19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Μια πρωταθλήτρια στo δρόμο του Προμηθέα (pics)

Η Τενερίφη, που κέρδισε τον τίτλο του Basketball Champions League στην πρώτη διοργάνωσή του πριν από δύο χρόνια, είναι η αντίπαλος του Προμηθέα Πατρών στους «16».

Στην πρώτη παρουσία του στα ευρωπαϊκά παρκέ το αχαϊκό συγκρότημα εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση και θα κληθεί, τώρα, να κάνει την υπέρβαση κόντρα στους Ισπανούς. Οι παίκτες του Τσους Βιδορέτα πήραν το «εισιτήριο» της πρόκρισης μέσα από το Β’ Όμιλο, ως πρώτοι, με απολογισμό δώδεκα νίκες και μόλις δύο ήττες, μία από τον ΠΑΟΚ και άλλη μία από τη Βενέτσια, αμφότερες στα Κανάρια Νησιά.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα πηγαίνουν εξίσου καλά, καθώς βρίσκονται μέχρι στιγμής στην τέταρτη θέση της κατάταξης, ισοβαθμώντας με τη Μάλαγα και τη Βαλένθια, με 12-7.

Η Τενερίφη ιδρύθηκε το 1939 και αγωνίζεται στο «Santiago Martin», χωρητικότητας 5.000 θεατών.

 

Στην τροπαιοθήκη της έχει τον τίτλο του Basketball Champions League από το 2017 και το Διηπειρωτικό Κύπελλο, που κατέκτησε την ίδια χρονιά, ενώ το 2012 κατέκτησε τον τίτλο στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, εξασφαλίζοντας την άνοδό της στη Liga Endesa. Στα «μεγάλα σαλόνια» της ACB τερμάτισε 10η την πρώτη χρονιά, 11η τις επόμενες δύο, 9η τη σεζόν 2016-2016, 5η τη σεζόν 2016-2017 και 8η πέρυσι, οπότε έφθασε μέχρι και τους «16» του BCL. Αποκλείστηκε από τη Μούρθια, η οποία τερμάτισε τρίτη στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας, στο ΟΑΚΑ.

Στις τάξεις της διαθέτει τον παλιό γνώριμο στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ και την Κύμη, Θαντ Μακ Φάντεν, τους Αμερικανούς Κόλτον Άιβερσον, Τιμ Αμπρομάιτις και Ντάβιν Ουάιτ, τους Αργεντινούς Νίκολας Μπρουσίνο και Νικόλας Ριτσότι, το Γερμανό Λούκα Στάιγκερ, το Βέλγο Αντουάν-Πιερ Ζιλέτ, το Σενεγαλέζο Μαμαντού Νιανγκ και τους Ισπανούς Φεράν Μπάσας, Σεμπάς Σάιζ, Χαβιέ Μπεϊράν και Ροντρίγκο Σαν Μιγκέλ.

 

Οι επιδόσεις της Τενερίφης φέτος στο Basketball Champions League:
Μεγαλύτερη νίκη: 97-38 την Οπάβα
Μεγαλύτερη ήττα: 80-78 από τη Βενέτσια
Πρώτος σκόρερ: Σεμπάστιαν Σάιζ (μ.ό. 10,7 πόντοι)
Πρώτος ριμπάουντερ: Κόλτον Άιβερσον (μ.ό. 5,8 ριμπάουντ)
Πρώτος πασέρ: Φεράν Μπάσας (μ.ό. 5,1 ασίστ)

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ