14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μια ντουζίνα ομάδες έτοιμες για Τόκιο

Τα τελευταία έξι εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το τουρνουά μπάσκετ γυναικών, δόθηκαν σήμερα μέσω τον Προολυμπιακών Τουρνουά: Σερβία, Ισπανία, Πουέρτο Ρίκο, Κορέα, Αυστραλία και Βέλγιο, προστέθηκαν στις Καναδά, Κίνα, Νιγηρία, Γαλλία και την πρωταθλήτρια κόσμου των ΗΠΑ και πλέον όλες τους ετοιμάζουν διαβατήρια για Τόκιο! Εκεί όπου θα τους υποδεχθεί, συμπληρώνοντας τη σύνθεση, η διοργανώτρια Ιαπωνία.

Ο Καναδάς πέρασε αήττητος και τον ακολούθησε το Βέγλιο, το οποίο φιλοξένησε ένα από τα Προολυμπιακά Τουρνουά στην Οστάνδη.

Η Γαλλία στο δικό της Προολυμπιακό στην Μπουρζ τερμάτισε επίσης με 3-0 και μαζί της ακολούθησαν στο δρόμο για το Τόκιο η Αυστραλία και το Πουέρτο Ρίκο.

Στο Βελιγράδι φιλοξενήθηκαν ουσιαστικά δύο τουρνουά, μετά την ακύρωση του Προολυμπιακού Τουρνουά στην Κίνα. Από εκεί Κίνα, Κορέα, Νιγηρία, Ισπανία και Σερβία, μαζί με τις ΗΠΑ ήταν αυτές που έφτασαν στη γραμμή τερματισμού.

MVP στα τέσσερα τουρνουά ήταν οι Έμα Μέσερμαν (Βέλγιο), Σαντρίν Γκρουντά (Γαλλία), ΕνΝέκα Ογκουμίκε (ΗΠΑ), Μενγκ Λι (Κίνα).

Το Ολυμπιακό Τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 27 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου. Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου. Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι δύο καλύτερες τρίτες θα περάσουν στους προημιτελικούς.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ