20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μια καλή ευκαιρία

Επιστροφή στο σπίτι για τον Παναθηναϊκό. Και οι «πράσινοι» θα ήθελαν μαζί και μια επιστροφή στις νίκες. Μια παράταση στα θετικά αποτελέσματα στους εντός έδρας αγώνες, με το σερί να βρίσκεται στις 16 αισίως. Ο Τσάβι Πασκουάλ βλέπει την αποψινή (15/12, 21.15) αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ ως «ευκαιρία» γι’ αυτό ακριβώς.

«Μετά τον αγώνα στο Κάουνας, ο αγώνας με την Μιλάνο είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε εκεί που ήμασταν με τις πέντε συνεχόμενες νίκες. Ξέρουμε πως η θέση που έχει στη βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητές της. Έχουν χάσει αγώνες με ελάχιστες διαφορές και από μικρές λεπτομέρειες.»

Ο Καταλανός προπονητής έκανε λόγο για «καλή ομάδα, με καλό ρόστερ και εξαιρετικό προπονητή», περιμένοντας ένα δύσκολο παιχνίδι και κόσμο στην εξέδρα: «Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Πρέπει να παίξουμε πολύ έξυπνα στην επίθεση. Και σίγουρα θα χρειαστούμε τον κόσμο μας, να έρθει και να μας στηρίξει. Με αυτούς έχουμε μεγαλύτερη δύναμη στην επίθεση».

Πιανιτζιάνι: «Άλλο ένα... βουνό»

Ο Πασκουάλ τα βλέπει κάπως έτσι... Πώς τα βλέπει ο ομόλογός του στον πάγκο της ιταλικής ομάδας; «Αντιμετωπίζουμε μία ακόμη από τις μεγάλες ομάδες, σε έναγήπεδο που δημιουργείται εξαιρετική ατμόσφαιρα. Για εμάς είναι ένα ακόμη βουνό που θα πρέπει να ανέβουμε. Έχουν ύψος, είναι αθλητική ομάδα και μπορούν να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό για αρκετή ώρα, γιατί έχουν πολλές λύσεις. Επιθετικά μπορεί να έχουμε παρόμοια νούμερα, αλλά αμυντικά είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση. Οδηγούν τους παίκτες στους ψηλούς τους και έτσι πάνε σε κλεψίματα και βγαίνουν στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά, να ματσάρουμε την ένταση που έχουν στην άμυνα και να είμαστε επιθετικοί στα ριμπάουντ.»

Ο λόγος στους παίκτες

Οι προπονητές τα είπαν... Κάπως έτσι τα βλέπουν και οι παίκτες πάντως. «Πρέπει να προστατεύσουμε το σπίτι μας», τονίζει ο Ντένμον, κάνοντας λόγος για «ταλαντούχα ομάδα που έχει χάσει αρκετά παιχνίδια στο νήμα και είναι πολύ ικανή». Τι θεωρεί κλειδί για τη νίκη: «Η ενέργεια που φέρνουμε στο παρκέ, ειδικά στο γήπεδό μας με τους φιλάθλους μας».

Ο Τζόρνταν Θίοντορ δηλώνει ανυπόμονος να παίξει σε αυτήν ακριβώς την ατμόσφαιρα, αλλά και να αντιμετωπίσει έναν συγκεκριμένο παίκτη: «Θέλω να παίξω σε αυτή την ατμόσφαιρα και να βρεθώ απέναντι στον Νικ Καλάθη που κάνει μια εξαιρετική σεζόν. Θες να αντιμετωπίζεις τους καλύτερους πάντα και είναι μεγάλη πρόκληση αυτή η αναμέτρηση». Και προειδοποιεί: «Παρά το ότι έχουμε χάσει εντός, έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κοντράρουμε τους μεγάλους αντιπάλους».

Παλιοί γνώριμοι

Και σε αυτή την περίπτωση, οι δρόμοι αρκετών παικτών έχουν διασταυρωθεί στο παρελθόν. Πάμε λοιπόν... Ο Μάντας Καλνιέτις ήταν συμπαίκτης του Νικ Καλάθη στη Λοκομοτίβ Κούμπαν το 2013 κατακτώντας το EuroCup και συμπαίκτης του Λούκας Λεκαβίτσιους στην Ζαλγκίρις Κάουνας και στην Εθνική Λιθυανίας. Ο οποίος Λεκαβίτσιους ήταν και συμπαίκτης του Αρτούρας Γκουντάιτις και πάλι στην Ζαλγκίρις.

Ο Ματ Λοτζέσκι και ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν συμπαίκτες στα... μέρη μας, στον Ολυμπιακό. Ο Ίαν Βουγιούκας και ο Άντριου Γκούντελοκ έπαιξαν μαζί στην Ούνιξ Καζάν, φτάνοντας ως τον τελικό του EuroCup το 2014. Βουγιούκας, Γιανγκ και Μίτσοφ αγωνίστηκαν για λίγο μαζί στη Γαλατάσαραϊ.

Ιστορία και αριθμοί

Ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο στην προϊστορία αναμέσα στις δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα με ρεκόρ 9-3. Οι «πράσινοι» έχουν χάσει μόνο μία φορά εντός έδρας από την Αρμάνι Μιλάνο, το 2012.

Σε ότι αφορά τους αριθμούς; Ο Νικ Καλάθης οδηγεί την κούρσα στις ασίστ στην Ευρωλίγκα με 7,5 ανά αγώνα. Ο Ματ Λοτζέσκι θέλει 12 πόντους για να φτάσει τους 1000 στη διοργάνωση. Ο Κέι Σι Ρίβερς θέλει δύο τρίποντα για να φτάσει τα 200 και ο Κρις Σίνγκλετον τα οχτώ για να φτάσει τα 100.

 Και οι διαιτητές

Οι άνθρωποι που θα σφυρίξουν στην αναμέτρηση είναι οι Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία) και Κόρτες (Ισπανία).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ