 στην Ευρωλίγκα... δεινοπαθεί. Τα παιδιά του Αριέλ Χαλαμί, όμως, κατάφεραν για δύο σερί χρονιές να δείξουν, ότι αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα για την χώρα και, μετά το περσινό Ευρωπαϊκό U20 στη Γερμανία, σειρά είχε να το σηκώσουν μέσα στο σπίτι τους, επικρατώντας της Ισπανίας με 92-84 στον τελικό.

Η «Ρόχα» ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κεφαλαιοποιήσει το καλό της διάστημα. Το ημίχρονο έληξε στο 42-42 και στην ισοπαλία αυτή φαινόταν, ότι τα χειρότερα πέρασαν για το Ισραήλ. Αυτό, πράγματι, αποδείχθηκε με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, όπου οι οικοδεσπότες με την «ώθηση» της έδρας κυριάρχησαν και έφτασαν τη διαφορά μέχρι και σε διψήφιο νούμερο, ευνοούμενοι εκείνοι τελικά από τον υψηλό ρυθμό και πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της κούπας.

Ο Ντένι Αβντίγια είδε τους συμπατριώτες του να τον φωνάζουν ρυθμικά «MVP», στέλνοντας... στο καναβάτσο τους Ισπανούς με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Δίπλα του, ο Γιαμ Μαντάρ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, ο Μιγκέλ Γκονζάλες ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, ενώ double double 10 πόντων με 11 ριμπάουντ σημείωσε ο Κάρλος Αλοθέν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ