21.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

«Μια μπάλα σε κάθε παιδί και μια μπασκέτα σε κάθε σπίτι» (pics+vids)

Στις 14 Ιουνίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από το Ευρωμπάσκετ του 1987. Η χρονιά που έμελλε να βάλει μια για πάντα το μπάσκετ στις καρδιές των Ελλήνων, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ΣΕΦ κόντρα στην πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση.

Θέλοντας να τιμήσει την ομάδα που έγινε η "επίσημη αγαπημένη" των φιλάθλων, το ΙΕΚ Όμηρος διοργάνωσε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του στον Πειραιά, όπου βραβεύτηκαν τα μέλη της Εθνικής Ανδρών. Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Φιλίππου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Νίκος Λινάρδος, Νίκος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Καρατζάς, Μιχάλης Ρωμανίδης και φυσικά ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Πολίτης. Ο Νίκος Γκάλης δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ταξιδιού στην Ισπανία ενώ ο Μέμος Ιωάννου απουσίαζε για προσωπικούς λόγους.

Το basketa.gr βρέθηκε στην τιμητική εκδήλωση, όπου έγινε ξεκάθαρο πως το έπος του '87 παραμένει στην μόδα 30 χρόνια μετά, βλέποντας την δίψα για το μπάσκετ να είναι το ίδιο ζωντανή!

Παρόντες και παίκτες της νέας γενιάς, όπως ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Γιάννης Καλαμπόκης. Την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ινδάλματα του παρελθόντος είχαν και νεαροί αθλητές από τον Πανιώνιο, τον Πρωτέα Βούλας, τον Μίλωνα, το Παλαιό Φάληρο, τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και τον Αμύντα. Υπό τους ήχους του θρυλικού "The Final Countdown" των Europe, έγινε η βράβευση της Εθνικής του 87' που πρόσφερε ατέλειωτες συγκινήσεις σε εκατομμύρια φιλάθλους και τους ώθησε στο να ασχοληθούν ενδελεχώς με την πορτοκαλί μπάλα.

Ο Παναγιώτης Φάσουλας μίλησε για την πετυχημένη συνταγή του μπάσκετ αλλά και για τις δυσκολίες που υπάρχουν στα πρώτα βήματα ενός νέου που επιλέγει να ασχοληθεί με το άθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο basketa.gr:

«Το μπάσκετ δεν έχει σταματήσει να φέρνει επιτυχίες, είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Σε ομάδες ανδρών, γυναικών, νέων, εφήβων. Το μπάσκετ είναι μια έκφανση των Ελλήνων, η οποία είναι πετυχημένη και ίσως είναι η μοναδική που είναι πετυχημένη τόσα χρόνια. Δεν το λέω με κομπορρημοσύνη ούτε για να κάνω το μπάσκετ μεγαλύτερο απ’ ότι είναι. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, για ένα άθλημα».

«Μην πιστεύει κανείς ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά του μέσα από το μπάσκετ. Αντετοκούνμπο και πρωταθλητές Ευρώπης  δεν μπορούν να γίνουν όλοι. Καλό είναι να υπάρχουν ως βιτρίνα του αθλήματος. Αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι είναι πως το μπάσκετ είναι κάτι που το ξεκινάς πάντα με κακές συνθήκες. Αυτός που θα επενδύσει περισσότερες ώρες, θα ιδρώσει και θα κοπιάσει, στο τέλος θα επιβραβευθεί».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:


Nίκος Σταυρόπουλος: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την τιμή που μας κάνετε μετά από 30 χρόνια. Όσο παίζαμε, ποτέ δεν καταλάβαμε τι είχαμε πετύχει, σιγά σιγά όμως το συνειδητοποιήσαμε. Κι εμείς οι ίδιοι δεν το περιμέναμε! Μαζευτήκαμε, λοιπόν, στο δωμάτιο του Παναγιώτη Γιαννάκη και συμφωνήσαμε όλοι μας ότι έπρεπε να δώσουμε μια μπάλα σε κάθε παιδί! Να μπει μια μπασκέτα σε κάθε σπίτι! Πράγματι το πετύχαμε μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία που έδωσε ώθηση να βγουν οι νέοι παικταράδες και οι νέες γενιές που έρχονται. Αυτό πέτυχε η ομάδα του '87». 


Φάνης Χριστοδούλου: «Ευχαριστώ πολύ για τη βράβευση. Οι περισσότεροι έδωσαν συμβουλές στα νέα παιδιά όμως εγώ δεν μπορώ να το κάνω! Δεν είμαι ειδικός να δίνω συμβουλές! Έκανα τόσα πολλά λάθη στην καριέρα μου που δεν μπορώ να συμβουλεύσω άλλους! Ευχαριστώ περισσότερο από όλους τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου, να είναι όλοι καλά». 

Ο Κώστας Πολίτης
Νέοι αθλητές συνομιλούν με τα "ιερά τέρατα"

Η βράβευση του "δράκου" Παναγιώτη Γιαννάκη και το "ευχαριστώ" στους συμπαίκτες του:

Ο Νίκος Φιλίππου για την παρέα και την πίστη που έδειξαν όλοι στην Εθνική:

Ο Κώστας Πολίτης για την σκληρή δουλειά που απαιτείται αλλά και για τις νέες φουρνιές του ελληνικού μπάσκετ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ