17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μια διοργάνωση που αξίζει να δεις (vid+pics)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνο των Ανδρών. H 19η διοργάνωσή του θα γίνει το 2022, άγνωστο πού, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η οικοδέσποινα χώρα από τη FIBA.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μέσω προωθητικού βίντεο, προλογίζει τη διοργάνωση, στην οποία πολυνίκης είναι η Εθνική ΗΠΑ με δέκα κατακτήσεις, ενώ στο πρώτο σκαλί του βάθρου έχουν ανέβει επίσης η Σοβιετική Ένωση, η Αυστραλία και η Βραζιλία. Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, για τις Γυναίκες, η οποία διεξάγεται πλέον με νέο σύστημα, ενώ θα έχει και καινούριο τρόπαιο. Τα αποκαλυπτήριά του επίσης δεν έχουν γίνει ακόμα.

Το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ είναι λαμπρό:

https://www.youtube.com/watch?v=X8k-qOpg2tk

Το παλαιό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών:

Συνολικά, στην τελική φάση, θα πάρουν μέρος δώδεκα ομάδες και από τις πέντε ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία, Ωκεανία), οι οποίες θα δώσουν τριάντα οκτώ αγώνες, σε διάστημα δέκα ημερών.

Η Ελλάδα έχει συμμετάσχει, στο παρελθόν, δύο φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το 2010 στην Τσεχία και το 2018 στα Κανάρια Νησιά, και πλασαρίστηκε ενδέκατη σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Όπως προκύπτει, από τις προηγούμενες διοργανώσεις, τα οφέλη σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και προβολής, είναι τεράστια για την οικοδέσποινα χώρα, με την «εικόνα» από τα παρκέ να ταξιδεύει σε περισσότερες από εκατόν πενήντα χώρες του κόσμου, ενώ οι φίλαθλοι που αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά τις αναμετρήσεις ξεπερνούν τους 60.000 κι εκείνοι που θα τους δουν μέσω διαδικτύου τα 56 εκατομμύρια.

https://www.youtube.com/watch?v=zooEDcSEGAk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ